Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 yaş hla-b51 pozitif trombosit yüksek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5 yaş hla-b51 pozitif trombosit yüksek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mavibebem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mavibebem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5 yaş hla-b51 pozitif trombosit yüksek
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 18:03

Merhaba hocam sizin  öngörülerinize ihtiyacımız var.uzun bir yazı olucak kusura bakmayın ama zor durumdyız değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.Oğlum 5 yaşında 104 cm 17.6 kg gayet aktif hiç oturmayan çok zeki iştahsız uykuyu sevmeyen  bir çocuk.ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama elle tutulur bir sağlık sorunumuz yok hamdolsun.epileptik şüphe ?( eeg bozuzluk 4 prof.dr.2 si epilepsi var 2 si yok teşhisi geçirilmiş havalemiz yok ) doğuştan varolan sonra geçen süt ve gıda alerjisi 2 aylık iken geçirdiği ama tekrarlamayan bronşit.Annede protein S eksikliğine bağlı kan pıhtılaşması tekrarlayan düşük ve doğumdan 6 ay sonra kısa süreli  tia atağı ?.

Hocam 9 ay evvel eşimin işi nedeniyle iç anadoludan  güneydoğuya geldik ev taşıma yerleşme arasında oğlumun ağız içinde diş eti ve üst iç yanağın birleşiminde 2 sefer aft oldu tek lüçük beyaz ağrılı çabuk geçen , egeye tatile gittik yanak içinde 1 tane daha oluştu yani 1.5 ayda 3-4 sefer oldu.beslenmesini ihmal ettiğimi düşünerek vitamin başladım 5 ay sorunsuz geçti aralık ayında tekrar aft görünce diş dr götürdük dişetinde problem yok dendi memlekete gidince kabızlığıda vardı bir muayene ettirelim dedik dr.behçet hastalığı olabilirmi dedi ailede öykü varmı dedi.içimize kurt düşürdü tam kan sayımı vtaminler için kan verirken bide genetik tahlile baktıralım dedi.tam kan sayımında herşey normal dendi d vitamini 14 tü ona tedavi dendi.ilerleyen süreci aşağıda tarihlerle anlatmaya çalıştım.

23.12.16. ilk hastaneye gidiş ilk kan tahlili çok hasta değil 3 gün evvelinden kusma ve hafif ateş şikayeti vardı düzelmişti.

26.12.16  gece çoğalan öksürük 38 lere çıkan ateş burun akıntısı genel durumu fena değil burun sürüntüsü grip negatif ateş düşmeyince boğazda kızarıklık olunca dr kontrolünde largopen vs ilaçlar kullanıldı 2 gün sonra iyileşme başladı

03.01.17 bir gün kreşe gidiş ertesi gece öksürmeye başladı aynı şikayetlerle tekrar hastalık başladı dr gidildi serum takıldı hava verildi antibiyotik verildi ama başlanmadı

06.01.17 lenf bezlerinde hafif şişme ağrı hastaneye gidildi ceftinex başlandı evde ventolin verildi birkaç kez.iyileşme oldu

10.01.17 iki gün kreşe gidiş  tekrar aynı belirtilerle hastalık başladı 3 gün sonra sabah tek gözde çapaklanma burunda koyu akıntı başladı ağzında koku vardı sinüzit olduğunu düşündüm ve illiadin başladım ertesi gün kulak ağrısı başladı tek taraflı 2 gün sonra kbb götürdük sinüzit dendi kulaklarda işitme problemi olmuş dendi.agumentin ve ecsofed başlandı burun damlası devam dendi.3 gün sonra iyileşme başladı.

hbr geldi yaptırdığımız gen testlerinde hla-b51 pozitif saptanmış  apar topar gittik.göz muayenesi yapıldı gözde üveit vs yok.paterji testi yapıldı negatif.kan tahlili yapılacaktı ama oğlum istemedi ve yeni iyileşme göstermişti yanılma olmasın diye yaptırmadık.2 gün sonra gece öksürğü yniden başladı ama fena durmuyordu gidip kan verdik 23.01.17. ertesi gün hastalık yeniden başladı. yapılan testler yüksek çıktı Behçet diyecez dendi ama bir ihtimal hasta olmasındanmı diyerek bekledik 10 gün hastaydı öksürük hafif ateş burun akıntısı kulak ağrısı boğazında süt kesiği gibi şeyler gördüm ateş düşürücü ve illiadin dışında bişey kullanmadım.iyileştikten 3 gün sonra tekrar kan verdik 07.02.17.yine yüksek çıktı.şuan beklemedeyiz haftaya yine kan vericez sedim yüksek çıkması durumunda Behçet tanısı koyulacak kolsişin başlanacak trombositlerdeki yükselme içinde periferik yayma kemik iliği vs bakılacak.çok korkuyorum hem çocuğumu yormaktan hem yanlış yapmaktan.çok endişeliyim.ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim size güvenirim bu şartlarda görüşünüz nedir.2 gün sonra tekrar tahlil yaptıracağız.

mavim için
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mavibebem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 18:16
hocam yapılan testleri taratıp yollamaya çalıştım ama beceremedim.3 defa testler yapıldı.yüksek ve alçak değerler çok ama genel olarak sedimantasyon 45 , plt559 2 hafta sonrakinde sedimantasyon 36 plt 654 
mavim için
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 19:51
Behcet hastaligina uymayan taraflari daha cok..
1- Behcet hastaligi icin; yasi cok kucuk.
2- Goz ve Cinsel organ bulgulari yok..
3- "hla-b51"  sadece Behcet hastaliginda gorulmez,

Ankara'ya; Hacettepe'ye gidin..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mavibebem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 21:36
hocam behçete dair aft dışında hiçbir bulgumuz yok zaten bizi rahatlatan bu ama bu genin pozitif olması sıkıntı diyen doktorlarlada görüştük olabilir sağlıklı insanlardada olabilir diyenlerlede.şuanki ilerleyiş kan değerleri düşük çıkarsa aralıklarla kontrol denilecek aynıysa bahsettiğim gibi ilaç başlanıcak vs..behçet olmadığını var sayarsak sedimantasyonun ve plt bu denli yüksek çıkması sizce neden olabilir.hla-b51 başka durumlarda pozitif çıkar peki hocam.nelere dikkat etmeliyiz doktorumuz sadece bi daha bakalım vs diyor bilgi vermedi bu konularda.hacettepeye gidin demenizdeki gaye durumumuzun bu verilerle iyi gözükmemesimi.
mavim için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 06:03
Bilmiyorum.. Daha ilerisi;  Benim konum degil..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mavibebem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 13:09
çok teşekkür ederim hocam.umarım iyi sonuçlar alırız.
mavim için
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mavibebem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 02:11
hocam hem size yazmak hemde burayı okuyan anneler muhakkak olacaktır onlar için yazmak istedim.biz  testleri tekrarladık normale dönmüş değerlerimiz şuan için ara ara takip önerildi.inşallah sağlıklı sıhhatli devam eder oğlum hayatına.saygılar...
mavim için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 03:53
Daha ilk basinda o "Gen testleri" hic yapilmayacakti... 
Bu kadar sudan sebeplerle bu testler istenmez..   Kac para doktunuz o testler icin?? 
NOT: Bu Test bir defa bozuk ciktimi hayat boyu devam eder... Ilk test'te bir "yamukluk" var!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.