Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İshal kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİshal kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nehiraksoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İshal kusma
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2017 Saat 09:50
Hocam merhaba

6 yaşındaki oğlum hastalandı kusma şikayeti ile iki gün okula göndermedim atlattı soınra küçük oğluma geçti 2 yaş 3 aylık cumartesi bütün gün kustu hafif ateşide vardı pazar günü halsizdi hiç kusmadı dün iyileşti derken ishal başladı arada yine kusuyor bugün 4.gün keyifsiz karnı gurul gurul sık olmasada arada sulu kaka yapıyor gece yine kustu hiçbir şey yemiyor sadece emiyor bol su içiyor sanırım başıda ağrıyor hafif burun akıntısı geniz akıntısıda var...yemek konusunda zorlamıyorum sadece su veriyorum ilaç vermedim başka ne yapabilirim?

Not: Bu arada babaannemizde bizde kalıyor onada bulaştı büyük oğlum ve babaannemiz iki günde atlattılar ishal olmadı onlarda...

Düzenleyen Nehiraksoy - 11 Nis 2017 Saat 12:27
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2017 Saat 14:28
Hocam öğlen oldu geceden beri bir kere sulu kaka yaptı hiç kusmadı bu durumda sıvı kaybı olmaz değil mi su içiriyorum emiyorda sadece yemek yemiyor bir küçük kek yedi biraz önce O kadar eşim doktora gitmemiz konusunda ısrarcı bende boşuna çocuğu hırpalatmak istemiyorum sizin fikriniz çok önemli benim için...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2017 Saat 19:39
Su kaybi olabilmesi icin, kusma ve ishal'in ayni anda devam etmesi gerekir.
Hasta, ictigi suyu kusmuyorsa, su kaybi OLAMAZ.....
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2017 Saat 00:15
Akşam beş kaşık çorba içmişti onuda kustu biraz önce 4.günün gecesinde hala kusma devam normal mi hocam ne zaman bitecek bu kusma sürekli sıvıyla beslenerek olur mu?ishalide devam ediyor sık çıkmıyor ama sulu ve kokulu çok halsiz endişeliyim:(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2017 Saat 02:03
Emedur100 fitil yapin.. (Gunde:2x1)
Rotavirus ishali veya; Domuz Gribinde devam eder.
SAKIN, antibiyotik vermeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2017 Saat 15:27
Hocam sabah yine halsiz ve iştahsız olunca doktora götürdük...beş günde 1kilo vermiş zaten zayıf bir çocuktu çok zayıf buldu doktor adenovirüsünden şüphelendi kan tahlili idrar ve kaka istedi yanımda akşamki bezini götürmüştüm yapmayınca ondan test yapmaya çalıştılar rotavirüs negatif adonevirüs şüpheli çıktı ama bizim doktorumuza göre kesin adonevirüsü sserum gerekebilir dedi ama sonra kan tahlili sonucuna göre gerekli değil dedi ilaç verdi aşağıda hepsini yazıcam dinlensin az ve sık besleyin ayran tüketsin dedi böyle hocam size sonuçları ekliyorum...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2017 Saat 15:29
Hocam sabah yine halsiz ve iştahsız olunca doktora götürdük...beş günde 1kilo vermiş zaten zayıf bir çocuktu çok zayıf buldu doktor adenovirüsünden şüphelendi kan tahlili idrar ve kaka istedi yanımda akşamki bezini götürmüştüm yapmayınca ondan test yapmaya çalıştılar rotavirüs negatif adenovirüs şüpheli çıktı ama bizim doktorumuza göre kesin adenovirüsü sserum gerekebilir dedi ama sonra kan tahlili sonucuna göre gerekli değil dedi ilaç verdi aşağıda hepsini yazıcam dinlensin az ve sık besleyin ayran tüketsin dedi böyle hocam size sonuçları ekliyorum...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2017 Saat 15:42

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.