Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kizim domuz gribi mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkizim domuz gribi mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kizim domuz gribi mi?
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 13:50
Kizim 4,5  yaşında ve  19kg  2gun once aniden  atesi  40a çıktı.. Ondan öncesinde hafif ve seyrek bi öksürük vardı.  Özellikle geceleri oksuruyordu.atesi birden 40 dereceye çıktı. Acile gittik.dolven ve islak pamuk uygulandi.3saatte ates 39bucuga dustu bu arada puskurterek kustu. eve donduk.evde gene kustu.gece boyu dus yaptık,calpol ve dolven dusmedigi yerde paranox suppozituar verdik.ateşi sabah 4 te 39 a düştü.sabah geNe40 dereceye çıktı.duş ve ateş düşürücüler Etki etmeyince  acile gittik.tekrar 1 saatlik birduş Ve surupla dusmeyince serum ve ates dusurucu serum baglandi.4 saat acilde yattık.ateşi 39 a düşünce yolladılar.gece boyu dUs ve ilacla kontrol altına aldık.sabah doktora gittik antibiyotiğe şimdilik gerek yok. Gribal enfeksiyon dedi.eger 2 3 gune ates dusmezse o zaman klamoks es 600mg verin dedi.bu 3 gunde de allerset ve enfluvir 12mg verin ve tabi calpol ve dolven e devam dedi.ama bu ilaclarin birsürü yan etkileri var.enfluvirin ölüm e kadar yan etkisi var.size danisayim dedim.teshis grip ama domuz gribi olabilir dedi.kan ve idrar tahlili yapildi.
Wbc 6.42
Plt249
Lym% 14.8
Gra% 77.8
Lym#0.95
Crp 13 çıktı 
1.sizce ne yapmaliyiz? Su anda dolvenin etki  zamani gectigi halde atesimiz yükselmedi 38bucuk civarında. 
2.sizce domuz gribi midir? 
3.deloday ile allerset ayni etkiye sahip değil mi? Kizim allerjik.biz deloday kullaniyoruz deloday mi allerset mi kullanalim.simdiden teşekkür ederim. 

Düzenleyen haydibebek - 09 Mar 2015 Saat 14:12
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 14:53
Az önce gene cikti ates 39bucuga hocam.dusa aldim.ve de öksürüğü arttı sanki. Burnu da cok tikali:(

Düzenleyen haydibebek - 09 Mar 2015 Saat 14:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 18:41
1- KESINLIKLE; Domuz Gribi...
2- SAKIN: Antibiyotk ve/veye soguk alginligi ilaci kullanmayin.
3- SAKIN: Atesini dusurmeyin... Hele asla soguk tatbiki yapmayin..
4-Deloday: Deslorotadin, Allerset; Setirisin dihidrochloride dir.. Benzer etkilere sahiptirler.
5- Bu yasta devamli Allerji ilaci kullanmaniz gereken bir durum yoktur, Turkiye'de doktorlarin her soylediklerine kanmayin. Allerji varsa, niye kan tahlilinde, hic; EOSINOFIL yok!!! Her iki ilacida vermeyin. Bir sey gorurseniz bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2015 Saat 18:42
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 18:59

1saat once atesi düşünce uykuya daldi.38.8e düştü. Uyudu.1saate yakin uyudu.titremeye başladı. Hemen uyandirmaya calistim.2dakika tepki vermedi.havale mi geçirdi. Beyinde hasar birakur mi?
Peki bu hastalık kac gunde iyileşir? Ölümcul bir hastalık bu ama.kucucuk bedeni buna nasil dayanacak? Napalım peki? Ya havale gecirirse? Havale kac dakika sürerse hasar kalir?

Düzenleyen haydibebek - 09 Mar 2015 Saat 19:01
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 21:33
Kadir bey lütfen yardim eder misiniz? :(

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2015 Saat 22:18
Havale gecirmedi... Ayricada, havalenin bir zarari yoktur... Esas havale bu durumda iken uyandirmaya calistiginizda gelir...
Uyurken havale gelmez.. Ates yukselirken, beynin fazla calistigi zamanlarda (uyanirken) gelebilir. Titreme ve el-ayaklarin buz gibi olmasi, vucudun havale olmasin diye aldigi tedbirlerdir.
Ates ile ilgili 3 makalemi, ilk sayfadaki "Yazarlar" bolumunun arsiv kismindan bulup okuyun. Ates mekanizmasini gosteren semanin ustune tiklayip, buyutun, hatta "cikti" alip, iyice inceleyin.. Merak etmeyin, Uzay/roket ilmi degil... Biraz gayret edin, anlarsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2015 Saat 22:20
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 11:24
Konuyla pek alakali degil ama Menenjit aşısı yaptirmayi düşünüyorum. 4,5yasinda kizim.tavsiye eder misiniz? Bu arada kizimin atesi dustu dun gece bu sabah ayaklandi.ates 40tan 38e düştü. Burnu cok tikali.illiadin spreye basladik.gunde 2kez 2ser fis degil mi?
Limonlu bal veriyorum. 
Portakal suyu veriyorum ve ihlamur.baska ne yapabilirim? Teşekkür ederim kadir bey.
Sanırım gribi atlattik.

Düzenleyen haydibebek - 10 Mar 2015 Saat 11:32
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 17:50
Cok anlattim, okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.