Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boyunda şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboyunda şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 383
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boyunda şişlik
    Gönderim Zamanı: 13 Tem 2016 Saat 23:55
merhabalar hocam 7 yaşındaki kızımın boynunda şişlik var birde sertlik var önce kabakulaktan şüphelendiim 
ama sizin  emaillernize baktım kabakulakta yarısı çene yarısı boyunda şişlik olur demişsiniz lenf bezleri 
olabilirmi yada kızım bu sene 4 kere sterp a geçirdi ve 20 gündür sabah akşam 1 ölçek penos kullanıyorum 
onla ilgili olabilirmi resim atamadım dr a gitmiyorum güvenmiyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

Düzenleyen turnam - 14 Tem 2016 Saat 00:44
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2016 Saat 23:59
bu arada ateş ve yutkunma problemi yok
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117743
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2016 Saat 07:42
Gecirilmis enfeksiyonlara bagli olarak olabiliyor.. Kaybolmalari; aylar alir.
Hicbir onemleride yoktur.
Ayird edebilmek icin, bu konu ile ilgili yazmis oldugum yazilari iyi okuyun.
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2016 Saat 13:18
tekrar merhabalar hocam eski maillerinizi birkacını okudum hareketli olanlar üzüm salkımı gibi olanlar
 tehlikesiz demişsiniz bizimki üzüm salkımı  gibi değil ama hareketsiz taş gibi boynunu çok hareket 
ettiremiyor dokununca ağrısı oluyor ceviz büyüklügünde dışardan çok net belli oluyor birde kuzenim
öperken boynunu sıkıp opmuş ondan da olabilirmi  bir kbb druna gösteriyim mi teşekkürler saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2016 Saat 19:02
Sikmakla, opmekle bir ilgisi yok..
Uzum salkimi gibi olanlar ve/veya  sabit olanlarin incelenmesi gerekir.. Tek ve hareketli olanlar onemsizdir.
Yazilarimi dikkatli okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Tem 2016 Saat 19:06
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2016 Saat 23:31
hocam yaklaşık 2 saattir yazılarınızı inceliyorum yumurta büyüküğünde olanlar ve hareketsiz olanlar ve 
ağrılı olanlara baktırın diyosunuz kızımının boynun yan kısmında kulak altında az önce iyice baktım
hareketsiz ve yumurta büyüklüğünde dokununca çok ağrıyor bugun kbb druna götürdum boğazları 
nerdeyse kapanmış ondan dolayı olmuş dedi ve penosu kes antibiyotik verelim dedi hatta geçmezsse
bademcik ameliyatı olması gerekir dedi tabi ben sizin maillerinizi sürekli okuduğum için dra itimat etmedim
1.hocam kızım 4 ay içinde 4 kere strep a geçirdi ve suan 20 günden fazla penos kullanıyor acaba ondan
olmuş olabilirmi 
2.testler hatalı olabilirmi ama eşimede aynı hastanede strep a testi yaptık negatifti 
3.acaba apse olmuş olabilirmi penos kullandığımız içinmi ateş veya kızarma olmadı 
4.eğer testler hatalı ise bukadar penisilin büyütmüş olabilirmi

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2016 Saat 04:44
Pen-Os'da Antibiyotiktir AMA, bir tek Streptokoklara etki eder, diger hicbir bakterieye etki etmez.
Yukarı Dön
turnam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turnam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2016 Saat 10:11
hocam ozaman drun verdigi antibiyotigi kullanmalimiyim eger kullanirsam penosu kesiyimmi
cunku siz benzer durumlara antb onermissiniz kusurabakmayin uzatiyorum ama bu durum beni cok
korkutuyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.