|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dtuncer ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 May 2009 Konum: ev hanımı Durum: Aktif Değil Puanlar: 83 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 16:16 |
Merhaba Kadir Bey, 9 Ekim 2015 de 36.haftada normal doğumla 2.700 ağırlığında ve 49 cm boyunda tatlı bir kızım oldu:) Şu anda 5 aylık yalnız kafama takılan boyu, bu ay ölçüm yaptırmadık ama 4.ayın sonunda 57 cm idi, kısa olduğunu söylediler,4.ayda 57 ile 64 cm arasında olması gerekirmiş bizimki sınırda imiş canım sıkıldı acaba kızımın gelişimi ile ilgili bir sıkıntı mı var, bu arada hamile iken tsh değerlerim sıkıntılı idi ilaç kullanmıştım bununla kızımın boy kısalığı alakalımı ne yapmalıyım, bir de emzirirken günde en az 20 fındık yersem hergün düzenli olarak boyunun uzayacağını söylediler doğru mudur hocam , acaba ne yapmalıyım???
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarih yanlis: "9 Ekim 2015 " acaba; 2014'mu?? 5 aylik olduguna gore,muhtemelen oyle.
O salaklara soyleyin, o baktiklari "Boy cetvelleri": 3.5 kg doganlar icindir.. Istersen; 1 cuval findik ye, gene boy uzamaz.. Hicbir sey yapma, emzirmeye devam edin, boyle aptallarin sacmaliklarina da kanip, caninizi sikmayin. |
|
![]() |
|
dtuncer ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 May 2009 Konum: ev hanımı Durum: Aktif Değil Puanlar: 83 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam , tarih 2014 idi, evet kızım zayıf doğdu ama kiloda şu anki akranlarını yakaladı 4. ayın sonunda 6.75o idi, dediğim gibi boy konusunda sıkıntımız. Bu arada sadece emziriyorum ama anne sütünün kalitesini artırmak için bişeyler yapabilir miyim, örneğin isim vermek istemiyorum ama reklamlarda bir ürün var lac. ile başlayan onu kullanmalı mıyım? Bir de bebeğin gelişimi açısından her gün banyo yaptırmak gerekli midir, ben üşütüp hastalanmasından korktuğum için 3-4 günde bir yaptırıyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anne sutunun kalitesini arttiramazsiniz... Boyle bir sey yok.. Tabiat aptalmi!!! Cocuk neye ihtiyac dyacaksa, o maddelerini anne sutune zaten koymustur. Siz Bonfile-Biftek de yeseniz, peynir ekmek de yeseniz, ayni sut gelir... Anne sutunun kalitesi ASLA degismez.. Kotu veya eksik beslenirseniz, sizden gider, ucu size dokunur, anne sutune degil..
Anne sutu ile uydurma bilgiler hep, Turkiye'den cikar... Nedense, Turklerde her turlu sute karsi bir dusmanlik vardir.. Banyo her gun yaptirin. Usutmekle dunyada bir tek TURKLER HASTA OLURLAR... Daha dogrusu, Turkler usutmekle hasta olunacagina inanirlar.. Turkler hala atesli hastaliklarin; mikroplarla oldugunu kesfedememis yegane millettir.. Onlara gore hastaliklar; Usutmekle, Ceryanda kalmakla ve Nazar ile olur.. Bu sebeple, banyodan, yikanmaktan da hoslanmazlar. Binin bir belediye otobusune anlarsiniz.. Gittigim en fakir ulkelerde, Hindistan'da, Cin'de bile insanlar bizdeki gibi kokmazlar. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim Hocam, temizlik açısından banyo tabi önemli ama benim merak ettiğim bebeklerin her gün banyo yapılması gelişimini olumlu etkiler mi? Bir de kızım devamlı parmağını emiyor engelleyemiyorum ilerde çene yapısı açısından sıkıntı olur mu; bir diğer sorum da ben hamile iken tsh değerlerim sıkıntılı idi şimdi de ilaç kullanıyorum sütten kızıma geçer mi, onun değerlerine de baktırma lımıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Her gun banyo yapmasi gereklidir. Siz bakmayin, Turk milletine, onlar ayda 1 defa Hamama giden bir milletin cocuklaridir. Onlara gore banyo; haftada bir yapilir.. Modern ulke insani, her sabah dusunu alir, ondan sonra sokaga cikar.. Bu yuzden de toplu tasima araclari mis gibi kokar... Bizdeki gibi Teke kokusu olmaz.
2- Parmak emmek, normal bir cocuk davranisidir. 19 yasindan sonrada emerse, arizadir.Asla cenede yapi bozuklugu olmaz, Turk dislerinin uydurmasidir. Cene bozuklugu; soya cekimdir.. Olacaksa olur!!! 3- TSH durumunuzuz, tekrar IYI bir dahiliyeci ile gorusun.. Kasten aboneliginizin devami icin isi uzatiyor olabilirler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|