|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
eflalim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 14:13 |
İyi günler doktor bey.
Bebeğim 4,5 aylık ( 5 ocak doğumlu), ilk doğduğu günden beri her gün düzenli kaka yapıyordu sarı pütürlü normal kaka, bugün altıncı gün ve hala kakasını yapmadı, ondan önce üç gün yeşil sıvı kaka yaptı altı gündür de yapmıyor. Sık sık emiyor hala saat başı emmek istiyor bu günlerde yarım saatte bir emmek istiyor, doymuyor mu diye endişeleniyorum sadece anne sütü alıyor, sağlık ocağına götürdüm tarttırdım 20 günde 200 gr almış. Yazarlar bölümünde ki yeni doğan bebeğin özellikleri yazınızı da okudum. 3350 gr 50 cm doğdu 1.ay: 5100 gr 55 cm di (1750 gr aldı) 2.ay: 6100 gr 59 cm di (1000 gr aldı) 3.ay: 6900 gr 61 cm di (800 gr aldı) 4.ay: 7700 gr 66 cm di (800 gr aldı) 4 ay 17 günlük : 200 gr almış Daha çok kilo alsın diye endişem yok sadece doymuyor mu diye endişeleniyorum, kulak çöpüyle uyardım sonuç alamadım, zeytinyağı verdim bir kaşık, siyah erik kaynatıp üç dört kaşık verdim. Bebeğim tek böbrekli doğdu, biraz da ondan endişeleniyorum susuz kalıyorsa diye, birde sol testisi hala inmedi 6. aya kadar beklememiz söylendi. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ac kalsa; Sert, top-top kakalar yapar. Civik ve Altin sarisi kaka yapiyorsa, NORMAL, Yesil kaka yaparsa, cok yiyor demektir.
Eski mailleri okuyun. Sol testis ele geliyorsa, yukarda olmasi HIC ONEMLI DEGILDIR... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2015 Saat 21:36 |
|
![]() |
|
eflalim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim, dün doktoruna götürdük 15 gün takip edelim dedi bazen süt azalabiliyor dedi sütüm azaldı şu dönemde ama sık sık emziriyorum, dün akşam yaptı kakasını sert değildi rengi kahverengiydi sanırım kuru erik suyundan öyle oldu.
Sol testise biz bakınca anlamıyoruz ama doktoru ele geliyor yukarda dedi, 6. ayda inmemiş olursa hatırlatın dedi, 6. aya kadar inmezse operasyonla indirilmesi mi gerekiyor? 17 günde 200 gr alması normal mi bundan sonrası için? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilodan ziyade; kakasini takip edin. Altin sarisi renkte, civik kaka yaptigi surece isler yolunde demektir. Ayrica, ac oldugunda, aglayarak size haber verir. Bu konudaki makale ve yazilari okuyun.
|
|
![]() |
|
Doktor bey, geçen ay 200 gr almıştı, bu ay yine 200 gr aldı, doktoru ısrarla mama dedi, denemek için aldık ama mümkün değil içmiyor, biberonla kaşıkla şırıngayla denedim ağlıyor istemiyor, kaşık maması aldım belki onu yer diye kesinlikle hiç bir ek gıdayı kabul etmiyor, ben ek gıda teklif ettikçe beni daha çok emmek istiyor, sütüm eskisi gibi emzirdikten sonra sağıp baktım sütüm var mı yok mu diye, emzirdikten sonra bile süt sağabiliyorum, emmeyi kendisi bırakıyor sütüm azaldığı dönemde sürekli emmek istiyordu çok hırçındı.
