Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tek bobrek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTek bobrek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tek bobrek
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2015 Saat 23:12
Merhaba hocam,kizim 6 yaşında geceleri yatak ıslatıyor,bu probleme bağlı olarak böbrek ultrasonu yapıldı ve tek böbrekli olduğu söylendi.ilaç kullanmayı hiç sevmem bide bu böbrek konusuyla ilgili kullanmamaya çalışıyorum.Size sorum tek böbreklilikle ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?bu konu ilerde kızımın anne olmasına mani olurmu?ve yatak ıslatma problemine ne yapmamı önerirsiniz?cevabınızı 4gözle bekliyorum çünki yaşadığım yerde sizin gibi bir uzman bulmam söz konusu bile değil.sevgiler,saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117732
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2015 Saat 02:16
Ne olmus yani, tek bobrekli oldu ise, kusmu kondurdular!!!
Hem sonra, bunun; "Gece isemesi" ile ALAKASI NE???? Sirf, laf olsun, Performans dolsun hesabi yapilan bir sahtekarlik, kaziklandiniz.

Eee, gece isemesine ne dediler???
Tek bobrekli olmasi, hayatinin HIC BIR DEVRESINDE, hicbir seye mani olmayacak, hic bir zaafa sebep olmayacak. Sadece, Bobrek bagisinda bulunamaz o kadar.
Gece isemeleri icin: Her aksam yatmadan evvel, her iki burun deliklerine; MINIRIN SPREY sikin. Bu konudaki eski mailleri okuyun.
Biraz gozunuzu acinda, bari bundan sonra kazik yemeyin.
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2015 Saat 13:57
Çok teşekkürler cevapladığınız için ,içime su serpdiniz sanki.dedim ya hocam sizin gibi bi uzmanın görüşüne çok ihtiyaç duyuyorum,bana her yil idrar testi ve ultrason yapdırmam gerekdiyini söylediler,sizce yapdırmam gerekli mi?çocuğun çok sık sık hastalanıyor,ateşleniyor,her ateşlendiyinde böbreyine zarar deyecek diye çok korkuyorum,ateşlenmenin böbreye zararı varmı?vücıt direnci artsın diye ne tavsiye edersiniz?[
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2015 Saat 19:12
Bos verin... Bu tetkikler hic yapilmamis olsa idi, mesut ve bahtiyar sekilde hayatiniza devam edecektiniz..
Simdi ise; hep kafanizda bir kusku ile yasayacaksiniz...
Yapilanlarin ve soylenenlerin tamaminin unutun. Ates ile bobreklerin bir alakasi yok, hangi keriz bunu soyledi idi ise, "A Grubu Beta Hemolitik Streptokoklarin", Nefritogenic tipleri ile defalarca hastalanir ve tedavi edilmezse olabilen, Nefriti' karistiriyor...

Ates+Kusma+Dilde pas+ Agizda koku hepsi ayni anda olursa; bir Strep-A Testi yaptirirsiniz, (+) gelirse, Deposilin 1.2 igne yaptirirsiniz, olur biter.
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2015 Saat 22:00
Cevapladığınız için çok teşekkürler hocam,izninizle size bi soru daha soracağım.5yaşında oğlumun sabah aç karnına aldığım idrar nümunesinde keton çıktı sizce endişelenmelimiyim?kusma,ateş olmadı ama idrar almadan önceki gün balık tüketmişdi (balık tükettiyinde çok susayan bir çocuk)ve de anaferon diye 1 ilaç almışdı acaba bunlardan kaynaklanırmı idrarda keton çıkması?kanda şeker testi yapdırmamı istediler ama açıkçası korkdum pozitif çıkar diye(idrarda protein negatif)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 00:18
Resmen sacmaliyorlar... Seker hastalarinda, idrarda "KETON" cikmasi icin, seker komasi yani; "Diabetik Keto-Asidoz" olusmasi gerekir.
Normal bir cocukta, "keton" un hicbir onemi YOKTUR, oradan kacin, sizi "keklemeye" calisiyorlar.
Yukarı Dön
NaViNez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NaViNez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 00:24
Çoook teşekkürler,Allah razı olsun hocam.bide en doğru teşhis yapılan yerde yaptırdım testleri,artık kime güveneceyimizi şaşırdık,iyiki varsınız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 00:42
Laboratuvarda bir sey yok!!! Yorumlayanin KERIZLIGI!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.