Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKrup mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burjum21 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burjum21 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup mu?
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 18:54
Kadir Bey İyi akşamlar,

38 aylık kızım Çarşamba sabahı hafif br ateşle uyandı..Bugün 3.gün ateş halen devam ediyor(hiç ateş düşürücü de vermedim),özellikle de akşamları 39-39.5 oluyor,ve huzursuz uyuyor..Yanında burun akıntısı,hapşırık(arada) var,öksürük de var tabii..Bu akşam dikkat ettim de kesik kesik öksürüyor gibi..Grip mi yoksa krup mu karar veremedim..sizin dediğiniz gibi ballı limon veriyorum bol bol sıvı ve ıhlamur içiyor..ama daha önce 3 gün ateşi hiç devam etmemişti bir danışmak istedim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119282
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 20:23
Krup degil... Krup'da "kopek havlar" tarzda degisik bir seste oksuruk vardir.
Yukarı Dön
Burjum21 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burjum21 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 20:40
Kadir Bey,

Eşim geldi az önce öksürüğü havlar gibi dedi..
1-diyelim ki krupsa yapılacak şeyler gripteki gibi değil mi?
2-gripse ateşi de 4-5 gün sürer herhalde

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2015 Saat 07:39
Krup; bir diger adi, "Uc Gece Hastaligi" dir.. Gece, hasta nefes almakta zorluk ceker, soguk havaya cikarildiginda rahatlar.
1- Decort ampul'un yarisi igne olarak uygulanir, Decort 48 saat etkili oldugundan yeterli olur. Eski mailleri okuyun.
2- 3.gunden sonra Krup, siradan Grip gibi seyir gosterir, sikinti olmaz.
3- Atese kafayi takmayin, ates ile ilgili makaleleri okuyun.
Yukarı Dön
Burjum21 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burjum21 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 01:12
Kadir Bey Merhabalar,

Kızım 4 gün ateşli bir grip atlattı..ardından şimdi kulak ağrısı başladı..Bu sabah okula giderken illiadin damlattım ve 1 ölçek calpol verdim..2.dozu akşam yatarken 20:00 de damlattım ...Ama gece 23:00 da kulak ağrısı ile uyandı,gene 1 ölçek calpol verdim,sıcak havlu ile kompress yaptım ama kulak ağrısı bir türlü geçmeyince ve çok ağlayınca gece 01:00 da gene illiadin damlattım..illiadini 3 güne tamamlıcam..ama sormak istediğim aralarda kulak ağrısı çok olursa napmalıyım calpol dışında ne verebilirim..3 gün içinde geçmezse ne yapmam gerekli?

şimdiden çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 17:51
Gun icinde, fazladan doz damla damlatabilirsiniz.. 3 gunluk sureyi pek uzatmayin. Bir gun ara verebilirseniz, tekrar 3 gun kullanirsiniz.
Cok agrili durumlarda, 5 gun kullanilir. Saglanan fayda, zararindan fazladir.
Yukarı Dön
Burjum21 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burjum21 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 19:18
Çok teşekkürler Kadir Bey,

pazartesi gecesi o kulak ağrısından sonra bir daha olmadı..3 gün oldu illiadin kullanalı..ama kızımın geçen hafta da kulağı ağrımıştı 3 gün illiadin kullanmıştım..şimdi gene olmaması için 1 gün ara verip 3 gün daha önlem amaçlı kullansam olur mu yoksa bir daha ağrı olursa mı başlıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 19:22
Agri olmadigi surece, Iliadin gerekmez...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.