|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Jassmabella ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Jassmabella
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Tem 2016 Saat 01:34 |
Hocam merhaba,
9.5 aylık oğlum için konulan GERD teşhisinin tedavisi Motilium ve Gaviscon Infant'ı onaylamıştınız.. (Ancak teşhisi koyan doktor reflü ama Allah Allah kilo kaybı da yok dedi, hiç güvenmiyorum) Bu arada geçmek bilmeyen bir gaz problemimiz var. Bütün derdi gaz çıkartmak, hala emeklemiyor. Ancak sıkıntılarımız devam ediyor, 3 hafta oldu.. Şimdi şöyle mesela sabah kahvaltısında 4-5 kaşık yiyor, sonra bir öksürük arkadan bir geğirme ya da hapşuruk, gözlerini kaşıma, bazen ensesini kaşıma, gözlerini ovuşturma, hırçınlaşma.. Sonra kesiyor. 10 dakika sonra istiyor ama biberon istiyor kaşığı reddediyor. Sanki yutamıyor ya da içindeki birşeyleri hazmedemiyor.. Öğle yemeği daha iyi.. Mamayı biberonda içerken de bazen tıkanıyor öksürüyor ama pes etmiyor, devam ediyor.. Normalde de öksürük, boğazda gıcık arkadan bir geğirme, salya.. Dırrrr diye ağlıyor. 3 öğünden sonra uyuya kalıyor saatlerce uyanmıyor dördüncü öğüne gece kaldırıyorum, biberonda mama bir iki geğirme ile bitiyor 7-8 saat sonra gazla uyanıyor. Ama gündüz geğir geğir bitmiyor bazen.. Uykuda da bir gıcık, hani ağzınızı kapatıp dilinizin arka kısmını damağınıza değdirirsiniz ya öyle, onun biraz daha arkadan geliyor sanırım. Mesela uyuyor, kıpırdatıyorum, gıcık başlıyor. Arkadan bir pıııırt, gözlerini kaşıyor derin nefes alıyor. Ihh diye nefes veriyor.. Emziğini takıp uyuyor ancak uyku sıkıntılı gibi..Sürekli iki büklüm yatıyor, yüz üstü yatıramıyorum. Burnu hep beyaz ifrazatla dolu, 3.5 aylık olduğundan beri, hep burun tıkalı gibi, size daha önce tam kan sayımı gönderdim, gribal bir şey görmemiştiniz. Acaba diyorum süt alerjisi mi? Siz süt alerjisi böyle belirtiler vermez diyorsunuz ama.. Ses de sürekli çatallı.. Bu arada süt fena şekilde kabız ve gaz yapıyor. Prebiyotiklerde mide ve bağırsak gazı çok fazla... Şu anda smilac'tan devam ediyoruz. Kabız ve gaz yüzünden bir de duphalac ve süt ikilisine geçemiyorum artık, hiç uyumayacağız neredeyse.. Zaten sabah 8'den gece 10'a kadar ayaktayız, gaz gıcık, kucak, dolaşma.. Solunum sıkıntısı, derin nefes alma, kucakta dik durmak isteme.. Aralarda yarımşar uyuyabilirse uyuyor, bir gazla ya da gıcıkla uyanıyor. Bu arada gece hiç öksürük yok.. Çok tuhaf şeyler yaşıyorum doğduğundan beri, bu arada akşam gaz problemi yoğunlaşanlardandı..Bu aralarda da öksürürdü hep.. Ve şöyle bir şey var hocam, sabah başlıyor hep. Ne anne sütü kaldı, ne de artık karı koca mecalimiz. Fazla beslediğim zamanlarda oldu ama şimdi 5 saat arayla 4 öğün yaptım. Normalde de çok sakin, bir gazı çıkaramayıp yardım istemek için ağladığında bile gözünden yaş gelmiyor bazen ve çok uykucu, 10 dakika sızdığı da oluyor. Burada bu sıkıntıyı çözebilecek doktor tanımıyorum. Bir koliğe bile binbir türlü hikaye, 1950ler'deler.. Halil Gümüş'e mi götürsem? (Tekirdağ'dan) Başka lab.da tekrar kan sayımı mı yaptırsam? KBB Mehmet Ali Bey'e mi götürsem? Size video mu göndersem? Keçi sütü / inek sütü olmayan mama mı denesem? Doktorluk yapmayı bırakıp, size mi bıraksam? (İşin en enterasan yanı nedir biliyor musunuz hocam? Hep gündüz ve akşam. Mesela geçen 4. öğün için uyuya kalmışız sabah 5'te verdik, 7'de geğirmeyle uyandı, ancak gece 12'de verseydik uyanmayacaktı 2 saat sonra, ya da geğirip uyuyor artık bilemiyorum. Heep gündüz, akşam tuttu bu tuhaf şey. En aşırı beslediğim zamanlarda bile gece saatte bir uyandı, gaz çıkartıp yatırdık. Sabah da uyanıyor bir öksürükle kocaman bir geğirik ya da pırtla.. Gece artık sızıyor mu diyorum, bilemiyorum.. Bir mailinizde aynısını okumuştum, siz de gazın saati mi olur demiştiniz, vallahi öyle ama.. Ben artık geçen günkü mesajlaşmamızdaki çölyak lafından, akşam gazından terleme reflüden başka şeylerden şüphelenmeye başladım hocam. dilim varmıyor. sono-med'de bir şey çıkmamıştı, tıb sanatına ancak siz ele alırsınız.. fotoğraflar: http://hizliresimyukle.com/images/2016/07/23/13819322_10153919435753655_1819042652_n.jpg http://hizliresimyukle.com/images/2016/07/23/13833079_10153919424743655_2137866205_o.jpg http://hizliresimyukle.com/images/2016/07/23/13833098_10153919427188655_1553713776_o.jpg http://hizliresimyukle.com/images/2016/07/23/13835539_10153919420963655_1088729778_o.jpg http://hizliresimyukle.com/images/2016/07/23/13835989_10153919424873655_2102204018_o.jpg ) Teşekkürler... Düzenleyen Jassmabella - 23 Tem 2016 Saat 02:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117896 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gorunumu iyi... Bir enzim eksikligi olabilir.. Denemek icin: Gunde 1 defa, 1 Festal Draje'yi, havanda ezin ve 2-3 porsiyona bolup, yemeklerine katin. 2-3 gunde rahatlama olursa, enzim eksikligi demektir, ilaca devam edersiniz. Coliak ile HIC ALAKASI BILE YOK... Reflu olmasi da cok supheli. Hele agirligi;9kilo'dan fazla ise cok, cok supheli.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|