Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı hk.
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2015 Saat 22:53
Hocam kızım 45 aylık ve kreşe gidiyor. Geçen sene de kreşe devam ediyordu ve gerçekten 1 sene boyunca sayısız nezle oldu ve 2 kez ateşli grip vakamız oldu. Tabi sizi hergün takip ettiğimden rahatsızlıklarını sizinle aşmaya çalıştım ama çok yorucu geçti geçen sene. 2 gün iyi oldu hemen yeniden burnu aktı öksürdü bazen ateşlendi çok zor bir sene atlattık hem çocuk hemde biz gerçekten yorulduk. Şimdi 2 senemiz ve ben gerçekten bu kışı da şöyle düşünecek olduğumda eyvah demeden duramıyorum. Üstelik bu sene 4 yaş sınıfında 22 çocuk olacak bu beni daha korkutuyor her bir çocuktan bu kış hastalıklarını alıyor diyebiliyorum hatta havalar ısındı rahatlarız diyemeden bademcikleri şişti ve 10 gün ateşlendi . Şimdi 2 senemizinde böyle geçeceğini az çok kestirebiliyorum. Ben kızıma hiç grip aşısı yaptırmadım acaba bu sene o nedenlemi belkide 14 kez nezle oldu. Grip aşısı bu sene yaptıracağım ama şöyle bir izlenim söylüyorlar insan ömrünü takiben 70 sene baz alırsak bu demek ki 70 tane grip aşısı diyorlar o nedenle bizi bu aşıya pek bağlı yaptırmak istemiyorlar bende anlamıyorum.
1. Grip aşısı olursak bu sene bu vakaları daha hafif atlatırız değil mi ?
2. İlk defa olacak 1 ay arayla yarım doz yaptıracağım aşıyı eylül ayında yaptırıyoruz değilmi ?
3. birde ben bu 3 lü aşıları ve 4 lü aşıları hiç anlamıyorum hangisini alayım ?
4. Eğer aşı olmazsak bunun bize faturası nasıl yansır bilmek istiyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2015 Saat 01:52
1- Hafif atlatma diye bir sey yok, 3 veya 4 tane agir Gribi hic gecirmezsiniz.
2- Bugun bile ilk doz verilebilir, yarim dozlarla ugrasmak istemezseniz, tam dozda yaptirabilirsiniz.
3- Dortlu tercih edilir. Imkan meselesi.
4- 4 agir Grip seklinde olur.
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2015 Saat 11:22
Doktor bey merhaba, grip aşısı ile ilgili yazılarınızı ve sorulara verdiğiniz cevapları okudum ve 13 aylık kızıma en az bir ay arayla iki kez yarım doz grip aşısı yaptırmam gerektigini anlamıstım ancak yukarıda verdiğiniz cevaplardan yarım degil tam olarak da yaptırabiliriz diye anladım 13 ay icin de bu böyle olabilir degil mi? Bir de ben de ilk kez grip aşısı olacağım ben de iki kez mi olmalıyım yoksa sadece 6 ay - 8 yaş arası icin mi bu durum. Hocam kusuruma bakmayın okuyup anlayip yine de sizden evet cevabi almak ihtiyaci duyuyor insan iyi ki varsinız ömrünüze bereket. 
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2015 Saat 18:57

6 ay ile 8 yas arasi cocuklarda ve ilk defa asi olacaklarda iki doz yapiliyor.. Eskiden bu yas siniri; 6ay-10 yas idi...

Asi yapanlar, bazen bu yarim dozlarla ugrasmak istemiyorlar.. Ya tam doz yapiyorlar, yada asinine yarisini yapip, kalani atiyorlar..
Ayni asiyi, kutusunun ustune; tarih ve cocugun ismini yazip, dolapta saklamak, zor geliyor. Cokda onemli degil.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2015 Saat 19:00
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2015 Saat 22:58
Tamam hocam çok teşekkür ederim:)
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.