Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale geçirmiş çocuk ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale geçirmiş çocuk ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
carmenares Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı carmenares Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havale geçirmiş çocuk ve ateş
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 17:46
Sayın hocam, uzun zamandır size danışmak istiyorum.
Fikirleriniz benim için çok kıymetli. 3 yaşında bir kızım var 1 yaş civarındayken havale geçirdi. Havaleden önce İburamin içirmiştim. Ateşe hassasiyeti olan çocuklarda ibuprofenin havaleyi tetiklediğini söylediler. Birkaç saniye süren bu havale ne kadar ürkütücü olsa da vücudun kendini koruma mekanizması olduğunu yazılarınızdan öğrenince rahatladım.
Elimden geldiği kadar ilaçsız geçirmeye çalışıyorum hastalıklarını ve en son iki sene önce antibiyotik kullandım. 
Kızım bu sene kreşe başladığı için çok sık viral enfeksiyon geçiriyor ve ateşi 40'a yaklaştığında havale korkusundan paranox fitil kullanmak zorunda kalıyorum nadiren. Oral yolla asla ilaç veremiyorum hemen kusuyor.
Aslında havale öyküsü olmasa risk alacağım fakat buradaki doktorlar (Elazığ) insanın gözünü korkutuyorlar "ne cesaret!" diye! güya onlara kalsa 38'i görünce ilaç vermem gerekiyormuş.
Şu an kızım yine hasta ateş ve burun akıntısı var. Ateşi en fazla 39.6 oldu. Ateşi 39 iken hiçbir huzursuzluk belirtisi olmadan günlük hayatına devam ediyor. 
Çok uzattım lütfen kusura bakmayın ama doğru mu yapıyorum sizce? Yani huzursuz olduğu zaman ateşi 39'u geçmiş oluyor fitili o zamana kadar bekletip o zaman kullanmakla doğru mu yapıyorum? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 18:26
1- Bir defa ates yukseldikten sonra, Havale gelmez. Yeterki siz mudahale etmeyin...
2- Calpol varken, niye Ibuprofen verirsiniz ki!!!
3- Yas ilerledikce, havale gelmesi zorlasir.. Hele 4 yasindan sonra, hic olmuyor, ve  bir tek evvelce
havale gecirmislerde, NADIREN olabiliyor.

Bir tedbir, her ateslendiginde, 6 saat aralarla, 3 tane Paranox120 fitil kullanin, ondan sonra sadece
gerektiginde kullanin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2016 Saat 18:30
Yukarı Dön
carmenares Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı carmenares Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 18:36
yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam sağlıkla kalın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.