|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mavibebem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mavibebem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 18:03 |
Merhaba hocam
sizin öngörülerinize ihtiyacımız var.uzun
bir yazı olucak kusura bakmayın ama zor durumdyız değerli vaktinizi ayırdığınız
için şimdiden teşekkür ederim.Oğlum 5 yaşında 104 cm 17.6 kg gayet aktif hiç
oturmayan çok zeki iştahsız uykuyu sevmeyen bir çocuk.ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama
elle tutulur bir sağlık sorunumuz yok hamdolsun.epileptik şüphe ?( eeg bozuzluk
4 prof.dr.2 si epilepsi var 2 si yok teşhisi geçirilmiş havalemiz yok ) doğuştan
varolan sonra geçen süt ve gıda alerjisi 2 aylık iken geçirdiği ama
tekrarlamayan bronşit.Annede protein S eksikliğine bağlı kan pıhtılaşması
tekrarlayan düşük ve doğumdan 6 ay sonra kısa süreli tia atağı ?. Hocam 9 ay evvel eşimin işi nedeniyle iç anadoludan güneydoğuya geldik ev taşıma yerleşme
arasında oğlumun ağız içinde diş eti ve üst iç yanağın birleşiminde 2 sefer aft
oldu tek lüçük beyaz ağrılı çabuk geçen , egeye tatile gittik yanak içinde 1
tane daha oluştu yani 1.5 ayda 3-4 sefer oldu.beslenmesini ihmal ettiğimi düşünerek
vitamin başladım 5 ay sorunsuz geçti aralık ayında tekrar aft görünce diş dr
götürdük dişetinde problem yok dendi memlekete gidince kabızlığıda vardı bir
muayene ettirelim dedik dr.behçet hastalığı olabilirmi dedi ailede öykü varmı
dedi.içimize kurt düşürdü tam kan sayımı vtaminler için kan verirken bide
genetik tahlile baktıralım dedi.tam kan sayımında herşey normal dendi d vitamini
14 tü ona tedavi dendi.ilerleyen süreci aşağıda tarihlerle anlatmaya çalıştım. 23.12.16. ilk hastaneye gidiş ilk kan tahlili çok hasta
değil 3 gün evvelinden kusma ve hafif ateş şikayeti vardı düzelmişti. 26.12.16 gece çoğalan
öksürük 38 lere çıkan ateş burun akıntısı genel durumu fena değil burun
sürüntüsü grip negatif ateş düşmeyince boğazda kızarıklık olunca dr kontrolünde
largopen vs ilaçlar kullanıldı 2 gün sonra iyileşme başladı 03.01.17 bir gün kreşe gidiş ertesi gece öksürmeye başladı
aynı şikayetlerle tekrar hastalık başladı dr gidildi serum takıldı hava verildi
antibiyotik verildi ama başlanmadı 06.01.17 lenf bezlerinde hafif şişme ağrı hastaneye gidildi
ceftinex başlandı evde ventolin verildi birkaç kez.iyileşme oldu 10.01.17 iki gün kreşe gidiş tekrar aynı belirtilerle hastalık başladı 3
gün sonra sabah tek gözde çapaklanma burunda koyu akıntı başladı ağzında koku
vardı sinüzit olduğunu düşündüm ve illiadin başladım ertesi gün kulak ağrısı
başladı tek taraflı 2 gün sonra kbb götürdük sinüzit dendi kulaklarda işitme
problemi olmuş dendi.agumentin ve ecsofed başlandı burun damlası devam dendi.3
gün sonra iyileşme başladı. |
|
mavim için
|
|
![]() |
|
mavibebem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mavibebem
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam yapılan testleri taratıp yollamaya çalıştım ama beceremedim.3 defa testler yapıldı.yüksek ve alçak değerler çok ama genel olarak sedimantasyon 45 , plt559 2 hafta sonrakinde sedimantasyon 36 plt 654
|
|
mavim için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Behcet hastaligina uymayan taraflari daha cok.. 1- Behcet hastaligi icin; yasi cok kucuk. 2- Goz ve Cinsel organ bulgulari yok.. 3- "hla-b51" sadece Behcet hastaliginda gorulmez, Ankara'ya; Hacettepe'ye gidin..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mavibebem
hocam behçete dair aft dışında hiçbir bulgumuz yok zaten bizi rahatlatan bu ama bu genin pozitif olması sıkıntı diyen doktorlarlada görüştük olabilir sağlıklı insanlardada olabilir diyenlerlede.şuanki ilerleyiş kan değerleri düşük çıkarsa aralıklarla kontrol denilecek aynıysa bahsettiğim gibi ilaç başlanıcak vs..behçet olmadığını var sayarsak sedimantasyonun ve plt bu denli yüksek çıkması sizce neden olabilir.hla-b51 başka durumlarda pozitif çıkar peki hocam.nelere dikkat etmeliyiz doktorumuz sadece bi daha bakalım vs diyor bilgi vermedi bu konularda.hacettepeye gidin demenizdeki gaye durumumuzun bu verilerle iyi gözükmemesimi.
|
|
mavim için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilmiyorum.. Daha ilerisi; Benim konum degil..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mavibebem
çok teşekkür ederim hocam.umarım iyi sonuçlar alırız.
|
|
mavim için
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mavibebem
hocam hem size yazmak hemde burayı okuyan anneler muhakkak olacaktır onlar için yazmak istedim.biz testleri tekrarladık normale dönmüş değerlerimiz şuan için ara ara takip önerildi.inşallah sağlıklı sıhhatli devam eder oğlum hayatına.saygılar...
|
|
mavim için
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Daha ilk basinda o "Gen testleri" hic yapilmayacakti... Bu kadar sudan sebeplerle bu testler istenmez.. Kac para doktunuz o testler icin?? NOT: Bu Test bir defa bozuk ciktimi hayat boyu devam eder... Ilk test'te bir "yamukluk" var!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|