|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
maritza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haz 2015 Saat 15:33 |
hocam merhaba,
kızım ipek 40 aylık..yuvadaki ilk yılımızı bitiriyoruz ve aynen dediğiniz gibi "berbat" gecti...sürekli hastaydık ama sayenizde neredeyse hiç ilaçsız geçirdik:)tavsiye ettiğiniz herşeyi uyguladık,uyguluyoruz.. hocam iki gün önce ipekte öksürük başladı,gittikçe şiddetlendi. dün sabah karnının ağrıdığını söyledi,öglen yuvadan arayarak öğle yemeğinden sonra kustugunu söylediler.eve getirdiğimde 39.5 ateş ölçtüm..akşam 21.30a kadar yüksek ateşliydi...41 bile ölçtüğüm oldu ancak ateşi düşürmedim.ancak aksam çok halsizleşince 1 ölçek pedifen verdim...ateş kademeli olarak düştü ancak 6-7 saat sonra ateş tekrar yükseldi..yine 41 görünce bir ölçek daha pedifen verdik..şu anda burada saat 15.30 ve sabahtan beri ortalama ateş 39-39.5 ...ateşi düşürmedik...öksürüke bugün burun akıntısı da eklendi.serum fizyolojik,limonlu bal ve cold mixe devam ediyoruz.kusma bir daha olmadı ama arada sanki karnının ağrıdığını sanıyorum...yemek konusunda ısrar etmiyorum. hocam bu grip midir?öyle ise 4-5 gün ateş olacağını biliyorum ama sürekli yüksek ateşli olursa ve düşürmezsek bir zararı olur mu?eskiden ateşi yükselir kendiliğinden düşerdi...şu anda ilaç etkisini kaybedince ateş çok yükseliyor ve orada kalıyor... ağızda koku yok,kakası normal..yüksek ateş ve öksürük en önemli bulgumuz.. eksik ya da yanlış yaptığımız birşey var mı?39-41 arası ateş bu şekilde devam ederse düşürmeye devam edelim mi?ben dayanabildiğim kadar dayanıyorum..çocuk çok bitkinleşirse düşürüyorum... sevgiler, |
|
m.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Domuz Gribi geciriyor...Normal Griplerde yaptiklariniza devam edin. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
maritza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam,tahmin ettim..ateşi düşürmüyoruz,sürekli 39un üzerinde...cocuk halsiz,yatıyor...ve de YANIYOR resmen...ben ateşi düşürmemekte ısrar ediyorum,eşim de sürekli yüksek ateş çocuğu yoracak,ateş düşürücü verelim diyor...hocam ateş ile ilgili yazılarınızı okudum ...sadece birşey soracagım,ateş bu şekilde 4-5 gün 39un üzerinde hatta 40lara vararak devam ederse cocuga halsizlik harici farklı bir zarar verir mi?
|
|
m.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ASLA, hicbir ekilde zarar vermez..
"Atesin mikroplar uzerine olan etkileri" ile ilgili makalemi okuyun. Atesin vazifeleri var... Vucut savunmasidir. Siz Turk doktorlarina bakmayin, hasta ailelerini, Ates ile korkutmak, onlarin kazanc kapisidir. Bu yuzden isin aslini asla ailelere anlatmazlar, inkar ederler. Eskiden; Frengi (Sifilis) hastalarini tedavi etmek icin, ici "CIVA" dolu kuplerin icine sokarlar ve alttan isitirlardi.. Atesi; tedrici bir sekilde, 40 derece ve ustune cikarirlardi!! Buda yeterli olmazsa, Sitma bulastirirlardi. Sitma nobetlerinde, ates 42 derecelere cikardi ve bu nobetler sayesinde, Frengi mikrobu yok olurdu. Tabii, sitma kalirdi!! YANi!!!! " Olumu gosterip, Sitmaya razi ederlerdi"!! Tarihini bilmeyen, sapsallar, gelecegide bilemezler... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Haz 2015 Saat 19:49 |
|
![]() |
|
hocam merhaba,
yukarıdaki yazışmamıza istinaden 3 gün önce 40 aylık kızım ipeke domuz gribi teşhisi koymuştunuz.ateşli ilk gününü sıfır kabul ederek bugün ateşli olarak geçirdiğimiz 4.günümüz idi...ateş sürekli 39-39.5 arası ..bu süre zarfında 4 kere pedifenle ateşi düşürmek zorunda kaldık ama mümkün olduğunca ateşe müdahale etmiyoruz...domuz gribi bir hafta sürer demiştiniz,yüksek ateş bir hafta sürecek mi? çocuk bitkin ve iştahsız.. hocam ek olarak.....birkaç gündür de çok sık tuvalete gitme isteği gözlemliyoruz..gittiğinde çok az yapıyor,hatta bazen hiç yapmıyor sanki...sık gitme bugün daha da çoğaldı sanki...biz bunun ateşle ilgili olabileceğini düşündük ve üzerinde durmadık ancak bugün bir kere çiş yaparken "acıdı" dedi...banyo yaptıktan hemen sonra idi..sonraki çişlerde benzer bir şikayeti olmadı hatta "acıyor mu" diye sorduğumda "hayır,niye soruyorsun ki sürekli "dedi. hocam İYE olabilir mi??ateş 4 gündür bir türlü düşmüyor..sadece bugün öglen 37.7ye düştü ama akşama doğru tekrar arttı.. ne yapmamızı tavsiye edersiniz?tahlile gerek var mı şu aşamada? size danışmadan ne doktora götürmek ne tahlil yaptırmak istemiyoruz...lütfen yardım edin.. |
|
m.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bol su icirin. Popo temizliginden supheniz varsa, her gun 1 corba kasigi miktar, Cranberry yemisinden yedirin. Kuru yemisciler satar.
|
|
![]() |
|
hocam,cok teşekkür...
dün bu şikayet oluşunca hemen kuru yabanmersini almıştık zaten..ancak üzerinde blueberry/yaban mersini yazıyor,sözlükte cranberry için kızılcık meyvesi der??siz forumlarda cranberryi yaban mersini olarak yazmıssınız ..doğru meyveyi vermek adına bizi bilgilendirebilir misiniz? cranberry ile ilgili tüm alt forumları okudum ama bu konuda birşeye rastlayamadım... Allah size uzun ve sağlıklı bir ömür versin hocam,Allah başımızdan eksik etmesin...cevaplarınızın bizim için altın değerinde olduğunu bilin lütfenn...
|
|
m.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogrudur.. Turkce isimleri, tamamen UYDURMADIR!!! Ne Mersin'de ne de Turkiye'nin her hangi bir bolgesinde yetismez... Kanada'dan gelir.
Idrar Yolu enfeksiyonlarina bakin, gorursunuz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|