|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
selda123 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2014 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 00:25 |
merhaba doktor bey.kızım 25aylıkken tuvalet eğitimine başladık.agustus 15 falandı.heemn ogrendı fakat kakasını yapamadı.yapamayınca zamanla katılaştı ve acı cekerek sert çıkarmaya başladı.bız tedbır alana kaadr kabız oldu.bu sefer korkudan yapamadı.bır buçuk aydır kabız.hemen dubhalaca başladık.en son kendı caabsıyla yapalı 1ay oldu.cocuk doktoru lağman verdı.bu güne kadar 7 defa lağman yaptık.(cocuk lagmanlarını yanı 1 lağmanı 3 aşamada yaptım).lağmanların bı kısmı acılde yapıldı.cocuk cerrahıda gordu.o da çocuk doktoru gıbı lağman yazdı.dubhalakın ölçüsünü artırdık.cocuk doktoru ıstersen unıversıteye gasteorolıjıye gotur dıyor.fakat psikojık olduğunu düşünüyorum.yanı yasadığımız sey bır kısır döngüye donuştu.lağmansız yapamıyor.lağmanla da bagırarak zor çıkarıyor.bu arada süreklıkabak,kayısı,kavun,armut püresı ve suyu,zeytınyagı,keten tohumu,actıvıa yoğurt,yulaf murdum eriği püresi bol su bunlarla gecıyor gunlerımız.kuvette ılık suda bekliyoruz.gıttıkce sıddetı artıyor.banyoda bebklerle oyun yapıp lazımlıkta oturuyrz olmuyor.yalovada oturuyrz.nereye gotureyım .ne yapmalıyım.bursa fakülte gastroya mı,dortcelık çocuk hastanesine mı yoksa bı başka çocuk doktoruna mı gotureyım.yoksa psikiyatriye mı gıtmelıyız.lutfen yardım edın.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118307 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hata yaptiniz, "Tuvalet egitimi" kedi-kopek yavrularina verilir. 4 yasindan evvel cis soyletilenlerin cogunda Psikolojik sorunlar cikar.
2- Hani bir Turku vardir... "-Kendim ettim, kendim buldum." diye , sizin durumunuz bu... 3- Yapacaginiz tek sey: Sadece kakanin sertlesmesine mani olacaksiniz, gerektiginde Duphalac, Sokol likit kullanacaksiniz ama yumusak kakayi bile yaparken zorlanirsa, KARISMAYACAKSINIZ... Bu kadar yogun Psikolojik baskidan sonra, cocuk reflex olarak ikinirken, farkinda olmadan, makatini da sikiyor. Lavman cozum degildir. Lavmani ancak, sert kaka uca gelipte yapamadiginda uygulayin. Geri kalan zamanlarda, kendi haline birakin; 2-3 gun aglayacak-zirlayacak, kendisi halledecek... Yoksa, bu durum devam eder. |
|
![]() |
|
selda123 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2014 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederım.1)sokol likit de dubhalac gıbı bır ılac mıdır.doktor falan yazmadan dırek eczaneden alalımmı?2)sureklı ıkna etmeye calısmam lazımlıkta oturmamız oyun kurmaya calısmam mı doğru yoksa kendı halıne bırakmam mı?ıyı geceler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118307 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Recetesiz alinabilir, surup seklindedir. Barsaklardan emilmeyen bir cins metalik yagdir.
Kendi haline birakin, bu konunun kendi problemi oldugunu idrak etmesi SART... |
|
![]() |
|
teşekkür ederim.bız aynı zamanda mamada kullanıyoruz.1 yasından beri.kalorılı bır mama.kızım 2300 dogmustu ve cok yavaş buyuyrdu.fakulteye cok gıttık.bı problemımız yok fakat çocuk gastro bıze mama yazmıştı.suan devam ettıgımız mam pedıasure fiber.buyuyunce onu gece yatarken sut nıyetıne ıcmeye başladı.yanı günlük yemegını bızımle yıyor.onu bırakmalımıym.bırakırsam gece ne verebılırım.arkaadslarımdan da bılıyorum bu yastakı çocuklar acıkıyor gecelerı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O mamalara verdiginiz paralara yazik... Gunde 600ml ve ustu sutu garantiye alin, yemekler arkadan gelsin. Gece'de sut verin... Hani "Gece beslenmesi zararli" diye ahkam kesiyorlardi? Is mamaya gelince zararli degil, sut olursa zararli, oylemi!!! Namussuz bunlar.
|
|
![]() |
|
sut ve mama ayrımı konusunda soyledıklerınıze katılıyorum fakat doktor bey kızım ıkıbucuk yasında.once yemeklerın gelmesı gerekmez mı arkadan da sutun.yanı ben mamayı kabızlığı artırma ıhtımalıne karsı keseyımmı.kesersem sut mu vereyim.hanı ınek sutu de kabız yapar dıyorlar ya ne kadar doğru bılemedım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ONCE SUTE ALISTIRILACAK, YEMEKLER ARKADAN GELECEK...
Once sut ile bir problem oluyormu ona bakilacak, olmazsa, kahvalti, muhallebi ve yogurt baslanacak. Bu sira ile giderseniz, bir aksilik oldugundan, neyin sebep oldugu daha kolay anlasilir.Ancak, yogurttan sonra corbalara ve yemeklere gecilir.. AMA, Turkiye de doktorlar, hastalar 6. aydan sonra asilar bittiginden doktora daha az gitmeye baslamasinlar diye, bu sebze corbalarini icat etmislerdir...Her ay size farkli "Sebze corbalari" anlatacaklar ve her ay doktora gitmenizi garantiye alacaklardir.... " Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydanoz ilave edilecek, cok muhim!!!" Ben sebze corbasini bir tek, Amerikali anneler gibi yemek pisirmesini bilmeyen annelere anlatmisimdir. Yoksa gerisi hep yogurdun arkasindan,Acisiz tarhana, suzme mercimek ve Yayla corbalarini sira ile verip, taneli yemeklere gecmislerdir. YERSENIZ... Inek sutunun kabizlik yaptigi durum, acik olarak aldiginiz ham sutu kaynatip, usteki kaymak tabakasini alarak sutu icirdiginizde olur... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eki 2014 Saat 04:02 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|