|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Emrecik ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haz 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 15:42 |
Mrb. Hocam Oğlum 4 ay 7 günlük oldu. Kilosu 6.9 kg. Boyu 63 cm. Büyük oğlumda 6 ayından sonra ek besinlere başladığımdan yemek yedirmekte zorlanıyorum. Çok iştahsız bir çocuk. Bu nedenle küçük oğlum için 4 ay sonrası ek besinlere geçmek istiyorum. Daha önceki e mailleri okuduğumda ek besinlere başlangıcın kutu sütü ile yapılmasını önermişsiniz. Kutu sütü derken günlük sütlerden mi bahsediyorsunuz. Yoksa her markada kutuda satılan sütlerden mi? Ben bu sütü 4 aylık bir bebeğe ne oranda vermeliyim. Su ile karıştırarak mı vermeliyim. Bir de süt ile birlikte dönüşümlü olarak yoğurtta vereyim mi? Ne dersiniz? Şöyleki büyük oğlum süt harici yoğurt ayran ve peynir yemediğinden bu konuyu çok önemsiyorum. Değerli vaktinizi aldığım için şimdiden özür dilerim. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117897 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Beslenme ile ilgili soru-cevaplari ve "Alt Forum" yazilarini okuyun.
2- Ek gidalar; 6 aydan sonra baslayin. 3- Sira ile gitmediginiz takdirde, bir dokunma durumu soz konusu oldugunda, hangi gidanin dokundugunu bilemezsiniz. 4- Hangi sutu kolay buluyorsaniz, onu kullanin.. 5- Acik satilan, sokak sutleri en kalitesiz ve kotu sutlerdir. 6- Artik eski Pastorize, "gunluk" sutler yoktur. 3-5 gun dayanan Pastorize sut olamaz.. Ne oldu, UHT ismi, "Ultra Pastorizasyon" oldu...Bu sutlerin hicbir zarari yoktur, eski maillerde cok anlattim.. Tanidik, guvenilir bir yerden; "acik sut" temin edebiliyorsaniz, 1 tasim kaynatin, kaymagini atmayin, onuda bir sekilde yedirin. 7- Mali imkanlari olamayip, ilk 4 ayda mama alamiyanlar sut verecegi zaman, sutu 1/3 veya 1/4 oranlarinda sulandirmalari icap eder. 8- Ancak sute baslanip, bir reaksiyon olmayanlarda; evde mayalanmis Yogurt baslanabilir. Carsi yogurtlari, suyu alinarak veya sut tozu ilave edilerek koyulastirildigindan, onlari 6 aydan sonra veriyoruz. 9- Her sey yolunda giderse, 6 aya kadar muhallebi ve kahvalti da verilebilir.. Corbalar/yemekler 6 aydan sonra... SAKIN: Turk doktorlarinin, "sebze corbasi" tuzagina dusmeyin. Bir dustunuzmu, her ay gitmek zorunda kalirsiniz... Her ay baska bir sebze ilave ederler. Sacmaliktan baska bir sey degildir.... " -Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydanoz ilave edecegiz. " sacmaligini siklikla duyarsiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2014 Saat 19:53 |
|
![]() |
|
Emrecik ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haz 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam cevabınız için.Sağlık ocağı bebeğim için demir damlası verdi Ama ben sizi takip ettiğim için kullanmayacağım. Yalnız inek sütü ile ek besine başlayacağız ya inek sütü bebekte kansızlığa neden olmaz mı? Demir ilacı da kullanmayacağız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117897 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Inek sutu; bebeklerde, KANSIZLIGA SEBEP OLMAZ.... 1 yasindan sonar, SADECE inek sutu icilirse ve ET YENILMEZSE, inek sutundeki Demir oranlari dusuk oldugundan, ANEMI GELISIR...
Kabahat, inek sutunde degil, etini yemeyen velettedir. Tabii, bu konunun saptirilip sizinde dogru zannettiginiz yalanlarin soylenmesi; cocuklara 1 hatta 2-3 sene sut icirmeyip, MAMA kullanmaniz icin, Mama firmalarin maasli Prof.lari tarafindan soylenmis yalanlar yuzundendir... O doktorlari sakin unutmayin... Ilerde nasil; Dansoz gibi kiviracaklarini goreceksiniz... Zaten, yok;"Devam sutu" yok, "Buyume sutu" gibi zevzekliklerin cikmasi bu yalanlari gizleyip sanki hic soylememisler gibi, kamufle etmek icin kullanilmaktadir. Akillari sira, simdiden; sanki hic sut icmeye karsi cikmamislar gibi zemin hazirliyorlar. Ilk onceleri 200ml'den fazla olmasin diyorlardi, sonra, bu miktar; 400ml oldu, simdide; 600ml'den fazla olmasin diyorlar... Sikiyorsa, itiraz etsinler.. Eski maillerde, sorulan sualler ispatidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2014 Saat 01:36 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mrb. hocam. Peki keçi sütü versek ufaklığa şu marketlerde satılıyor. Anne sütüne en yakın süt olarak biliyorum yanılmıyorsam. Ama 4 aylık bebeğe ağır gelir mi? Bir de geçen gün bir hemşire arkadaştan duydum. Bu Zymafluor (dişler için) isimli ilacın Türkiye'de muadili olan Aybit isimli bir ilaç olduğunu söyledi.Ama bilmediğim için size danışmak istedim. Aynı etkiye sahip Aybit isimli bir ilaç mevcut mudur? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Keci sutunu, sadece: Inek sutu icemeyenlere veriyorum.
Keci sutleri: Folik asir ve B12 Vitaminlerinden FAKIR oldugundan, VE, "MEGALOBLASTIK ANEMILERE" sebep oldugundan, dikkatli kullanilmalidir. Aybit diye bir ilac YOK, |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|