Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hemogram yüksekliği*D vitamini ve demir eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHemogram yüksekliği*D vitamini ve demir eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Duru2013 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duru2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hemogram yüksekliği*D vitamini ve demir eksikliği
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 00:25
Merhaba hocam. Benim size birkaç sorum olacak. Öncesinde kısa bir özet geçmek istiyorum bilgi amaçlı. Bebeğim 20 aylık 15 kg. Boyu da 88 cm. Gün içinde çorba dışında kolay kolay bir şey yediremiyorum. Kahvaltı, yoğurt, peynir, meyve tüketmiyor. Sütü çok az içiyor. Bu arada emziriyorum. Bir de hemogramını 1 aydır takip ediyoruz yüksek çıkıyor içindeki bazı değerlerse düşük. Dişlerini geç çıkardı ve diş uçları kırılıyor. Doktoru dün demir eksikliği olduğunu söyledi ve benim tardyferon isimli ilacı 2 ay kullanmamı istedi bebeğe etki edecekmiş. Ve bebeğimde d vitamini eksikliği de vardı devit 3 damla kullanıyordum doktor onu bırak dedi. Fosfo kalsiyum, vitabiol, ve kulağının içindeki kızarıklık için avil şurubunu verdi. Sorularım ise şöyle

- Hemogramımız neden bazıları yüksek bazıları düşük çıkıyor?
- Devit 3 ü kesersek fosfo kalsiyumun içindeki d vitamini günlük ihtiyacını karşılar mı?
- Avil şurubun prospektüsünde alerji*kaşıntı için yazıyor ama doktor kulak için verdi doğru mu yapıyorum içirmekle?
- Fosfo kalsiyumu 3 yaşına kadar kullanmamızda bir sakınca olur mu?
- Vitamin ilacı kilo aldırır mı ?
Epey uzun oldu lütfen kusuruma bakmayın hocam cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 04:06
20 ayik bir cocukta, HGB:10.5g/dL'nin altinda olursa, Demir verilebilir...
20 aylik bir cocukta, HGB:13g/dL'den fazla ise, Demir zehirlenmesi basliyor demektir.

Hala, bu ASIRDA; FOSFO-KALSIYUM YAZAN GERZEK var demekki!!!! Hemen kesin.

Kulak hadiselerinde, Allerji ileclari; '80'li yillara kadar kullanilirdi.. '90 ve 2000'li yillarda hic kullanilmazdi, demek oluyorki, AYNI SALAKLIK TEKRAR NUKS ETMIS...

Fosfo-Kalsyum bir tek cocugun; KABIZ olmasina yarar, baskada hicbir halta yaramaz.
Vitaminlerin; enerjisi yokturki; KILO ALDIRSIN!!! Tamamen Turk milletinin uydurmasidir.
Yukarı Dön
Duru2013 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duru2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 05:33
Peki hocam sizin tavsiye edeceğiniz zararsız bir kalsiyum takviyesi var mı? Gıdalardan alamıyor kızım tüketmiyor. Veya kalsiyumu süt ürünleri dışında hangi besinlerden yararlanabiliriz acaba? Dişlerini nasıl güçlendirebilirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 18:49
1- Sutu; soguk verin.. Yogurt, Sutlu tatlilar, Peynir, Dondurma da ayni isi gorur..Peynir, sutun koyulasmis sekli oldugundan, 100gram peynir, 500 gram sute tekabul eder. Ilaclarla gunluk kalsiyumu karsilayamazsiniz... Gidalardaki Kalsiyum, proteinlere bagli, "Organik Kalsiyum" dur.. Ilaclardaki Kalsiyum ise, metalik (elementer)formda olduklarindan, emilimleri cok kisitlidir.
2- Disleri icin, Zymafluor kullanmaniz gerekir. Cok anlatildi bu konuyu eski maillerden okuyun.
Yukarı Dön
Duru2013 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Duru2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 22:48
Vakit ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkür ederim hocam sağolun.Önerilerinizi dikkate alacağım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.