|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 May 2016 Saat 17:00 |
Hocam forum açılmış gelmişsiniz öncelikle acınızı paylaşıyorum Allahım size sabır versin Allah rahmet etsin . Gelmiş olmanıza çok sevindim hoşgeldiniz. Hocam siz yokken hep kızım rahatsızlanmasın diye dua ettim ama son 1 hafta içinde hasta oldu. Kreşe gidiyor 2. senemiz sizi hep takip ettim ama grip olmadan bir öksürük musallat oldu çok değişik öksürmeye başladı tabir yerindeyse kütür kütür uzun sesli bir öksürük kriz gibi geçmiyor dayandım önce 4 gün bekledim ateş yok bu arada arkadaşının bademciği şişmiş annesi kreşten almış 1 gün sonra benim kızım arkadaşının suluğundan su içmiş. Normal bir durum olsa sesim çıkmazda arkadaşı hasta şimdi benimkinede geçer dedim ve 4. gün kızımda razalar başladı hafif bir ateş oldu pazar gecesi ve hiç uyumadan sürekli öksürdü bende pazartesi doktora götürdüm burnu akmıyor ateş yok. Muayene etti kulakta iltahap var bademcikte iltahap birazda ciğerlere hafif inmiş dedi ve Macrol 250 antibiyotik ventolin şurup yazdı . Mevsimsel bahar alerjisinden de etkilenmiş dedi deloday yazdı. Ventolin şuruptan 1 kaşık içirdim içime sinmedi daha vermedim ama macroldan tam 7 ölçek içirdim çünkü kızım 4. günün akaşamı içmemem diye tutturunca artık vermedi. Şimdi yine öksürüyor ama balgamlı bir kıvama geldi. Hata yapmak istemedim siz yokken ama bu kez farklıydık çocuğu rahatlatamadım o nedenle antibiyotiği vereyim bari dedim kulağı ve bademciğini düşündüm. Umarım siz yokken hatalı bir şey yapmadım çocuk şimdi öksürüyor ama öksürük araları uzadı 3 gün her 4 dakikada bir öksürdü krize girdi şimdi uzadı öksürük araları balgamılı şekilde. Ventolin kullanmadım sadece 1 kaşık delodaya hiç başlamadım ateşimiz yok sadece öksürük var tablomuzu değerlendiriseniz çok sevinirim saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin bir daha oksuruk oldugunda; Ventolin ve Macrol kullanmayin... Antibiyotik gereken bir durumda: Agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi olusur. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sizi bildiğim için ben ventolini vermedim ama bademcik şişmişti dilinde pas yoktu çünkü ben hemen farkettim bademciği şişen arkadaşının suyunu içinde 4. gün bizimde şişti doktordan sonra geldiğimde bend eışıkla baltığımda bademcik üstünde sarı iltahapları gördüm. 12 saat araylası 2 kaşık biz 7 kaşıkla antibiyotiği sonlandırdık 4 gün bile kullanamadık yani umarım bademciği iyi edelim derken öksürük başımıza iş açmaz benim esas korkum o öksürük ciğerlere inmesin umarım antibiyotik indirmemiştir işte siz yokken böyle elimiz kolumuz bağlandı. Doktora dedim ventolin öksürüğü ciğerlere indirirmi dediğimde ventolin öksürük şurubu değil broşları açacak dedi bir şey diyemiyorsunuz ki antibiyotik kullanmasam dediğimde bademcik iltahaplı kulaktada var diyor mecbur kaldım 4 günün sabahından sonra çouk içmiyor zaten mecburen kestim. Şimdi yapacağım bir şey varmı macrol ventolin hikayelerini geçmiş aramalardan okudum sonunu düşünemiyorum umarım 7 kaşık antibiyotik başımıza iş açmaz teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru; mutlaka Antibiyotik verebilmek icin, her turlu ahlaksizligi yaparlar, her turlu yalani soylerler.. Butun ilaclari kesin.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kestim hocam iyi ki geldiniz daha kötü bir tablo olmaz değil mi öksürsün onu takmıyacağım ama antibiyotik kullanarak ciddi bir zarar vermemişizdir değil mi yada takip edilecek bir durum söz konuşumu gerçi size yazarım ters giden bir şey olduğunda ama olan oldu işte bademcik için kullandık umarım ciddi zarar olmamıştır saygılarımla iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gribin seyri esnasinda, "ters giden bir sey" oldugunda: 1- Ates cikar. Boyle bir durumda, bir "Kan Sayimi" yaptirip, WBC (Lokosit) degerine bakmak gerekir. WBC degeri yuksek gelirse ( 17.000'den fazla olursa), Antibiyotik baslanir. Dusuk gelrse, yanlis alarm demektir.
2- Sikintili nefes alip-vermeler olur, cocuk basini yastiktan kaldiramaz... Doktor muayenesi gerekebilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|