Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gerçek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gerçek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2015 Saat 21:20

Hocam merhaba,
27.11.2014 tarihinde doğum yaptim.14.01.2015 tarihinde bebeğimi doktora goturdum bingildagi kapaniyor diye.bazi tahliller istediği.tahlil sonuclari söyle.
RBC:3.7
LYMPH:68.8
NEU:21.9
NE:1.46
Parathormon:10.00
Fosfor:6.10
Alkalen fosfataz:335
Bu değerler işaretli.bu ne anlama geliyor.doktora sordum ama cevap vermedi bir daha tahlil yaptir dedi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 01:21
6 seneden beri bu BAYAT, sahtekarligi anlatiyorum...

2 Asir'dan beri artik "bingildaga" bakilmiyor.... KAFA CAPI olculuyor!!!

Lutfen cok okuyun. Isin cok basindasiniz, yoksa bu cakallar size daha ne kaziklar atacaklar, heberiniz bile yok...
SAKIN; Turk Cocuk ve KBB doktorlarina INANMAYIN!!

Teshisde; salakca, istenen Testlerde; salakca...
outrun oturdugunuz yerde, bir dahada bu doktorun semtine bile ugramayin... Dikkat edin, sadece 1 muayene ucreti ile cikabilen bir hasta bile goremezsiniz.... Artik, butun cocuklarda, cok muhim(!) bir hastaliktan, illaki suphe ediliyor.
Yukarı Dön
gerçek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gerçek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2015 Saat 01:19
Hocam cevapladiginiz için çok tesekkur ederim.parathormonu düşük diye yökten tez indirip okudum,kendimi sucladim ben de d vitamini eksik çocukta eksik oldu,beslenemedim(bulanti yüzünden ilk beş ay pek bir şey yiyemedim,)dun arkadasimin tavsiyesi ile başka doktora gittik tahlilleri gösterdim,o da deviti 5 damla ver dedi.abim anestezi uzmani calistigi hastanede çocuk doktoruna sormuş bu tahlilleri çocuk raşitizm olabilir demiş ve kafasinin yumuşak olup olmadigina baksinlar bir de tekrar test yapsinalr demiş.sizce çocuğunda boyle bir şey var mi bu tahlilleri gore?kafasına vaktim yumuşak değil.okuduğum teze gore de normal ama parayhormonu düşük ve alkanel fosfat yuksek.acaba ben d vitamini içeren besinlerle beslensem sutume geçer mi d vitamini?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2015 Saat 18:25
Kandaki; "Paratiroid Hormon" seviyesi, sabit degildir. Kandaki kalsiyum seviyesine bagli olarak; duser veya yukselir...
Siz Kandaki; Kalsiyum seviyesine bakin... Normal ise, onemli bir sey yoktur...
1- Cocuklarda, dogustan Paratiroid bezi hipoplazik (yani az caisma hali) veya, yoklugu olabilir.. Bunlar DAIMA, diger bulgularla kendisini gosterirler. Bunlarin basinda; " DiGeorge Sendromu " gelir. Bu cocuklarda, bir Kromozom bozuklugu vardir, ozel bir yuz gorunumleri vardir.. Kanda Kalsiyum dusuktur.
2- HDR Sendromu: Hipoparatiroidi+Deafness(sagirlik)+ Renal (bobrek) anomalileri vardir.
Boyle abuk-subuk seylere kafanizi takmayin...

Dvitamini, sutunuzden gecer, ama agizdan aldiginiz miktari, kilonuza bolun, 1 litre sut ile gecen miktari bulursunuz..

Siz, cocugunuza Dvit:5 damla devam edin...
Dikkat ediyorsaniz, artik Dvit dozunu'da ogrendiler, artik 3 damla vermiyor, kerizler.
SAKIN: Baska testlerle filan cocugu hirpalamayin... Bazi doktorlar, "test" olmadan, helaya bile gidemiyorlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Oca 2015 Saat 18:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.