|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Nureymen ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2014 Saat 16:07 |
HOCAM mrb, sizin görüslerinizi almak için yasxzıyorum. oğlum 26 aylık, 12,20kg ve 89cm. 3,600 ve 52 cm doğdu.
hocam oğlum 26 aylık olmasına rağmen anne,baba, dede,buş(kuş) gibi tek kelimeleri ve kendi ismini emen(eymen) olarak söyleyebiliyorda bu böyle sanki 20 kelimeyi geçmiyor, mesela geçen gün kapı aralı kalsın eymen, içerisi hava alsın annem dedim, hava dedi sadece. ve ben nebileyim acelecimiyim bilmiyorum konussun istiyorum. herseyi anlatıyorum, dısarı çıksak bile yolda gördüklerimizi bir bir annem bak su felan hepsini izah yoluyla anlatıyorum, ama derlerya bi sökülemedi gitti öyle. sizinde görüsünüzü almak istiyorum? bi de bu aralar çok inatcı altını almaya kalksam aldırmıyor zorla açsam çıkardığımız bezi tekrar bağlatıyor, herseyi o yapmak istiyor, mesela botlarını kendi giymek kapıyı kendi kapamak vs. gibi çok inadız. bu konuda herseyi kendi yapmasında benlik duygusunu engellemek istemiyorum, sorumlulk duygusunu simdiden alsın ,yapabileceği noktada kendi yapsın istiyorum, onun öğrenmesine basarmasına gem vurmak istemiyorum ama bunu biraz daha çalkantısız geçirmek istiyorum,hayır kelimesini sevmiyoruz -hayır dediğimde hemen ağlıyor ve bazen sesim yükseliyor sonra çok üzülüyorum, sizide dinlemek istiyorum.
bana ne gibi bir yol önerebilirsiniz.
bide 30.09.2014 tarihinde kan değerlerine baktırmıstım hgb 12,1 , ve demir 38 çıkmıstı o tarihte. dru 3 ay santafer 10 dmla günde kullanıp 3 ay sonra kontrola getireceksin demisti., ama düzgün kullanamadık santaferi, sevmiyor. denilen gibi demiri azsa baska ne yapmalıyım?
şu dvit 3 ampul öneriyorsunuz yılda 1 mi? santaferle aynı anda kullanılır değilmi?
Düzenleyen Nureymen - 11 Ara 2014 Saat 16:17 |
|
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 2 yasinda, hele erkek bir cocugun konustugu nerede gorulmus??? 4 yasina kadar yolu var. Eski mailleri okuyun.
2- O aptal doktora soyleyin; 2-5 yaslar arasi cocuklarda; HGB:11.5-13g/dL arasindadir.. ( Bunlar genelde kendileri gibi NAMUSSUZ laboratuvarlarla ortaklasa calisirlar... Doktor, Laboratuvara haybeden hasta gonderir, Laboratuvarda, boyle SAHTE raporlarla, Doktorun sizi kandirmasini saglar.. Bunlarin tumu NAMUSSUZ.. Bunlari her ikisinede aynen soyleyin.) Cocuk degerleri yanina, kasten; "Eriskin" Referans degerlerini yaziyorlar.. 3- Demir ilacini HEMEN KESIN... 4- Dvit3, her turlu gida ve ilacla alinabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2014 Saat 22:31 |
|
![]() |
|
Nureymen ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam hgb si 12,1 çıkınca o normal dedi doktoru, sadece demiri 38 çıkınca o az mutlaka kullanmalısın, hgb az demiyorum karıştırma dedi bana. santafer 10 dmla 3 ay kullanacaksın dedi,valla bende sasırdım hgb ayrı demir ayrı sey dedi,
hocam dvit3 ampulü biz yetişkinlerde içmelimiyz yılda 1 kere? esim esnaf demir isleri felan ağır isleri var,bilmiyorum yorgunluktanmı neyden sabah kalkınca çoğu zaman ellerini yumamıyor kapanmıyor elleri yapmaya çalıssada yarım yapıyor tam kapatamıyor,bazen uyuşuk ellerim bak su an böyle de kapatamıyorum diyor. sizce bu neden olabilir onu da soruyım aklıma gelmişken. ben dedim kalsiuym eksikliğimi var acaba elliri uyuşukluğuyla aakalı. ben oğluma hamileyken ellerim uyuşuyordu, calsiyum vermişti drum bi tüp bitirince geçmişti acaba ona benzer bi seymidir? |
|
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
|
|
![]() |
|
burak7 ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konu konuşma olunca izninizle bende danışmak istedim hocam. yeğenim erkek bebek şuan 21 aylık.. anne baba işitme engelli, bebekte bir sorun yok gayet güzel duyuyor, isminle seslenilince dönüp bakıyor. getir, götür, al, ver komutlarına uyuyor, vücudunun bazı kısımlarını gösterebiliyor. anneanne üst katta sık sık konuşuyor, ilgileniyor ama tabi günün belli saatleri. onun harici anne babayla sessiz bir dünyası var çocuğun, bir de televizyon açık sürekli. anne, baba, meme, mama, alo gibi basit kelimeleri söylüyor daha da konuşmuyor. normal olduğunu biliyorum. ancak gelişemeyecek konuşması diye de endişe ediyorum. önümüzdeki yıl kreşe gönderelim diyoruz 3 yaşında olunca.. siz nasıl değerlendirirsiniz bu çocuğu, ilerde çok sorun yaşar mıyız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
-Nureymen:
1- Demir ilacina gerek yok. Bosverin onun dediklerine. 2- Herkesin hayat boyu Dvitamini almasi faydalidir. Ayricada, gunde 600ml sut veya sutlu gida almalidir. Eski mailleri okuyun. -burak7: Krese gitmesi sart. |
|
![]() |
|
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
hocam merhaba benim kizimda tam konusmuyor. 27 aylik kelime sayisi az ama isine gelince zor kelimeyi bile cikariyor.fakat o soyledigi kelimeyi bi daha kullanmiyor.birde harf yutuyo mesela süt yerine sü kullaniyo.konusmak istiyomusta konusamiyomus gibi davraniyo ozellikle soru sordugumda. acaba bu durum normal mi? saygilar
Düzenleyen hayatbilgisi - 13 Ara 2014 Saat 23:36 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4 yasina kadar normal... Ne kadar da cok seyler bekliyorsunuz!!!! Dikkat edin, etrafta bir suru, "Cakal" var sizin gibi merakli anneleri kolluyorlar..
|
|
![]() |
|
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
cok sükür hocam hayatimizda siz varsiniz. herseyi size sorarak ve mmaillerinizi okuyarak yapiyorum. sizin tabirinizle şu tombul teyzeler yok mu "bizimiki daha 1.5 yasinda konusuyodu. seinki niye boyle!"diyince haliyle endiseleniyorum. bildigim halde iyiki varsiniz. saygilar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|