Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2014 Saat 03:18
Merhaba Kadir bey havalarındegismeye bbaşlaması ile anladımki bu yyılda sizi rahatsız edecegiz:) 5 yaşındaki oğluma cuma günü grip aşısıyaptirdik(ana ssınıfınagidiyor 2.senemiz) grip iolmayolunda idi ve aaşının gecesine grip oldu..burun tikanikligi ve bolca öksürük dışında bir problemim yok. .Ancak kardesine henüz yaptirmadik (2 yaş aşısı ile arada 1 ayin dolması ni bekliyoruz) kızımda 2 yyaşındave 12 kilo, pazar ggünügece birden burun aakıntısı başladı. .öksürük zaten aylardan beri bir gün yoksa birgün ggünde 2.3 defa mutlaka vardı. .pazartesi günüburun aakıntısı sugibi ve oöksürük artmaya başladı gece bayagi arttı. .Salıggünü ise sabah yogun öksürük ile uyandi ve halen ısrarla devam ediyor..arka arkaya hocam yani arası 1 dk.bile bulmuyor pes peşe çok  boguk geliyor ve aartık kıpkırmızı oluyor suratı ve sonunda balgamli kusuyor..hiçbirsşey yemiyor içmiyor.suyu bile zorla iciriyorum. Ne içirmeye kalksam 5 dk içinde öksürük leberaber geri cçıkartıyor. .artik ağzının acidigini söylüyor aağlıyor. Serum fizyolojik. Hep istemese de zor olsada kullandım. .Salı sabah iliadin Ped. Damlaya başladım uyuyunca damlatiyorum yoksa imkanı yok damlattirmiyor burnu acıyor galiba ve kaşıntı yor. .birde kulağınıtutup bayagi huzursuzlaniyor ve bana ggösteripaacıyor diyor..pazartesi geceden beri salı öğlenkadar oöksürük ten hiç uyuyamamisti..uyuyunca iliadin damlat tim sicc nasal kremi sürdum ve cold mix damlattim giyisisine o zaman 1 saat fazla oksurmedi uyudu..oksurukle uyandi ve aaralıksız oksurup sonrasında kusma ya devam etti.

hocam salı gündüzaateşi  yoktu ve solunum sayısı dk.34 civarı idi ve kalbinin üstüne elimi koyduğum da inanılmaz küt küt aatıyordu ara ara ve o sıra çok halsizlesip kucağıma öylece yatıyor. .Salı akşamı ateş imiz de çıkmaya başladı.AAteş ve ağrı için verdiğim şurubu bile calpol 5 dk.ibufen 1 dk.icinde geri kusuyor...aynı şekil devam etti.artik sinir oluyor ve canı acıyor ağlıyor ağlayinca daha kötü oluyor tabii.simdi 1 saattir biraz daha rahat uyumaya başladı aynı şekil  iliadin krem coldmix damlattim..ama yyavaş yavaş oksurugumuz yine başlıyor. Bu arada salı günü burun akıntısı koyulasmaya bbaşladıve arada kuvvetli hapsurunca burundan acayip mukoza cçıkıyor. Zaten geniz akıntısı var ve ttisslaya tisslaya nefes alıyor. .göğsünü dinlediğim de ara ara hırıltılı geliyor ancak burunda daha cçokbir hhısılti var hocam..ben bunları yazarken başlamaya başladıyine aaynı şikayetlerim iz. .gündüz gibi olacak galiba.

.hocam bunlar dışında bballı limon veriyorum. Bir de yazinizda gördüm deneyeyim dedim bal zencefil limon verdim o mu cçarpıntı yaptı acaba? Bir de ağzı acıyor ve gicigini az da olsa alıyor diye tan tüm verde ağızspreyi ssıkıyor um. .hocam 2 yaşında12 kilo olan kkızıma tan dum spreyi günde kaç kere ve en fazla ne kadar süre kullanabilirim..Buradaki doktor onun hiç zararı yok ne zaman istersen sıkdediydi..cunku kkızımın bitmeyen gıcık öksürüğüvar ve bBoğazlar hemen kızarır o bize iyi geliyor sanki toparliyor. .yalnızhocam bize dDr. Böylebbronşit bronsiolit bol geniz akıntısı durumlarında kullanmak zararlı o zaman kullanma bronsit falan olur dedi.senin çocuğunalerjik bbronşit dediydi..bazen eşimin ısrarı ile goturuyorum ama sizin sozunuzu dinliyorum. .

