|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
cananslv
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: CalpolGönderim Zamanı: 17 Eyl 2015 Saat 01:14 |
|
hocam 11 aylık kıZım 9,5 kilo şuan hasta sizin anlattıklarınızı uyguluyorum.fakat hocam eğerki gerekirse calpolu ne kadar vermeliyim.5,5 yaşında 21 kilo kıZım içinde aynı soruyu soruyum ?
|
|
![]() |
|
defne21
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 13:58 |
|
Hocam,
Geçen yazdan bu yana kreşe başlamış 3.5 yaşında bir kızım var. Her iki haftada bir grip/soğukalgınlığı geçiriyor, yazılarınızı okudukça bu durumun normal olduğunu öğrendim. Ateşi düşürmememiz gerektiğini de defalarca yazmışsınız. Benim merak ettiğim Calpol/İbufen gibi ilaçları kaç dereceye çıktıktan sonra kullanmalıyız? Bana kalsa 39-40'a kadar ilaç vermeyeceğim ama sizin yazılarınızı defalarca gösterdiğim halde 38.5 ateşi görünce panikleyen, 30 saniyede bir ateş ölçen bir eşim var. Eski yazılarınızda da şu dereceden sonra ateşi kontrol altına alın diye bir şey göremedim, o yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 19:20 |
|
Hicbir zaman; ates dusurucu olarak kullanmayin. Ancak atese bagli Bas ve Vucut agrilari olursa kullanin..
Ates; vucudun savunmasidir. Siz atesi dusurdukce, hastalik suresi uzar. Turk doktorlarinin da; '80li yillardan beri bu konuyu bilmezden gelmeleri sirf bu yuzdendir. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 19:34 |
|
Sayin moderator:
Parasetamol dozlarini on sayfaya veya Alt Forum'a alabilirmiyiz? Tesekkurler |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|