|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
denizalkan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şub 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 01:45 |
Merhaba Kadir bey 7 yaşındaki oğlum 2 gündür çok zor nefes alıyor halsizlik miğde bulantısı ve kulak ağrısı eklenince doktora götürdüm ( ateş yok ) doktor nefes Alıp verme sayısına bakarak allerjik Bronşit teşhisi koydu . Kulakta orta şiddette iltihap var dedi yarın kontrolde antibiyotik kullanmaya karar veririz dedi ( sizin hastanız olduğumu söyledim ) ve bizi hastaneye yönlendirdi hikaye şimdi Başlıyor ordaki doktor Kaan ın durumunu çok ciddi OLDUĞUNU hatta zatürre bile olabileceğimi söyledi buhar Artı serum içinde ağrıkesici , antibiyotik ve kortizon yazdı bir mesaj daha atıcım int problem var
|
|
![]() |
|
denizalkan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şub 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalkan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben antibiyotiği çıkarmasını rica ettim çünkü kan tahlili istedi ordaki sonuca göre hareket etmeye ikna ettim . Sonuçlar crp 15 Lökosit 10,50 Ly#. 1.04. Ne #. H7,24. Ly%. L16,4. Mcv. L72.6 Mch L 24,8 P- lcr. L 11,7. Bu sonuçlara göre ilk gittim doktor evet antibiyotik verilsin dedi hastane doktoru sonuçlara bakıp gerek yok dedi serumu bitirip eve geldim çok sinirim bozuk çocuk rahat bir biçimde uyuyor ben ne yapayım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalkan
Çok özür dilerim ly# de prmlem yok yanlış yazmışım Mo#. H1,04.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Muhtemelen; Domuz gribi geciriyor, sakin Antibiyotik vermeyin...
Bronsit ile alakasi yok, ayricada, ne zamandan beri; Bronsit Antibiyotik ile tedavi ediliyormus!!! Hem: "Allerjik bronsit" deyip, hem antibiyotik vermesi bu konulari hic bilmedigini gosterir. Lokosit: 10.5 ve hala abuk subuk isler yapiyorlar. Siz sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalkan
Kadir bey her sorumuzu Sabırla cevapladıgınız için çok tesekkürler Crp. 15. Referans aralıgı 0 - 5 bu konuda ne şünüyorsunuz ? Doktor kulaktaki iltihap için antibiyotik kullanmak istedi ??? Oğlum dönem dönem hastalandığı da bu şekilde çok zor nefes alıyor nefes alırken kaburgalarıgörüyor . Buda beni çok Korkutuyor doktorlar dahada Korkutuyor !!!
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
CRP; Maalesef, Turkiye'de, en cok suistimal edilen tahlillerden biridir.
Boyle "kus gibi" CRP degeri Referans araliklari verilmez... Ayricada, hangi sistemde calisildigi (Standart yontemmi, yoksa, Yuksek hassasiyetli yontem ilemi calisildi?) ve hangi sistemde degerlendirildi( US, mi yoksa SI mi?) belirtilmesi gereklidir. Eski sistem ile calisilip, yeni Referans degerleri kullanilirsa, her sey arap sacina doner.. Siz en iyisi, daima; WBC(Lokosit) degerine bakin. 12 yas icin; WBC= 4.0-12.0 araligindadir. Ornek olarak CRP normal degerlerini verirsek= CRP (high sensitivity): 0.06-0.79mg/dL (US) seklinde verilmelidir. VEYA; CRP(high sensitivity): 0.6-7.9mg/L (SI) seklinde verilmelidir. SAKIN: Bu doktorlarin yalanlarina kanmayin. Sadece benim Grip ve Kulak agrilari icin anlattiklarimi uygulayin. Korkacaginiz en ufak bir durum dahi yok. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2015 Saat 19:05 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|