|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
asyaeren ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mar 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şub 2015 Saat 14:48 |
Hocam Merhaba;
Bu ara çok sık okuduğum bir haber var. Maillerde arama yaptım ama bir bilgi bulamadım. Kordonun saklandığı gibi süt dişlerinin de saklanabildiğini okudum. Bize bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz? İnternetten araştırıyorum ama güvenli bilgi ve yönlendirmeyi siz yaparsınız diye düşündüm. Teşekkür ederim.
|
|
Asyaerenn
|
|
![]() |
|
asyaeren ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mar 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam mesela bu okuduğum bilgilerden biri...
Çocukların süt dişleri, kök hücre elde etmek için ideal başka bir kaynakmış.
Geçici dişlerden elde edilen kök hücreleri, vücut organ ve dokularına
dönüşebilme yeteneğine sahipmiş. Belki de yakın bir zamanda, tıp ve kök hücre
araştırmalarındaki ilerlemeler sayesinde birçok hastalığa çare bulunacak,
dişsizlik tarihe karışacak...
Kordon kanı çeşitli kan hastalıklarının tedavisinde kullanılan ‘hematopetic’ kök hücreler bakımından zenginken, yapılan araştırmalar süt dişi kök hücrelerinin ise Alzheimer, Parkinsons, omurilik ve sinir hastalıkları, kemik ve kıkırdak hastalıkları, diabetik hastalıklar, ve diş hastalıkları tedavisinde kullanılan ‘mesenchymal’ kök hücreleri bakımından zengin olduğunu göstermiş. Süt dişi bankaları, geçici diş ellerine ulaştıktan sonra kök hücreleri özel işlemlerden geçirip, dondurma yöntemiyle saklarmış. Bu işlem için belirlenen ücret yaklaşık altıyüz dolar civarında. Çocuğun geçici dişi düşmeden bankayla bağlantıya geçmek en iyisi. Böylece diş saklama kiti, ihtiyaç anında kullanılmak için, önceden elinize ulaşmış oluyor. Bu işlem için geç kaldıysanız üzülmeyin. Çıkan geçici dişi süt dolu bir kabın içine koyup, 48 saat saklayabiliyormuşsunuz. Bu süre bir diş bankasıyla bağlantıya geçmek için oldukça yeterli. |
|
Asyaerenn
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117494 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokulen "sut dislerinde" Kok hucre ne arasin!!!!
"Sut disi kok hucresi" baska sey, dokulmus olan dis baska sey.. Eger carpma sonucu, dis yerinden cikti ise, (kucuk cociklarda)sut icinde veya ( disi yutmayacak kadar akli basinda eriskinde) agizda, muhafaza edilerek, disciye giderseniz, bu dis yerine takilabilir... Bu durumun, "kok hucre" muhabbeti ile hicbir alakasi yoktur, APAYRI KONULARDIR!!! Bir sahsin kok hucreleri, Losemi olustugunda; kendisine kullanilamaz.. Baskasi icin muhafaza edilir.. Yoksa o hastalik, ayni kok hucrelerinden olustugundan tekrar Losemi olusur. |
|
![]() |
|
Hocam, cahilliğimi bağışlayın doğru mu anladım teyit etmek için soruyorum çünkü bugüne kadar konu dikkatimi çekip incelememiştim.
Bebekten alınan kordon kanı ve süt dişlerinin saklanıp ilerinde kordon kanı gibi aynı görevi görür şeklinde çıkan haberler saçmalık mı? Başka bir haberde de bankaların aileleri kandırdığı yazıyor. |
|
Asyaerenn
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117494 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabi kandiriyorlar.... Dusunsenize, kanserli hucreler zaten o sahsin "Kok hucrelerinden" olusuyor.. Kanser/Losemi hastasi bir sahisa kendi kok hucrelerini verirseniz, gene Kanser/Losemi olusacaktir..
O bankalara, "Gobek kordonu" vermis olanlar, bir gitsinlerde, "-bizim cocuk hasta gobek kordonu lazim"; desinler bakalim ne cevap alacaklar.. |
|
![]() |
|
Aciklama icin cok tesekkurler hocam. Bende neden kordon bankasini arastirmadim nasil dusunemedim diye bosuna uzulmusum.
Kime , neye inanacagimizi sasirdik artik. Bu kadar mi basit insan hayati??? |
|
Asyaerenn
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'de evet... Devletin gozunde halk sadece; "Oy potansiyelidir", "vergilerle yolunacak kazdir", ve " kolayca harcanabilecek askerdir" o kadar. Niye o kadar cok sayida polis oldugu halde, sokakta, darda kalan bir vatandasa yardimci olacak tek bir tane Polis yoktur??? Turkiye'de Polis bile Devletin polisidir... Amerikadaki gibi; HALKIN POLISI DEGILDIR.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2015 Saat 03:23 |
|
![]() |
|
Gerçekten öyle... Türkiye deki haberleri takip ediyorsunuzdur zaten. Artık özellikle bir kadın olarak ara sokaklarda yürüyemez oldum. İzmir gibi bir yerde yaşıyor olmama rağmen!
Hocam peki bu bankalar yurt dışında yok mu? yada varsa çalışma sistemi mi farklı? yani bu kadar ciddi paralar dönüyor benim aklım almıyor? Son olarak; kanser/lösemi tedavisinde kardeşinin rolü nedir? Nasıl tedaviye katkısı olabilir? Bunları soruyorum çünkü bu kadar çok kanserli çocuğumuz varken neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Yada saçma sapan bilgilerle avutuluyoruz...
|
|
Asyaerenn
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|