|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Duru2013 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 00:25 |
Merhaba hocam. Benim size birkaç sorum olacak. Öncesinde kısa bir özet geçmek istiyorum bilgi amaçlı. Bebeğim 20 aylık 15 kg. Boyu da 88 cm. Gün içinde çorba dışında kolay kolay bir şey yediremiyorum. Kahvaltı, yoğurt, peynir, meyve tüketmiyor. Sütü çok az içiyor. Bu arada emziriyorum. Bir de hemogramını 1 aydır takip ediyoruz yüksek çıkıyor içindeki bazı değerlerse düşük. Dişlerini geç çıkardı ve diş uçları kırılıyor. Doktoru dün demir eksikliği olduğunu söyledi ve benim tardyferon isimli ilacı 2 ay kullanmamı istedi bebeğe etki edecekmiş. Ve bebeğimde d vitamini eksikliği de vardı devit 3 damla kullanıyordum doktor onu bırak dedi. Fosfo kalsiyum, vitabiol, ve kulağının içindeki kızarıklık için avil şurubunu verdi. Sorularım ise şöyle
- Hemogramımız neden bazıları yüksek bazıları düşük çıkıyor? - Devit 3 ü kesersek fosfo kalsiyumun içindeki d vitamini günlük ihtiyacını karşılar mı? - Avil şurubun prospektüsünde alerji*kaşıntı için yazıyor ama doktor kulak için verdi doğru mu yapıyorum içirmekle? - Fosfo kalsiyumu 3 yaşına kadar kullanmamızda bir sakınca olur mu? - Vitamin ilacı kilo aldırır mı ? Epey uzun oldu lütfen kusuruma bakmayın hocam cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 ayik bir cocukta, HGB:10.5g/dL'nin altinda olursa, Demir verilebilir...
20 aylik bir cocukta, HGB:13g/dL'den fazla ise, Demir zehirlenmesi basliyor demektir. Hala, bu ASIRDA; FOSFO-KALSIYUM YAZAN GERZEK var demekki!!!! Hemen kesin. Kulak hadiselerinde, Allerji ileclari; '80'li yillara kadar kullanilirdi.. '90 ve 2000'li yillarda hic kullanilmazdi, demek oluyorki, AYNI SALAKLIK TEKRAR NUKS ETMIS... Fosfo-Kalsyum bir tek cocugun; KABIZ olmasina yarar, baskada hicbir halta yaramaz. Vitaminlerin; enerjisi yokturki; KILO ALDIRSIN!!! Tamamen Turk milletinin uydurmasidir. |
|
![]() |
|
Duru2013 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam sizin tavsiye edeceğiniz zararsız bir kalsiyum takviyesi var mı? Gıdalardan alamıyor kızım tüketmiyor. Veya kalsiyumu süt ürünleri dışında hangi besinlerden yararlanabiliriz acaba? Dişlerini nasıl güçlendirebilirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sutu; soguk verin.. Yogurt, Sutlu tatlilar, Peynir, Dondurma da ayni isi gorur..Peynir, sutun koyulasmis sekli oldugundan, 100gram peynir, 500 gram sute tekabul eder. Ilaclarla gunluk kalsiyumu karsilayamazsiniz... Gidalardaki Kalsiyum, proteinlere bagli, "Organik Kalsiyum" dur.. Ilaclardaki Kalsiyum ise, metalik (elementer)formda olduklarindan, emilimleri cok kisitlidir.
2- Disleri icin, Zymafluor kullanmaniz gerekir. Cok anlatildi bu konuyu eski maillerden okuyun. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vakit ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkür ederim hocam sağolun.Önerilerinizi dikkate alacağım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|