Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GRİP
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGRİP

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nureymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nureymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: GRİP
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 17:15
hocam oğmu geçenledre ateşlendi,37,5 oldu. 3 gün peditus kullandım ateşimiz düştü burun akıntısı yok,öksürük de mevcut değil, yalnız önümüz bayram tedbir amaçlı dr götürdüm kan tahlilleri yapılmasını istedim. çünkü. en son peditus verdikten sonra kustu ikinci öğürmesinde kusmuğunda kan vardı, korktum ondan dr gittim kan tahlillerini yapılmasını neden olubileceğini sormak için, öğürürken zorlamadan kaynaklanmıştır kusmuğundaki kan dedi, daha öncede gripliyken kusuyordu kusmuğunda kan bulaşığı görmemiştim. sizce de bu sebeptenmidir? tüm kan tahlillerinin yapılmasını istedim, korkularım vardı,kan tahlilleri sonucu

demir bağlama (uıbc)320
demir 38
wbc 7.03
hgb 12,1
aptt 38,2
sedim 60k 34
sedim 30 dk 12
act % 133,3
ınr 0,78
aspartat transaminaz (ast) 31
alanin aminotransferaz (alt) 15
crp (nefelometrik)0,3
aso (nefelometrik) 2

oğlum 19 ekimde tam 2 yasında olacak 24 aylık
boyumuz 85
kilomuz 11,60

3,600 52 cm doğmustu

kilo alma sorunu yememe sorunumuz var provitamol kullanmaya başladım

dr verdiği ilaçlarımız
nezlesi için enfluvr 12 mg 30 gr oral susp. tou
demiri eksik dedi santafer 50 mg 30ml oral damla
gözünde hafif kanlanma vardı cortimycne 5 gr
iştah içinde provitamole devam

size de danışmak istedim
sonuçları ve çocuğumun ğenel durumu için biisey söylerseniz daha da rahat hisesedecem kendimi. tskler

Düzenleyen Nureymen - 02 Eki 2014 Saat 17:19
MUCİZEM, CANIMIN YONGASI EYMENİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119520
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 20:26
1- Sadece 400gram bir eksigi var, oda hic onemli degil. Gunde en az 600ml sut icmesine dikkat edin.
2- Vitaminlerle ASLA kilo alamazsiniz.
3- O aptala soyleyin; HGB:12.1g/dL olan bir cocukta, demir eksik olamaz... 2 yasinda HGb sinirlari; 10.5-13g/dL sinirlari arasindadir. Eriskin degerleri ile mukayese etmesin, cahilligi pacalarindan akiyor, hicmi kitap okumamis, hep kulaktan bilgilerlemi doktor olmus!!!
4- SAKIN, gozu icin verilen Kortizonlu damlayi kullanmayin. Kortizonlu damlalari ANCAK, bir Goz doktoru verdiginde kullanin..
5- Bir daha SAKIN; Peditus kullanmyin. Bu ilac; Oksurugu keser ve hastalik goguse iner. Sonrada yok Astim, yok Bronsit derler, ugrasir durursunuz.
6- Bu durumlarda kan gormeniz her zaman olmaz. Oksurmenin siddetine baglidir. EGER; Peditus ile oksurugu baskilamasa idiniz bunlarin hicbir olmayacakti...
Eski mailleri ve makalelerimi okuyun, yoksa basiniz belalardan kurtulmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.