Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine kulak ağrısı yine öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine kulak ağrısı yine öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yine kulak ağrısı yine öksürük
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 14:32
Hocam merhaba,
5 yaşında kızımın 2 hafta önceki kulak şikayetinden bahsetmiştim. Kbb dış kulak enfeksiyonu demişti ve sizin önerinizle bactirim kullanmıştım. Şikayetler azalmıştı. Ancak yine sol kulağını tutarak uyandı gecen hafta kulağım tıkalı diyor. esneyince yutkununca kulağının tıkandığını söylüyordu. bu arada burun akıntımız ve bol sesli sesli öksürüğümğzde vardı. 3 gün illadin 2x2 damla kullandım bir gün ara verdim yine 3 gün kullandım. ama şikaylerimiz azalmadı. Dün gece hem şiddetli bir kulak ağrısı başladı  tutunca elinle dokununca da acıdıgını söylüyordu. hem de ateş başladı. ben calpol ve pedifen verdim.
bugun de sizin gibi bir doktor buluruz ümidiyle tavsiyeler üzerine yeni bir doktora gittik. 
Okula başladıgımız gecen sene tüm yıl boyunca gasta oldugumu ve hepsini ağır geçirip hava ve antibiyotikle sonlandırdıgımızı anlattım. bu sene de kulak sıkıntısıyla başladık dedim.
Muayene sonucunda kulaklar özellikle sol kötü durumda çok basınç var ve ciğerler hırıltılı dedi.
tedavi olarak ta amoklavin, serum f., vicks şurup, ventolin ve pulmicort nebul verdi.  Bunlar kısa vadede şikayetleri azaltır ama asıl nedene inmemiz lazım dedi ve allerji bağışıklık sistemi  için kan testleri yazdı. bu sonuçlara göre de tedavi düzenlicez dedi. Hatta iyi bir KBB görmeli büyük ihtimal geniz eti prblemi var alınması gerekibilir ama onu o söylesin dedi.

Hocam alla aşkına bana yardım edin !!!!
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 14:36
Bu testleri söyleyen 7 veya8. dktor. Ben yaptırmadıkça anneliğim sorgulanıyor. her defasında ağır hastalanıyor diye. çünkü gecen seneden beri viral anfeksiyonlarımın hepsi yeşil bitmeyen akıntı ve hırıltılı sesli gürülütülü öksürük tablosu oluşturdu. 2 haftada 1 hastanelerdeydik bu süreçte. Şİmdi bir de üst üste 2. kulak problemi olunca ne yapacağımı ne düşünceğimi şaşırdım. Ne yapmalıyım hocam bu testleri yaptırıyım mi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117942
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 19:54
1- Her viral hastalikta; once "su gibi" olan akinti, once beyaz, sonra Bally gibi sari-yesil renk alarak duzelir.Siz her seferinde, akinti yesil oldu diye Antibiyotik kullandi iseniz, isimiz var demektir...
2- Sakin o ilk doktorun, soyledigi hicbir soze inanmayin, hicbir dediginide yapmayin, sizi tezgaha alacak... Hele; bir Kortizon olan, Pulmicort'u Grip hastasina vermesi iyice kasarli bir sahtekar oldugunu gosterir.
3- Her, kres/okul'a baslayan cocugun ilk 2 senesi cok hastalikli gecer. Bunlarin ne Allerji ile, nede KBB ile bir ilgileri YOKTUR... Eski mailleri okyun, bu sahtekarliklarin nasil yapildigini ve sonuclarini ogrenin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2014 Saat 19:55
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 20:05
hocam geçen sene de bu durumdaydık sizi okuyarak hep doktor değiştirdim. yaptırmadım. ancak bu sene 2 defa üst üste kulak enfeksiyonu olunca biraz panikledim açıkçası. çünkü kulak tıkanıklığını illaidn damla ile halledemedik. kulak ağrısı çok olunca çok da ağlayınca ağrıdan kzım ve ateş çıkınca amoklavine başladım. hata mı ettim. ateşimiz hala var.

bu arada pedifen kullanma balgamı koyulaştırır dedi, doğruluk payı var mı.

üst üste 2 defa kulak problemi olması da gribin sonucu olarak mı yorumlamalıyım. 
bu arada gündüz bol bol öksüren kzım aslında geceleri hiç öksürmüyor. bir defa belki. burnu tıkalı değilse horlamıyor da son doktora bunları söylememe rağmen kulak 2 defa olmuş büyük ihtimal geniz etini aldıracaksınız dedi. şok oldum.

hocam sonunda kzımı görmeniz için oraya getiricem. Burda olmayışınız için türk milleti için cidden büyük eksiklik.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 20:27
Pedifen ile Peditus'u karistirmis.... Yok oyle bir sey.
Kulak agrilari; DAIMA, Gripal enfeksiyonlari takiben olur... Mekanik bir arizadir... Oztaki borusu kapaninca oluyor.. Biraz eski maillere bir goz atin..
Zaten yapilan butun uc-kagitlar, boyle ise yaramayan tedavilerle aileleri biktirip, ameliyata hazir hale getirmektir...
En sonunda soyleyecegi laf:
"-Bakin elimizden gelen her turlu tedaviyi yaptik, halledemedik, buyurun ameliyata" diyecek.... Yerseniz... O kadar cok yiyen varki!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2014 Saat 20:27
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 23:05
hocam bu arada daha önce konusu geçmişti. illadin damlanın tek çeşidi varmış. İlliadin sprey erişkin ve pediatric diye ayrılıyor. Eczaneye pediatrik damla olacak dediğimde damla tek dedi. üstünde pediatric yazmıyor. doğru kullanıyoruz di mi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 23:46
EVET... Kasten "damla" diyorumki, Eczaci uyuzluk etmesin, spreyi kakalamasin diye...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eki 2014 Saat 23:47
Yukarı Dön
mydeep Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mydeep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 00:18
hocam bugun uzattım ama son sorum, son doktorun hazırlattığı serum fizyolojik eczanede yaptırdım. bu kullanılabilir mi.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.