|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zehracan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Kas 2016 Saat 15:00 |
kadir hocam merhaba. 53 günlük oğlumun cuma gününden beri artarak devam eden öksürük, burun tıkanıklığı, balgam şikayetimiz vardı. size bunları yazdığımda sadece serum fiyolojik kullanmamı ve eski mailleri okumamı söylediniz. hocam şikayetler artınca çevrenin de doktora götür baskısıyla özel bir hastanenin uzman çocuk doktoruna götürmek zorunda kaldık. Doktor önce ventolin denen spreyı pompaya benzer bir cihaz yardımıyla oğlumun ağız ve burnuna sıktıktan sonra sırtını dinledi. Öksürük Nöbetleri var mı dedi ? soluk almasında problem olduğ unu ,ne olduğunu anlamak için akciğer röntgeni çekilmesini istedi. açıkçası daha çok küçük olan bir bebeğin radyasyona maruz kalması konusunda tereddüt etsem de eşim sağolsun her karşı çıkışıma., eski maillerinzden referans aldığım bilgileri kendisine anlattığımda bilmişlik yaptığımı ve karşıdakinin doktor ve de uzman drğ. olduğunu, gerekli görmese niye istesin şeklinde cevaplıyor.
Röntgene baktığında zatürre olmadığını, bronşiolit olduğunu ki iki akciğerde de balgam olduğunu söyledi. Eğer müdahale edilmezse daha ikinci ay aşıları yapılmadığından yalancı boğmacaya bronşite hatta zatürreye zemin hazırlayabileceğinden söz edip resmen gözümüzü korkuttu. Ventolin ve macrol yazdı. Yarına kadar yani sadece birgün kullanıp kontrol edecekmiş. Eğer durumu iyiye gitmezse bebeğimi hastaneye yatırıp 2-3 gün buhar tedavisi yapılacağını söyledi. Bunları dinlerken gözlerimin dolduğunu sizlerden saklayamayacağım. Hatta Sizden öğrendiğim kadarıyla bronşiolit viraldir niye ant. kullanalım dedim koruma amaçlı dedi. Peki dedim ventolin astım hastalarına verilmiyor mu . Nefes almasında problem var , rahatlatır dedi. Ama hocam inanın bunları söylerken doktorun nasıl baktığını anlatamam. hocam şimdi ne yapmalı tüm bunlar gerekli mi? ilaçları ne yapmalı, üstelik prospektüse bakıldığında zorunlu bir durum yoksa hamile ve emzirenler kullanmasın deniyor, madem süte geçiyor da nasıl direkt olarak bebeğe veriliyor bu astım ilacı? hele aşıları yapılmamş bir bebeği hastane ortamına sokmak daha fazla hasta etmez mi? ilaçlar kullansam dahi bir gün de ne etkisi olacak ki anlamıyorum.Akıl verin ne olur. ![]() Düzenleyen zehracan - 30 Kas 2016 Saat 15:05 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sahtekarin teki!!! Hicbir dedigini yapmayin. Vicdansiz; 53 gunluk bir bebege de bunlar yapilmaz!!
Ilaclari kullandiginizda; hastanelik olacak, zaten onunda istedi bu durumun olusmasi!! Astim ve Bronsiolit'in, Rontgen bulgulari yoktur. Ayrica da, bu yasta bir bebekte Akciger Rontgeni cekmek cok zordur. Mutlaka nefes tutulurken cekilmesi icap ederdi.. Evet; anne sutu verenlere yasaklarlar ama bebege verirler. Sizin akla ihtiyaciniz yok.. Sadece hala kendinize guven eksikliginiz var. Niye hemen pes edip bu sahtekarlara gidersinizki!! Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. VE Okumaya devam.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2016 Saat 23:31 |
|
![]() |
|
zehracan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cok tesekkur ederim. Allah sizden razı olsun. İyi ki varsiniz...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eskiden beri evin erkekleri; evde gurultu-patirti olmasindan hoslanmazlar. Evde kimse sikayet etmesin isterler. Bu sebeple, oksuruk kesildigi icin pek cok cocuk, hastaligi Akcigerlere inip kaybedilmistir...
Inanmiyormusunuz?? Osmanli zamaninda bir sairin yazdigi: " Yavrun olmus eseflenme, seviver annesini. Gebe kalsin dogursun yeni bir tanesini." ( Sair Esref) Bu toplumda, erkeklerinde ezelden beri olan duygu budur. Ancak Cumhuriyet devrinden sonra, babalar tekamul etmeye baslamislardir. Zaten; cocuk olumlerini kafaya taksalardi, sebeplerini arar,bir onlem dusunurlerdi. Turkiye hala; Bebek ve cocuk olumlerinde Avrupa sampiyonu.. Ustelik birde, bunlara ilaveten; Hic Nufus kagidi cikarilmadan olenler ve olenin bildirim yapilmayip, Nufus kagidinin, arkadan gelecek bebege saklandigi durumlar vardir.. Kocalarinizi EGITIN!! |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar merhaba, mesajima cevaben yazan arkadaslara da cok tesekkur ederim. Kadir hocam oksuruk ve de burun tikanikliligimiz hala devam ediyor. Hastaligin 11. gunundeyiz ve dediginiz gibi ilaclari asla vermedim. Sadece serum fizyolojik kullanip her gun banyo yaptiriyoruz. Oksuruk nispeten azalsa da burun tikali hiriltili nefes alimi var ve uykuda iken rahatsiz oluyor. Tahminen ne kadar surer acaba?
Hocam bir de persembe gunu 2. Ay asilarini olacak eger o gune kadar iyikesmezse asi olmasinda bir sakinca var mi hocam? Son sorum olacak belki eski maillerde bahsettiniz bilemiyorum ama rota virus asisini da yaptirmayi dusunuyorum. Sizce bu ay mi yoksa 3. Ayda mi daha iyi ya da 2 doz olandan mi yoksa 3 doz olan mi tercih edilmeli? Yine sorumlarimla kiymetli zamaninizi aliyorum iyi ki varsiniz...
Düzenleyen zehracan - 04 Ara 2016 Saat 22:42 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
3-4 gun ates ile baslayan butun Gripler; en az 2-3 hafta surerler.
Rotavirus asilari ile ilgili makalemi okuyun.. Ikiside ayni etkinlikte koruyor. Uclu dozu vermesi cok kolaydir, anneler bile verebilir. Agizini acip, ucunu emzik gibi cocuga verin, tadi cok guzel oldugundan cocuk kendisi emecektir. Hastanelik olmadigi surece, atesli hastalik esnasinda bile asilar olabilir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|