|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ara 2015 Saat 05:23 |
Hocam Merhaba
6 yaşındaki oğluma dün okulda aşı yapıldı iki kolundan.. az önce kolunun ağrısı ile uykudan uyanıp ağlayarak geldi. . Minoset şurup verdim rahatlasosin die.. ağrıyan kolunda aşı yapilan yer sertlesmis ve dirsek kısmı ağrıyormus.. aşı sonrası agri normal diye biliyorum ama agridan uyanio anlayınca korktum.. agri kesici den 3.5 saat sonra ağrı tekrar başlıyor... ağrı kesici dışında yapabileceğim bir şey var mı acaba? Bu ağrı normal dimi? Sıcak yada soğuk kompres iyi gelirmi?
Düzenleyen esra_kocabiyik - 19 Ara 2015 Saat 08:46 |
|
![]() |
|
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam soguk kompres yaptik ağrı hafifledi ama aşı bölgesi kase genisliginde bi alan boyunca şişti ve sertlesti o bölge kizardi..ara ara ağrı da oluo..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
karma asi; adele icine yapilacagina, deri altina yapildiginda boyle reaksiyon olur.. Turkiye'de, hicbir Saglik calisani asilar hakkinda en ufak bir bilgiye bile sahip degillerdir... Ne asilarin terkiplerini, nede; nasil yapildiklarini bilmezler.. Yaptiklari asinin kutusunu okumayi bile beceremezler... Soguk tatbiki, en iyi caredir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Valla hocam eğer oğlumun kolunun bu halde olmasında en ufak bi ihmal söz konusu ise ben ne diyeyim. . Beddua etsem bi türlü. .. Allah ıslah etsin diyorum sadece...
Hocam sabahtan beri soğuk tatbiki yapıyorum kolonyali pamuk ile sildik filan ama gorseniz omuz ve dirsek arası genis bi alan kıpkırmızı,sis ve ateş gibi yaniyor o bölge. .. Kan tahlili yapıldı enfeksiyon ihtimaline karşı ama temiz çıktı. Ağrısı çok yok ama hassasiyet var.. inşallah sabaha kadar geçer diyorum ama hiç geçecek gibi diil, gördükçe kolunu içim acio.. patlamak üzere olan balon gibi kocaman oldu kolunun o bölgesi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Hocam kolu hala sis. . Ama bide burnuyla dudaginin arasinda 1cm kadar bi alanda egzzema gibi bisi giderek yayilmaya basladi.. dikkatli bakinca az once farkettim dudak çevresinde minik minik kırmızı benekler var burnunun öbür kenarinda da öbür taraftaki gibi egzema benzeri bişi olusmaya başlamış. . Resim cekip aticam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam resimleri ekledim... yukarda bahsettiğim egzemaya benzeyen bu şeyler ilk olarak aşı vurulduğu gün oluşmaya başladı.. -aşı ile bi alakası olabilirmi? yada tesadüf mü? -gittikçe yayılıyor, herhangi bişey sürmelimiyim?
![]() ![]() ![]() Düzenleyen esra_kocabiyik - 20 Ara 2015 Saat 17:27 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kolu; tamamen asi reaksiyonu.. Goruyorsunuz, kendi hatalarinda bile, gene karli cikiyorlar.. O kan sayimi veya baska tahlillere hic gerek yoktur.. Turkiye'de, cahillik prim yapiyor. Hicbir sey yapmayin, yuzu strese bagli, kendiliginden duzelir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
peki hocam..
daha önce oğlumun başağrıları ile ilgili eski(2 yıl önceki) tam kan sayımı sonuçlarına bakmıştınız, elimizde yeni tahlil yoktu.. dün yapılam tahlilleri ekliyorum, bu başağrıları için değerlendirmeniz mümkünmü? (4 yaşından beri baş ağrıları oluyor, bu yıl ilkokula başladı, ağrılar arttı, ortalama haftada 1 ağrıyor.. göz dibi muayenesi istemiştiniz temiz çıkmıştı.)
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|