|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
carmenares
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı carmenares
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: havale geçirmiş çocuk ve ateşGönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 17:46 |
|
Sayın hocam, uzun zamandır size danışmak istiyorum.
Fikirleriniz benim için çok kıymetli. 3 yaşında bir kızım var 1 yaş civarındayken havale geçirdi. Havaleden önce İburamin içirmiştim. Ateşe hassasiyeti olan çocuklarda ibuprofenin havaleyi tetiklediğini söylediler. Birkaç saniye süren bu havale ne kadar ürkütücü olsa da vücudun kendini koruma mekanizması olduğunu yazılarınızdan öğrenince rahatladım. Elimden geldiği kadar ilaçsız geçirmeye çalışıyorum hastalıklarını ve en son iki sene önce antibiyotik kullandım. Kızım bu sene kreşe başladığı için çok sık viral enfeksiyon geçiriyor ve ateşi 40'a yaklaştığında havale korkusundan paranox fitil kullanmak zorunda kalıyorum nadiren. Oral yolla asla ilaç veremiyorum hemen kusuyor. Aslında havale öyküsü olmasa risk alacağım fakat buradaki doktorlar (Elazığ) insanın gözünü korkutuyorlar "ne cesaret!" diye! güya onlara kalsa 38'i görünce ilaç vermem gerekiyormuş. Şu an kızım yine hasta ateş ve burun akıntısı var. Ateşi en fazla 39.6 oldu. Ateşi 39 iken hiçbir huzursuzluk belirtisi olmadan günlük hayatına devam ediyor. Çok uzattım lütfen kusura bakmayın ama doğru mu yapıyorum sizce? Yani huzursuz olduğu zaman ateşi 39'u geçmiş oluyor fitili o zamana kadar bekletip o zaman kullanmakla doğru mu yapıyorum?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 18:26 |
|
1- Bir defa ates yukseldikten sonra, Havale gelmez. Yeterki siz mudahale etmeyin... 2- Calpol varken, niye Ibuprofen verirsiniz ki!!!
3- Yas ilerledikce, havale gelmesi zorlasir.. Hele 4 yasindan sonra, hic olmuyor, ve bir tek evvelce havale gecirmislerde, NADIREN olabiliyor. Bir tedbir, her ateslendiginde, 6 saat aralarla, 3 tane Paranox120 fitil kullanin, ondan sonra sadece gerektiginde kullanin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2016 Saat 18:30 |
|
![]() |
|
carmenares
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı carmenares
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 18:36 |
|
yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam sağlıkla kalın.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|