Kakasını artık günde bir defa bazende iki günde bir yapıyor o sorun düzeldi ama hala yeşil ve kokulu, ekşi bir kokusu var, yeşil kaka çok doyunca diyorsunuz peki neden kokulu olur? Ön süt fazla oluncada mukuslu yeşil kaka yapar diye okumuştum bu bilgi doğru mu, benim ön sütüm fazla oluyor, ön sütü emip diğerini emmediği için mi kilo alımı azaldı diyorum ama hep böyleydi daha önce neden sorun olmadı. Şimdi 8100 gr görünüyor boyuda geçen ay 68 cm di bu ay henüz ölçülmedi Kilo alımında azalma idrar yolu enfeksiyonundan olabilir mi? Kafamda saçma sorular neden böyle diye, ek gıdaya zorlamak istemiyorum ama bir yandan çevre baskısı yordu beni. İki ayrı doktora kontrole götürücez gitmeden önce sizin fikirleriniz almak istedim. Tek böbrekli olması testisinin inmemesi,operasyon düşüncesi çok bunalttı beni, panik haldeyim. Bu arada rota aşısını da yaptırdık kaka da ki durum aşıyla alakalı olabilir mi, bir dozu kaldı 7. ayda yapılacak, rotateg almıştık. Not: Kilosu zaten iyi neden endişeleniyorsunuz diyebilirsiniz, daha çok kilo alsın derdinde değilim sadece birden alması azalınca bunun altında bir sağlık sorunu mu var endişem ondan. Düzenleyen eflalim - 04 Tem 2015 Saat 12:41 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Mamaya gerek yok!! Ayricada, 4 aydan sonra mamaya gerek kalmaz, kutu veya sise sutlerinden icebilir. Sirf mama firmasindan komisyon alabilmek icin sizi zorluyor.
2- 700 gram fazlasi var.. Hicbir sekilde ek gidaya ihtiyaci yok, anne sutune aynen devam edin. 3- Kilo azalmasi ile IYE ilskisini bir tek; Turk cocuk doktorlari yapar. Siz; (yapilirsa) idrar tahliline bakin. "Nitrit" (-) ise IYE yok demektir. 4- Testisin yukarda olmasinin hicbir onemi yoktur. Ele gelmesi yeterlidir. 5- Rota asisi ila alakasi yok, kaka kendiliginden duzelir. Hizli kilo alanlarda, kilo almada azalma olmasi kadar tabii bir sey olamaz.. Yoksa, Obezite gelisir. Eski mailleri okuyun. Bunlarin hepsini defalarca anlattim. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim dr bey, dün yeni bir doktora götürdük, kan idrar tahlili istedi, sonuca göre ciddi b12 demir ve çinko eksikliği var dedi, geçen hafta aynı doktora yeğenimizi götürmüşlerdi işin tuhafı ona da aynı teşhisi koydu aynı ilaçları verdi, bu durum beni şüphelendirdi açıkçası ilaç firmalarıyla anlaştığını düşündürttü, kan için şurup b12 için iğne çinko için şurup verdi, size sormadan kullanmak istemiyorum, b12 sonucu bize verdikleri tahlil kağıdında görünmüyor, ben bilgisayardan görüyorum dedi, eşim bugün istiycek onun da sonucunu, idrar sonucunuda vermediler onu da istiycek temiz çıktı dediler.
Biz iştahsız demediğimiz halde bu vitaminler eksik olduğu için iştahsız dedi, biz sadece kilo alması azaldı demiştik, ek gıdayı sizden cevap aldıktan sonra askıya aldım, hazır değil demek ki, mamayı zaten hiç istemiyordum vermek, sadece bol bol emziriyorum. Sizin gibi bir doktor bulamadım kime gitsem hayal kırıklığı Tahlil sonucunu eklemeye çalışıcam bu duruma göre evde ki ferrum damlayı kullanayım mı? Birde başının arkasında üç gündür bir şişlik var tam arkada, bir yere çarptı sandım ama morarma yok dokununca ağlamıyor, iki gündür sertleşti küçüldü yan yana iki sert şişlik var şimdi, dr ona da bir şey demedi takip edin dedi. Bu ay 300 gr almış 1 cm de uzamış, önceden olsa az diye üzülürdüm sayenizde içim rahat. ![]() Düzenleyen eflalim - 07 Tem 2015 Saat 11:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4.5 aylik bir bebekte; HGB alt siniri: 10g/dl dir.. Gunumuz sahtekar doktorlari, cocuklarin kan degerlerini, ERISKIN "referans Degerleri" ila karsilastirip, her hastaya Demir ve Cinko ilaci veriyorlar. Bu sahtekarlardan uzak durun..
Cocuklarda; B12 eksikligi olmaz, k..indan uyduruyor. Sakin; verdigi hicbir vitamin veya Demir ilacini kullanmayin. Kafasida onemli degil. Gelismesi ve kilo alisi da iyi.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|