Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uzun süren kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUzun süren kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uzun süren kabızlık
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2016 Saat 00:01
Hocam merhaba.oğlum 16 aylık 2. Aydan beri kaka problemi var anne sütü aldığı için bu durumu uzun süre önemsemedim.ek gıdaya geçtikten sonra kabızlık problemimiz başladı be yapsam kar etmedi uzun süre duphalac kullandık o da artık etki etmedi hatta poposunda yırtık oluştu.dr a götürdüm duphalac etki etmiyorsa sokol şurup kullanın dedi.şurubu aldım poposuna anestol trosyd bepanten ve bir sürü krem denedik ama yırtık geçmedi.3 günde bir kaka yapıyor ve kakası şuruptan dolayı cıvık olsa bile 2,5 saat ağlayıp öyle yapıyor.artık iyice çaresiz kaldık resmen çocukta travma oluştu kaka yapacağı Zaman sürekli koşuyor ağlıyor en son ıkınarak yapıyor.sürekli kabızlığı için ve özellikle poposundaki yırtık için ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2016 Saat 06:16
Popoda "yirtik" olsa, KANAMA olurdu...Oldumu?? Kanamiyorsa, gordugunuz, popo deliginin buzulmesi
olan "pot" cizgisidir.
Bir sekilde, bir vakit, kaka yaparken cani yandigindan, her kaka yapista, poposunu sikma refleksi gelismis.
Pirinc, patates, Muz ve elma vermeyin. Sokol'a devam edin.
Yukarı Dön
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2016 Saat 00:26
Tekrar merhaba hocam.size mesaj yazdığım günden 1 hafta öncesine kadar sokol şurubu kullandım.şurup kullandığım sürede oğlum 3 günde 1 kaka yapmaya devam etti ama ağlamaları azaldı.bir haftadır azı dişleri çıkmaya başladı bununla beraber burun akıntısı halsizlik var hiç bir ilaç vermeden sizin tavsiyelerinizle devam ediyorum.sorun hastalıkla beraber şurubu kesinlikle içmiyor poposundaki çatlak fito krem kullanmamıza rağmen geçmiyor kaka yaptığında daha da açılıyor kakasında herhangi bir kanama yok.iştahı da dişlerden dolayı çok az.gün içinde çorbayı zor içiyor yediğü tek şey karpuz ve üzüm.sokol şurubunda bir haftadan fazla kullanmayanınız yazıyor ben 1 buçuk ay kullandım neredeyse bu kabızlık ve poposundaki çatlak Nasıl düzelir şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2016 Saat 05:07
Kabizligi zamanla duzelecek.
Popodaki 'catlak' dediginiz, catlak degilki iyilsesin.. Zaten varsa bile, kabizlik devam ettigi surece ve kalin kaka yaptigi surece, gecmez.
Sokol ve Duphalac'i donusumlu kullanin.
Yukarı Dön
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2016 Saat 09:21
Ne kadar süreyle dönüşümlü kullanayım hocam sokolda bir hafta yazıyor duphalacta da aynı şey geçerli mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2016 Saat 19:11
Anlamayacak bir sey yok... 1 hafta Sokol, 1 hafta Duphalac kullanin.. Aralarda da 3-5 gun aralar
verebilirseniz, daha iyi olur.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.