|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aoyazici ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 114 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 09:43 |
Hocam Merhaba,
Oğlum 66 günlük..Doğum bilgileri; Gebelik süresi : 39w+5d Tartı: : 3.904 gr Boy :52 cm Baş Çevresi:36 cm Taburcu Tartısı:3.576 gr 1.Ay Değerleri; Tartı: : 4.438 gr Boy :56 cm Baş Çevresi:37,7 cm 01.12.2014 tarihi itibariyle; Tartı: : 5.120 gr Boy :60,5 cm Baş Çevresi:40 cm 03.11.2014 tarihinde sabah 08.00-08.30 arası 5 kez fışkırarak (ağzından burnundan gelerek) kustu.Yarı baygın,sapsarı acile götürdük. Doktorumuz idrar ve gaita tahlilleri istedi. İdrar tahlili temiz çıkarken,gaitada bol miktarda lökosit ve 7-8 eritrosit hücresi görüldü sonucu çıktı. 04.11.2014'ten bugüne mukuslu,sulu kakası var. Doktorumuz bunun üzerine birtakım tahlilleri istedi; Calprotectin - > 800 Spesifik IgE - Cow's Milk - Negatif Gaitada gizli kan -Negatif Rotavirüs Antijeni - Negatif Amip Antijeni - Negatif Süt alerjisi şüphesiyle 20 gündür süt ürünleri diyeti yapıyorum. O kusmaları yaşadıktan sonra bebişimi daha dik pozisyonda emziriyorum ve emzirme bitiminde 15 dk. dik tutuyorum.Bir daha öyle fışkırarak kusmadı. Ancak emzirdikten sonra dik tutmayıp yatırırsam hem süt kesiği şeklinde hem de emdiği sütü geri çıkarır gibi kusuyor. Emzirme süresini doktorumuz 3 saatte bir 15 dk/15 dk olarak düzenledi ancak bebişim bu süreyle yetinmiyor. Meme aramaya devam ediyor ve ağlıyor,huysuzlaşıyor. 1 saat memede kalıp sonrasında aranmaya devam ettiği oluyor. Dünkü kontrolümüzde bağırsak darlığı gibi anatomik bozuklukları ekarte etmek amacıyla tüm batın USG yapıldı,temiz çıktı. Doktorumuz bebişimizin boy gelişimi ile tartı almasının paralel gitmediği görüşünde ve bunun nedenini sütümün yetmemesine bağlıyor.Her beslenme sonrası AR mamalardan 30 ml. vermemi önerdi.Mama kelimesini duyunca üzüldüm ve açıkçası başlama konusunda tereddütteyim ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ek olarak;bebişim günde 2 kere kaka yapıyor. Son 3 gündür sulu kakasının rengi yeşilden hardala döndü.Ancak hala patlama şeklinde ve sancılanarak yapıyor. Teşekkür ediyorum.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogrusu bunlar iyi yere, DUKKAN ACMISLAR..... Boyle HER kusana, bu tahlilleri yapacaklarsa, helal olsun yani!!
SAKIN, O aptalin soyledigi hicbir seyi yapmayin.... Butun basiniza gelenler (kusmalar) ASIRI BESLENDIGI ICIN... Zaten, "Yesil kaka" yapmasida asiri emzirildigini gosteriyor... Bu kadar sikinti sonucunda; SUTUNUZ AZALDIGI icin cocuk duzeldi, artik kusmuyor ve kaka rengi hardal rengine dondu... Esasinda, hala tam olark duzelmis degil. SAKIN o aptal mamayi da vermeyin... Zaten anne sutu gereginden fazla oldugundan bunlar basiniza geldi.. Birde US cektiler ha!!! Barsak darligi ha!!!! Bunlar resmen; ya cahil yada sahtekarin onde gidenleri... SADECE; anne sutu ile besleyin, SAKIN diyet filan yapmayin, sadece beslenme aralarini EN AZ 3 saate cikarin... VE bir dahada SAKIN, bu aptallarin sacmaliklarina kanip boyle cahilce isler yapmayin... NOT; Ac kaldiginda, kaka sert ve top-top olur... Eski mailleri mutlaka okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2014 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
aoyazici ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 114 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar merhaba,
Dediğinizi yaptım. Hiçbir ilaç kullanmadan sadece anne sütüyle beslenmeye devam ediyoruz. Bebişimiz son 3 güne kadar çok iyiydi. Kusmaları tekrar başladı. Beslenme sonrası dikkat tutmak da ile yaramıyor. Günde 6-7 kez kusuyor ve bunun 1-2 si fışkırarak. Ağzında sürekli kusmuk kokusu var. Geçmiş iletilerizi okuduğumda pylor stenozu be kardiya yetmezliğinden bahsetmişsiniz. Ayrıca son 3 gündür çok huzursuz ve kakası daha sulu (ishal gibi) ..ağlamaları artı ve uykuya geçişte sorunlu.. Tavsiyelerize ihtiyacımız var.. Teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
|
Hocam ayrıca; geçmiş iletilerinizi okurken limonlu bal, serum fizyolojik ve coldmix tedavisi önerinize rastladım sıkça. Bu tedavinin hangi haftadan itibaren uygulanabileceği hususunu bulamadım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne zaman gerek olursa.... Bunlar aleyhinde soylenenlerin hicbirine inanmayin... Onlarin butun maksadi, hastalar; daha pahali ilaclar yazmak ve hastaligi surumcemede birakarak, daha fazla doktora gitmenizi saglamaktir...
|
|
![]() |
|
Hocam Merhaba Tekrar,
Dediğinizi yaptım. Hiçbir ilaç kullanmadan sadece anne sütüyle beslenmeye devam ediyoruz. Bebişimiz son 3 güne kadar çok iyiydi. Kusmaları tekrar başladı. Beslenme sonrası dikkat tutmak da işe yaramıyor. Günde 6-7 kez kusuyor ve bunun 1-2 si fışkırarak. Ağzında sürekli kusmuk kokusu var. Geçmiş iletilerizi okuduğumda pylor stenozu be kardiya yetmezliğinden bahsetmişsiniz. Ayrıca son 3 gündür çok huzursuz ve kakası daha sulu (ishal gibi) ..ağlamaları artı ve uykuya geçişte sorunlu ve ara ara hapşırıyor.. Tavsiyelerize ihtiyacımız var.. Teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilosuna bakin, kiloda artis varsa, cok yedigindendir... Kilo kaybi varsa, Pylor spazmi olabilir.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ediyorum Hocam. Allah uzun ve sağlılı bir ömür nasip etsin size. 2,5 aylık bir anne olarak her okuduğum iletiden o kadar çok şey öğreniyorum ki..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|