Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
goncagulk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2015 Saat 23:59
Hocam öncelikle mutlu seneler. Oğlum 4 yaşında. 31 aralık akşamı saat 21 de uyuyan oğlum gece saat 3 te kalktı ve sabaha kadar kustu. Ertesi günde sabah ve akşam kustu. Bu sabah da kahvaltıdan 2-3 saat sonra kustu. Genel anlamda iyi. Başka şikayetimiz yok. Fakat bir şey temiyor ben de zorlamıyorum. 10 gün önce baş ağrısı nedeniyle doktora gittik zinnat yazdı dr. Yanı sıra ağzı kokuyor dediğimde debridat ve neoflor vermişti. Fakat ben bu ilaçları alıp kullanmadım. Oplum gün içinde ağzıma acı geldi deyince reflüden kaynaklı bir durum mu acaba düşüncesiyle debridat ve neoflor adlı ilaçları aldım ve biraz önce debridat dan yarım ölçek, neoflordan yarım ölçek kullandık. Hocam bu durumu değerlendirir misiniz? Doktora götürmekten korkar oldum her gittiğimizde antiniyotikler şuruplar yazılıyor. Ben bu ilaçları almıyorum ozaman niye gidiyorum diyorum kendi kendime.. bugün ben yanlış yapıyorum galiba en azından bu reflü teşhisini dikkate almalıyıp diyerek bu iki ilacı kullandık.
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 00:13
Zinnatı da sinizüt teşhisi koyarak yazdı. Hatta röntgen çekilmişti. Röntgende çıkmaz, bu çocuk kesin reflü dedi. Hocam şimdi de bu iki gündür yaşadıklarımızdan dolayı eşim ve annem doktorun yazdığı ilaçları alıp kullanmadığımıza bağladıklarından dolayı baskı ile aldım ve bu debridat ile nefloru kullandım. Şimdi ilaçlara bakıyorum. Ben normal doğum yapan biriyim. Normal yolla dünyaya gelen çocukların bağırsak florası ile ilgili bir sıkıntısı olmayacsğını duymuştum. . Ayrıca her gün düzenli tuvalete çıkan bir çocuk. Bu ilaçlar başka ne amaçla verilmiş olabilir? Bu arada hocam 2 gündür bağırsak hareketleri çok fazla midededen bağırsaktan baya sesler geliyor. Fakat kaka sayısında bir artış yok. Hocam yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar teşekkürler
Goncagul
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 14:11
Hocam çocuk bu sabah oldukça sulu kaka yaptı. Bu içirdiğim debridat ve neoflordan mı yoksa bu 2 günlük kusmakar sonucu ishalle birlikte devan eden başkaca bir durum mu??
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 22:42
Neresini duzeltsekkii!!!!!
1- Reflu'de; Kusma YOKTUR..... Regurjitasyon denilen, mide muhteviyatinin yemek borusuna kacip, gerisin geriye yutulmasi vardir... Dunyada bir tek, Turk doktorlarinin; kusan bir hastada; ilk dusundukleri teshis: Reflu'dur.. Bunun bir cahillikmi, aptallikmi, yoksa suzme bir salaklikmi oldugundan supheliyim.. Bana kalirsa, domuz gibi biliyorlar ama, isin SARLATANLIGINI yapip, Reflu deyip, Ilac firmalarini memnun edip rusvet almak islerine daha cok geliyor.. Reflu ile sizin cocugunuzun alakasi bile yok.
2- Sinuzit; Sinus agizlarinin, Grip esnasinda olusan odem sonucunda, kapanmalari ile olusan bir durumdur.. Dogrudan mikrobik bir hadise degildir... Iliadin gibi burun damlalari ile, Sinus agizlarini acarsiniz, olur-biter. Akinti, bakteri varsa bile siler-supurur... Hadise Turk doktorlarinin zannettikleri gibi degildir Ama, bu bilgiler islerine gelmez... Pahali ilaclari yazip, rusvet almak daha cazip gelir.
3- Kusmalar, yedigi ictigi bir gidadan oluyor, arkadan ishal GELECEK!!! Eski mailleri okuyun... Ishal baslayinca, sizin "reflu" dediginiz kusmalarda olmayacak...
Cok okumaniz sart. Yoksa, bu yozlasmis Turk cocuk doktorlarinin elinden cok cekersiniz...   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2015 Saat 22:44
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı goncagulk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 00:46
Hocam teşekkürler yorumlarınız için bugün ilaçları kullanmadık zaten. Hocam bu yazıyı zor yaxıyorum şu an. Akşam itibariyle benim de isalim ve kusmalarım oldu. Bütün eklemlerim ağrıyor. Domuz gribi mi olduk. Evde 17 aylık bir kızım daha var. Emziriyorum. Oğlum ve benim için ne yapmalıyım? Oğlum da bugün 2 kere kustu ve 2 kere sulu kaka yaptı onun dışında ölsürük burun akıntısı vs. Yok.
Goncagul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 01:30
Olabilir.. Domuz Gribi virusu bu sene sekil degistirdigi icin, evvelce hastalik veya asi ile kazandiginiz bagisiklik bir ise yaramaz.
Ilaci yoktur, Antibiyotiklerle daha kotu olursunuz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.