Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKrup mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup mu?
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 14:21
Hocam kızım son 1 haftadır rahatsız. Rahatsızlıgı 2 gun gun cok fazla olmayan atesle basladı. Agzını sapırdatıp yutkunuyordu. Sonra kusacak gibi oldu bi kac gece ama sadece 1 gece 1 kere kustu. Hastalıgın baslarında sık nefes alıp veriyordu. Sonra burnu tıkandı. Akıntı yok ama tıkalı, geceleri zor nefes alıyor. Dun gece sesi kısıldı ve sanki bogazında bisey var, devamlı oksurmesede oksurdugunde ses kopek havlaması gibi. Sizce bu krup mu? Limon bal verdim. Coldmix ve serum fiz kullanıyorum. Kızım 20 aylık decort igne yaptırmama gerek var mı yoksa zaten gecme assmasına girdik mi (3 gun hastalıgı fiye belirtmişsiniz)?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 18:12
Hocam hastalıgın teshisi konsun diye hastaneye gittik. Krup teshisi kondu ve doktor hastane acilinde uygulansın diye prednol iğne 30mg, soguk buhar, calpol ve soguk uygulama verdi. Ayrıca suprux ve mukoral surup verdi.

Ben hastaneden cıkıp aile ocagında yarım ampul dekort 8mg/2ml yaptırdım. Umarım dogru yaptırmısımdır? Bunun dısında burnunu tutuyo iladin damlaya gerek var mı? Saygılarımla.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 18:28
Hocam bu arada evde pek atesi yoktu dısarı cıkarken hırka vs giydirince doktorum muayenesinde kulaktan atesi 38,5 cıktı. Simdi yine biraz sıcak ama fazla atesi yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117896
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 20:17
En dogru olani yapmissiniz..
Prednol kisa tesirli oldugundan, ertesi gece gene sikisacakti. Zaten o yuzden Decort yerine, Prednol yapiyor bu sahtekarlar.. Baska hicbir ilaca gerek yok, Sadece;Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile devam edin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 20:45
Hocam cok cok tesekkur ederim. Simdiden nefesi cok rahatladı. Eminim bu gece daha iyi uyuyacak. Bugun 3 kere kaka yaptı. 1i sabah normal, 2. Aksam uzeri mukuslu normal ishal arası acık kahve ve 3. az ama ishal seklinde. Bu ara hiç iştahı yok, yogurt yediremem ama kefir verebilirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2014 Saat 22:23
Ister yogurt, ister Kefir verin, farketmez...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 17:00
Hocam kizimin ishali devam ediyor. Bugun yine cok halsiz ve mutsuzdu. Gozlerinin altinda az morarma var, tam goz kapaginin alti kirmizimsi. Hapsiriyor arada, oksuruk yok. Burnu hala tikali, kuru, akinti yok. Nefes almasi dun yaptirdigimiz yarim ampul dekorttan sonra cok duzeldi ama birazda olsa sikintili cunku burnu tikali. Gun icinde cokca burnunu ovusturuyor, belliki rahatsiz. Ayrica dilinin ustunde beyaz tabaka var ama belli bir koku alamadim ben. 
Kizimi ilk defa bu kadar rahatsiz mutsuz goruyorum. Hicbirsey yemiyor, sadece sut ictigi icin bende toz devam sutu aldim, icinde en azindan vitaminler var diye. Sadece bununla besleniyor. Yuzu bembeyaz geliyor. Cok uzuluyorum. Saygilarimla.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2014 Saat 19:49
Goz kapagindaki kirmiziliklar, siddetli oksuruk ve ogurme sonucu; yuzune kan hucum etmesi ile olan; "cilt-alti kanamalardir" bir onemleri yoktur, kendiliginden gececek...
Soluklugu, enfeksiyona bagli. Enfeksiyonlarda, vucut, mikroplar faydalanmasin diye, Demir'i depolara ceker, cilt soluk gorulur, normaldir.
Demir; mikroplar icin "buyume hormonu" gibi etki eder. SAKIN; atesli hastalik esnasinda cocuk soluk diye Demir ilaci vermeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2014 Saat 19:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.