Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim özellikleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim özellikleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim özellikleri
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2015 Saat 14:13
 3 aylık bir oğlum var doğum ölçüleri;boy:52cm kilo:3310gr baş doğumdakini hatırlamıyorum ama 12 günlük iken 35(1 aylık 38 , 2.ay:40)
 3 aylık kontrol için doktora gittik bugün boy:62 kilo:6850,Baş çevresi 42cm olarak ölçüldü.
 Muayene sırasında doktor elinden tutup kaldırmaya çalıştığında başını kaldırmaya çalışmadı doktor 1 ay takip edelim beyin gelişimi ile ilgili olabilir kaldırması lazım falan dedi.Siz nasıl değerlendirirsiniz nelere dikkat etmemiz gerekir.(Elinden tutup kaldırmaya çalıştığımızda başını kaldırmıyor başı geriye doğru düşüyor,yüzüstü yatarken de kaldıramıyor başını ancak kucağımızda iken başını tutabiliyor ama öyle çok dik değil)
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118394
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2015 Saat 19:49
Gormeden bir sey diyemem.. 5 aylik cesametinde. Iri bebek oldugu icinde yapamiyor olabilir. Acele etmeyin, ciddi bir durum olsa idi memeyi ememezdi.
Bir de; Gulumseme varsa, ciddi bir beyin hadisesi yok demektir.
Yukarı Dön
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2015 Saat 22:48
İlginiz için teşekkür ederim; oğlum gülüyor,seslere tepki veriyor genel durumu iyi gözüküyor.Şunu merak ediyorum acaba kafasını kaldıramaması öğrenmediğinden olabilir mi  genelde kucağımızda idi mesela yüzüstü neredeyse hiç yatmadı gibi hoşlanmıyordu ben de yatırmıyordum.Anlaşılan yanlış yapmışız.Ayrıca başka bir dikkat etmemiz gereken durum var mı aklınıza gelen
........
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2015 Saat 02:59
Biraz; "Fis-fis kayikci" oynayin.
Yukarı Dön
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 00:12
Merhabalar;aynı konu üzerinden devam ediyorum 3 ay 8 günlük oğlum kucağımızdaki baş hareketleri daha kontrollü son günlerde,daha belirgin tepkiler veriyor, gülüyor,oyuncaklara yavaş yavaş elini uzatıyor.Yatarken ellerinden kaldırmaya çalıştığımızda daha istekli kafası önceki gibi düşmüyor ancak kafama takılan konu şu;yüzüstü yatırdığımızda hiç mutlu değil kafasını kısa süreli kaldırıyor sonra bırakıveriyor(3 aylık bebeklerin fiziksel gelişim özelliklerine baktığmda kollarının yardımıylla kafayı kaldırır falan yazıyor)

1) herhangi bir dikkat etmemiz gerekendurum var mıdır diye merak ediyorum. 

2)Ayrıca anne olarak benim d vitamini seviyem çok düşüktü siz ampul içmemi söylediniz ve söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum;oğlumun durumunun bu konuyla alakası olabilir mi ona da 1 ampul içirdim infantum drops diye vitamin kullanıyorum ancak bitmek üzere yeniden alıp devam edeyim mi yoksa bekleyelim mi?(daha önceki soruma cevaben 1 ampul içsin vitamin bitinceye kadar devam;2 ay sonra değerlendirelim demiştiniz aşağı yukarı bir ay önce.2 ay beklenmesinin sebebi tedaviye cevap verme süresi midir ) 
........
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 03:30
1- Beslenmesine dikkat edin, gunluk sutku gida miktari 600ml'den az olmasin. Zamanla daha iyi olacak.
2- Ilk 1 sene, sadece Damla seklinde Dvitamini verin.
Bu yastaki bebeklerde, dvitamini eksik oldugunda, gogus kafesi "kum saati" manzarasinda olur.
2 ay sure, Dvitamini zehirlenme ihtimali olmasin diye.
Yukarı Dön
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 22:15
"Zamanla daha iyi olacak"ifadenizle anormal bir durumun iyileşeceğini mi yoksa normal gelişim çizgisini mi (bireysel farklılıkları dikkate alarak) kastediyorsunuz..Afedersiniz öyle kaygılıyım ki şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemiyorum cevabınızı defalarca okuyup farklı anlamlar çıkarıyorum
........
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 23:14
Geriden gelen "gelisim" yetisecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.