Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sütten mi kesiliyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsütten mi kesiliyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sütten mi kesiliyor
    Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2016 Saat 10:41
İyi günler hocam oğlum 5.5 aylık boy ve kilo olarak gelişimi hep çok iyi gitti en son 4 aylık kilosu 7.760 boyu 70 cm idi.yalnizca anne sütü alıyor 5 aylık oluncaya kadar her şey yolunda giderken sütüm azaldı dogumdan sonra ilk kez adet oldum,çocuğum artık emmemeye başladı, cok aç olduğu halde memeyi biraz tutup bırakıp başını kolumun altına sokuyor.pozisyon değiştirip emzirdim ayakta hiç farketmezdi sadece uykuluyken güzel emiyor.bu arada doktor bey ufak bır cerrahi operasyonla 20lik disimi  aldırmak zorunda kaldim antibiyotik (Augmentin bid 1000 günde 2 kez) kullaniyorum forumda benzer bır soruya uyuşturucu iğnenin bır zararı olmaz demişsiniz tabi size guvendigimden hemen emzirdim oğlumu. Sanki bu olaydan sonra iyice uzaklaştı memeden acaba etki etmiş olabilir mi?bır de doktor bey bu şekilde sütten  kesilir mi çok korkuyorum ne yapmalıyım. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2016 Saat 20:24
Size ait olan hicbir sey , sutu azaltmaz......
Hadise; cocugun memeyi az emmesinde.. Bu yuzden adet gordunuz.
Verebildiginiz kadar memeyi verin, cokda dert etmeyin.
Antibiyotigin bir zarar yok, zaten, 5 gun bir sey antibiyotik alacaksiniz, ila-nihaye degil..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2016 Saat 20:27
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2016 Saat 20:39
Hocam antibiyotik zararsız biliyorum sorum disimi aldirirken yapılan uyuşturucu igne (2 tane yapti)bır zarar vermiş midir?hocam adet olana kadar çok güzel emiyordu neredeyse 15 20dk da bır emziriyordum sütüm de çok boldu.kizimi da 20 aylik olana kadar emzirdim ilk ay hemen adet olmustum sutum cok boldu yine de.Peki hocam sütten kesilirse ne yapmalıyım mama kesinlikle vermem,ek gıda yeterli gelir mi nasıl bır yol izlemeliyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2016 Saat 21:08
"uyusturucu igne"; sizin beyninize etki ettimiki, sutten gecip, cocuga etki etsin.
Kac defa anlattim. Kullanilan, "LOKAL ANESTEZIK" tir, sistemik etkisi yoktur..
4aydan sonra, anne sutu yetismezse, kutu sutlerini kullanin... Mama gerekmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2016 Saat 21:12
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2016 Saat 21:28
Teşekkür ederim hocam,dediğim gibi benzer soruya süte etkisi olmaz dediginiz için güvenle emzirdim.ama memeyi reddetmesi artınca yine de aklımda bır soru kaldı az da olsa bır ihtimal etkisi olur mu diye tereddüt ettim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.