Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inatçı ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminatçı ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeyim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: inatçı ateş
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 23:26
hocam oğlum 3,5 yaşında 18 kilo 106cm 
şimde size siz yokken başımıza gelenleri anlatmak istiyorum ve yanlışlarımı görmek istiyorum.oğlum pazar günü huysuzlanmaya başladı ve ağzında pis bir koku vardı dilinin üstü beyazdı pazar gecesi inleyerek uyudu ertesi gün ateşi 40 lara yükseldi boğazına baktım şişmiş kızarmış ve üzerinde beyaz noktalar vardı.sizde olmayınca ilk defa agumentin 400 verdim genel hali hiç iyi değildi sürekli uyukluyordu calpol verdim ama hiç ateşi düşmedi 48 saat bekledim ateş düşmedi baktım yanlış yapıyorum kan tahlili için gece acile gittim doktor bogazları çok kötü tahlile gerek yok herşey ortada dedi niye bu çocuğun ateşini düşürmüyorsun dedi soğuk tatbik etmemiz gerekiyo dedi olmaz dış ısısını düşüremem dedim bu da yeni çıktı iç ısı dış ısı dedi bak çocuğa havale geçirtirsin bu ateşi düşürmeliyiz ded.bende bakın artık havaleyle korkutmayın bizi dedim benim cocuğum 6 hastalıktan havale geçirdi hiçte birşey olmadı yanındaki doktorlar teşhis koyamazken sizin amerikadan tashis koydu çocuğun 6,hastalık çeçiriyor dedi dedim ve sizin ateşle ilgili bize öğrettiklerinizden bahsettim.olurmu öyle sey dedi ateş adam öldürür dedi kimmiş bu doktor şikayet edelimde mesleğine son versinler dedi:)) başladı tıbbi terimlerle bana show yapmaya bende bana bunları anlatmayın anlamıyorum dedim ben gatadan mezun oldum çocuğunu düşünüyorsan söylediklerimi yap dedi ve sonra bu gata mezunu arkadaş bana 3,5 yaşındaki çocuğum için calpol 6plus 250mg 4 doz- pedifen 3 doz reçete etti gülermisiniz ağlarmısınız.biz tahlilsiz eve döndük ertesi gün tekrar tahlil için ve mono değerlerini görmek için hastaneye gittim ve yine bir doktora yakalandım boğazı çok kötü iğnesiz geçmez diye bana 6 tane iğne yazdı adını bilmiyorum almadım bile ama tahlil yine yapan olmadı.ertesi gün bir çocuk doktoruna daha gittim bozındaki noktalar birikinti olmuştu artık ve ateş tam gaz devam doktora tahlil yapacaksanız muayine olucaz yoksa girmicem dedim bu sefer kabul etti tahlil çıktı ve mono% si yok hemogram referans aralığında o hastanenin mono değeri yokmuş!!! sonuç WBC 13,6 CPR 70,8 mg/L   GRAN% si 60 ı geçerse antibiyotik şart dedi ve bizimki 74 idi.yarım doz depo penisilin yaptı ve kriptik tonsilit teşhisi koydu.o gece ateş düştü.bilemiyorum hastalığın sonunamı gelmiştik yoksa penisilinmi işe yaradı.anlayacağız maymuna döndük.o ilk gata mezunu:) arkadaşa sizin makalelerinizi mailleyeceğimi söyledim ve okumasını tavsiye ettim:)) hocam mono test haftaya çıkacak bu hastalık neydi hocam.çok uzun oldu özür dilerim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2016 Saat 06:23
3.5 yas cocuklari icin; WBC ust degeri: 15.5 dur..

Boyle teneke Tip fakultelerinden iste boyle sahtekar doktorlar cikiyor..
Gata sanki cok marifet bir tip fakultesi.. 35 senede ates'in niye ve nasil oldugunu bile bilmeyen, keriz bir tip fakultesi...
Kendilerini bir halt saniyorlar..
WBC:13.6, Grip oldugunu gosteriyor, ASLA Antibiyotik gerekmez...
Salak, cocuk kan degerleri ile eriskin kan degerlerini ayni saniyor..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2016 Saat 06:24
Yukarı Dön
kuzeyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 76
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzeyim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2016 Saat 17:11
Hocam bende 15.5 diye biliyordum fakat bu sitede yasa göre WBC değeri başlığı altında 2-9 yaş arası 4.0-12.0 yaziyor bu nedenle yanıldım hastanenin referans aralığında 3.5-10.0 idi sonuçta 13.6 cikinca bende inandım çocukta da hiçbir grip belirtisi yok ayırt edemedim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2016 Saat 18:27
2-9 yas araligi cok genis bir aralik:
       1-6 ay         : 6.0-17.5
       7 ay- 2 yas  : 6.0-17.0
       2-5 yas       : 5.5-15.5
       5-8 yas       : 5.0-14.5
       13-18 yas   : 4.5-13.0
      Eriskin         : 4.5-11.0

Bu tablo; daha hassasdir, bunu kullanin...
Yukarı Dön
lorderco Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 103
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lorderco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 17:20
hocam bu değerlerin altı ve üstü olma durumu oluyor mu olunca mu antibiyotik gerekir genelde sizin verdiğiniz antibiyotik agumentin bizim doktorların ki klamoks farkı nedir vakit bulup okuyorum merakımdan soruyorum hocam :)

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 18:50
Ikisi de aynidir, doktorlar genellikle hangisi daha pahali ise, hangisi daha iyi rusvet veriyorsa, onu yazarlar.
Ben orada iken, Augmentin en ucuzu idi. Simdiki  ilac fiyatlarini bilmiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.