Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - cok yiyor sanki..?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcok yiyor sanki..?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: cok yiyor sanki..?
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2015 Saat 18:15
Merhaba doktor bey; 
Kizimiz reyyan 10aylik.9700gr. Sutum yetmedigi icin 2. Aydan itibaren 3ay kadar mama verdim malesef. Su anda bir ogun muzlu sut ,bir ogun yumurtali sut ,bir ogun de corba kofte balik ne olsa... ancak reyyan bir kerede 300ml sut-karisim kesin iciyor. Yatarken biberon veriyorum. Doyunca soylene soylene uyuyor kendisi. Bu sekilde uyumaya alismasi midir sorun acaba? Mesela aksam balik yedi. Sut vermek istemedim. Biberona azcik su koyup yatagina koydum. Ama azar azar verdigim 100ml sut icmeden yatmadi. Daha olsa icerdi bence. Azcik aglandi uyudu. Sabah uyandiktan 2saat sonra birde oglen uyuyor. Sut icmeden de yatmiyor. Bu arada eser miktarda sutumle emziriyorum. Cok dikkatliyim ama biryerde yanlis mi yapiyorum diye tedirgin oldum. Kilolu olmasi beni endiselendiriyor. Miktari azaltip aglaya aylaya uyumasini mi bekliyim? Gunduz uykusunu 1e mi dusureyim? Cunku 2 kere uyudu mu 4ogun oluyor sanki. 600 700ml sut iciyor. Tesekkurler... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2015 Saat 18:46
Balik ile yogurt-sut'un bir baglantisi yoktur. Sadece Musevilerde boyle dini bir yasak vardir.
Sutunu icirin, balli sutu IPTAL edin... Duz sut verin. Yumurtayida pismis verin.
Artik "Mama" vermiyorsunuzdur, umarim...
Gunduz uykularini azaltabiliyorsaniz, azaltin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 172
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hacizade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2015 Saat 22:16
Doktor bey, balli degil muzu sutle cirpiyorum ogun olarak hergun bir muzu veriyorum boyle. Bir de rafadan yumurtayi bazen kasikla bazen aute cirpiyorum.aksam uykusu oglen uykusuna gore 5 7 arasi yatiyor. Bazi gece sabah dek uyuyor bazen bir iki emiyor. Gece agladigi oluyor autum az cunnku eminim ama alismaain diye gece sutu vermiyorum. Fazla uzatmadan uyuyor. Dogru mu yapiyorum? Gunduzde ogun arasini acmak icin emziriyorum arada.belki 20 30cc ancak geliyor Sutum birkerede. Bir kerede 300 350ml sut cok degil mi? Toplamda gunluk ne olmali? Aglatiyim mi azaltip? Midesi mi fazla genisledi ki ? son olarak, ytagina koyup uyku onceai biberonu vermem yanlis bir aliskank mi olsturdu?
Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 20 Kas 2015 Saat 22:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2015 Saat 22:25
Sutte ust sinir YOK!!! Alt sinir; en az 600ml sut.
Gece emzirmek yeterli oluyorsa, sut gerekmez. Yetmez ve isterse verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.