hocam çok soru sordum biliyorum ama bir şeydaha ben kkızımı rahatlatmak için bricaly mi yoksa Perebron mu kullanmalıyım bu durumlarda..hocam yogun oöksürük bile ddeğil arka arkaya pes peşe artık sesi Çatallasti iyice ağzını gösterip gösterip ağlıyor göğsünü karnını tutup ağlıyor. .çok perişan oldu bu sefer..dayanamiyor artik ağlıyor İHH İHH la geçiyor günümüz ve hocam kustugunda çıkardığı balgam her seferinde şaşırtıyor beni artık kalmamıştır diyorum.rahatlar öksürüğü diyorum ama yok arkasına gene köhe köh oksuruyor..gecen sene balgam sebebiyle sizin onerinizle ter testi yaptirmistik sukur temiz cikmisti..yardım hocam ne yapayım Inleyip ağlayıp duruyor kuzum..zaten herkes düşman olmaya başladı bana bunu böyle görüp niye ilaç vermiyorsun niye Dr.  Goturmuyorsun Buharlı ilaç ver rahatladım falan filan..ateşi yokken ilk kez böyle solunum hızlı hocam..Bu nasıl bir gribi böyle. .her uvzunu sarstı çocuğun. .teşekkür ederim şimdiden. .saygilarimla. .
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2014 Saat 06:05
Grip geciriyor... Grip esnasinda; Astim ilaclarini kullanirsaniz, daha beter yaparsiniz.. Grip esnasinda, hastalik Akcigerlere inmesin diye bunye kasten bronslari daraltir. Ilaclarla genislettiginizde, Grip goguse iner.
Sadece: Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin... Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2014 Saat 11:04
Hocam iliadin damlatmadan önce serum fizyolojik. Uyguluyorum.aralarda serum fizyolojik damlatmamak gerek diye biliyorum?perebron vermeme gerek yok o zaman?.peki hocam tan tüm ağız spreyi için ne diyorsunuz?günde kaçkere ve en fazla ne kadar zaman kkullanılır? ve dedikleri gibi balgam olduğundakkullanılırsa bronsit tetikliyor mu?ve ateş yokken 2 yaşındaki kızım için dk. 34 solunum sayisi normal mi? Ara ara oluyor ve öksürük kusma dan mi acaba?saygilarimla. ..
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2014 Saat 20:00
Iliadin kullanmadan once, Serum fiz damlatabilirsiniz. Maksat, Serum fiz'i Iliadin'den sonra damlatarak etkisi azaltmamak..Perebron, oksurtucu oksuruk surubu, sizde bunu gerektirecek kadar bir durum yok. Tantum Verde sprey, bogaz agrisi oldugunda ve en fazla gunde:4x1 (iki fis).. Balgamla bir ilgisi yok. Sadece bogazi agridiginda. Solunum saysi normal, bununla ilgil makale ve eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 06:00
Kadir bey, bugünkkızımdaha iyi aateşi düştü, öksürük aralanıyor. .Ancak üst dudaginin uüst ortaya yakın kısmında sivilce gibi bbişey çıktı  bayagi kizarik acıyor ve eetrafındaki kkızarıklık  gittikçe  büyüyor. .annemler ateş yapar dedi ama ne sürmellazım  acısını alması için, ne olabilir ki acaba?saygilarimla...
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 07:11
Ucuk basliyor... Zovirax(veya Asiviral) UCUK KREMI surun. 4 saatte bir surulecek, gece surmeyin.
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2014 Saat 09:53
Merhaba Kadir bey, 2 yaşındaki kızımın hastalığınınbbugün 9. Günü..düne kadar daha iyiydi.burun akıyorama koyulasmis öksürük aralanmis ve hafif hırıltılı  ve balgam vardı. .dün gece birden geniz akıntısı yine başladı. Oksurmesine, ogurmesine sebeb oluyor ve geniz akıntısı çok rahatsız ediyor ve nefes almasını engelliyor..gece geniz aakıntısı ndan hiç uyuyamayinca iiihh ihhh diye Inleyince iliadin Ped Damlaya yine başlamak zorunda kaldım. .akıntı yi yavaşlatti oksurup ogurmesini aazalttı. .hocam bana mı öyle geliyor yoksa damla gerçekten mi ise yariyor bu konuda..siz genelde kulak için veriyorsunuz ama ilk hasta olduğunda da iliadin damla aynısşekilde kurtarıcımiz olmuştu. .biliyorum burun tikanikliginda iliadin sprey gibi tavsiye ediyorsunuz ama ne onlar ne de serum fizyolojik geniz akıntısı na iyi gelmiyor..ama damla gerçekten rahatlatıyor. .onu kullanmayin ca sürekliogurup oksurup kusuyor aakıntı yi yutkunmaktan nefes de zor aliyor ve daha çabuk atlatıyor kullanınca. .dogru yapiyormuyum. .diger söyledikleriniz devam ediyorum..bir de hocam kızımın grip aşısını 2 yaş aşısı sebebi ile yaptiramamistim. .aradaki 1 ayı tamamladık. .artik kızım kolay kolay düzelmez geçen seneden biliyorum..ateşyok..bBudurumda grip aaşısını yaptirabilirmiyim acaba?ilk defa olacak 
VAXIGRİP 1 ay arayla yarım2 doz vurduracagim ve kKasım sonuna  kadar yapıyorlar mis kaçırmak istemiyorum..hocam hastayken yapılmazhatta bir kere hasta oldumu yyaptirmanin bir anlamıyok..aaşi işe yaramaz diyorlar ddoğru mu ben pek inanma dim ama siz daha iyi bilirsiniz? Yani grip aşısını yyaptirayim mi yoksa iyice iyileşmesinimi bekleyelim? TTeşekkür ederim saygilarimla. ..

EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2014 Saat 19:08
Asi; Mart ayinda bile yapilir. Muhim olan, asi olmadan o Gripleri gecirmemek... Bu zaman zarfinda asi olmaniz bu sebeple uygundur. Yoksa, Grip olmamais bir kimse, isterse Mart ayinda bile asi olur.
Asiyi Yaptirin!!!
Dogru, 8 yasindan kucuk ve ilk defa asi olacak kimselere; 1 ay ara ile iki seferde, yarim doz (tam yapilirsa da zarari olmaz) asi yapilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.