|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alp ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2016 Saat 12:40 |
Hocam merhaba, öncelikle sizden Allah razı olsun diyerek başlamak istiyorum, 3,5 yaşında kreşe başlayan oğlumun, sayenizde öksürük ve kulak iltihabi gibi hastalıklarını kolay şekilde en az ilaçla atlattık, oğlum şu anda 5 yaşında, ancak yaklaşık 7 aydır 1.5 ay veya 1 ay gibi aralıklarla bademciklerinde tonsilit oluşuyor, ağızda koku ve dilde pas da oluyor, bu nedenlerle antibiyotikleri kullandık hep, hatta ateşinin yüksek seyretitği ve düşmediği durumlarda doktorumuz iespor ve decort karışımı iğne yaptırdı 3-4 kez, çünkü ateşimiz 39 un üzerinde seyretmişti, bundan 15 gün öncesinde yine ateşlendi ancak ateşi çok yüksek değildi, ateşi 3 gün sürdü, doktora götürmedik, kendimiz boğazını kontrol ettiğimizde beyaz noktaları görmüştük, ateşini dolvenle kontrol ettim, 38.5 un üzerine çıktığında ateş düşürücü verdim, keyfi iyiydi, bu şekilde 3.günde çocuğa dondurma yedirdik, bunun neticesinde ateşi birden düştü. Şimdi ise yine dün tekrar ateşlendi, yine aynı şekilde boğazı tonsilit şeklinde beyaz noktacıklar vardı, doktora götürdüm bu kez çok sık ateşlenmesi bizi çok endişelendirmişti, doktorumuz bu kez bize PFAPA olabilir diye bir hastalık söyledi, ben biraz araştırıp okumuştum, biraz okumuştum çok üzüldüm, bunun için kortizonlu iğne yapmamı gerektiğini söyledi, teşhis koyabilmemiz için dedi, prednol iğne oldu, ateşi 3 saat sonra düşmeye başladı, aşırı bir terlemeyle birlikte tabi ki , terle beraber ateşini attı, şu andateşi yok, en fazla 37 ye çıkıyor, doktorumuz bu şekilde 6 ay kadar takip edeceğini söyledi, hemen PFAPA diyemeyiz ama olabilir dedi, eğer böyleyse bademciklerinin alınması gerekibilir dedi.
Şimdi size sorum hocam, yukarıda anlattıklarıma göre doktorumuzun görüşünü nasıl buluyorsunuz, sizce oğlum PFAPA olabilir mi, bu durumda iğne ile devam etmemiz mi gerekir, yoksa bademciklerini mi aldırmalıyız, Yoksa oğlum soğuk algınlığı, grip vs.mi yaşıyor her ay, bu arada oğlum bu ay kreşe gitmiyordu, evde bakılıyordu, çok hastalandığı için göndermemiştim, Cevaplarınız ve yorumlarınız benim için çok önemli hocam cevaplarınıza göre tedaviye izin verip vermeyeceğmizi değerlendirecez şimdiden çok teşekkürler saygılar,,,,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Krese baslayan her cocugun ilk 2 senesi cok hastalikli gecer. Eski mailleri okuyun.. Bir daha ateslendiginde, bir "Kan Sayimi" yaptirin... Bakalim viralmi, yoksa Bakterimi??
PFAPA ile ilgili yazilarimi okuyun...
|
|
![]() |
|
Gül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 2 sene çok hastalıkllı geçer cümlesinden kastımız; senede kaç hasatalık olur ortalama? ayda iki kere normal mi?Bir doktor senede 6 antibiyotikten fazla kullanılmamalı 60 gün yani demişti. ama çocuk daha sık hastalanıyorsa?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her cocukta farklidir, belirli bir sayi yoktur... Sadece; "SURE" olarak, 2 sene sik hastalanir. |
|
![]() |
|
Hilal öz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamlar araya giriyorum affınıza sığınarak... Benim 7 yaşında 2.sınıfa giden bir oğlum var,anaokulu ile okul hayatında 3.yılı...Ama hala sanki sık hastalanıyor gibi hissediyorum.Belki de sadece vehim ama 2 yıldan sonrası için bir ortalama hastalanma sayısı verilebilir mi ?(Sabrınız için teşekkürler çok saçmalamış olabilirim)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eger, daha onceki atesli hastaliklarinin hepsinde Antibiyotik kullandi iseniz, bu 2 senelik sure; 3 hatta 4 seneye kadar uzayabiliyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|