Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebruy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç soru
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2008 Saat 14:06
Doktor hanım merhaba,benim birkaç sorum olacak
1-Bebeğim 12 aylık.Haftaya KKK aşısı vurulacak.Pnömokok 4.dozu da beraber yaptırabilir miyiz?
2-Bir de aşıların, bebeklerin bağışıklık sistemine zarar verdiği,bebeği hastalıklara karşı zayıf düşürdüğü gibi şeyler okudum.Doğru olamaz herhalde değil mi?
3-Aşıdan sonra bebeği hemen yıkamanın bir zararı var mı?
4-Dışarıdayken hazır meyve yediriyorum.Bunların,üretim tarihi ile s.k.t. arasında 2 yıl oluyor, sanırım katkılı,yedirmek doğru mu?Yoksa kendim evde hazırlayıp,2-3 saat sonra dışarıda yedirsem olur mu?
5-Çorbasını benmari usulde değil de direkt ocağın üstünde tencerede ısıtıyorum,doğru mu?
6-Et yediremiyorum,ben de çorbasına her gün kırmızı mercimek ekliyorum.Çözüm olabilir mi? somon balığını haftada 2 kez veriyorum,tavuk yok.Balık gün sayısını mı arttırayım?
Cevaplarınız için teşekkür ederim,sevgiler.  
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2008 Saat 00:56
Merhaba...
1. Pnömokok yerine Hepati A 1. dozunu yaptırın. Pnömokok 15. ayda da yapılabilir.
2. HAyır, doğru değil.
3. Hayır yok.
4. Dışarıda iken hazır meyve yaedirin. Sizin hazırladıklarınız bekleyince asitleşir.
5. Yanlış değil.
6. Kırmızı mercimek kırmızı etin yerini tutmaz. BAlık öğün sayısı yeter. Arttırmayın.Sevgiler...
Yukarı Dön
ebruy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2008 Saat 13:27
Doktor hanım tekrar merhaba,hepatit A 1.dozunun bize 24.ayda yapılacağı söylendi.Sizin dediğiniz gibi 12.ayda mı yaptıralım,hangisi doğru?
Bir de 15.ayda suçiçeği aşısı var.Pnömokok 4.dozu,suçiçeği ile beraber yaptırmamızın bir mahsuru var mı,geç kalmış olmayız değil mi?Tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2008 Saat 22:03
Merhaba...
Artık Türkiye'de 1. yılda yapılabilen Hepatit A aşısı var. Bu nedenle 12. ayda yapılması daha uygundur. Su çiçeği ile pnömokok birlikte yapılabilir. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.