|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2014 Saat 11:19 |
Merhaba hocam uzun bir aradan sonra yine okul başladı havalarda serinlemeye başladı biz de muhabbete başladık :)
1-1,5 ay öncesinde burun akısntısı ve ses kalınlaşması ve öksürük ile başlayan hastalık 2 yaşındaki kızım ve bende kalıcı oldu. Gündüz vakitleri uyku zamanları var olan kuvvetli sesli öksürük, bazen burun akıntısı bazen yok, ve özellikle sabahları balgam... Uzun süredir böyleyiz tabiii sizin sürekli takipçiniz olduğum için herhangi bir ilaç kullanmadım. Hocam bu nedir böyle aylar geçti, geçmedi. Ayrıca dün kızımda ateş başladı ara ara yükseliyor. bazen 38 bazen 39,5 oluyor. ne yapmam lazım. Balgamı nasıl bitiricez.. Bi de forumda okuyorum aklıma takıldı. Benim kızlarda (3 ve 2 yaş) bu zamana kadar hiç strep a testi yapılmadı bende doktora falan zaten gitmiyorum ihtimalini de hiç düşünmedim. Böyle bir durum olursa veya olduysa ben anlar mıydım? Birde strep a testini nereler yapıyor ben bi kaç hastaneye sordum strep a diye bilemediler ??? adı başka mı???
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117335 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu yaslarda ZATEN; Streptokok enfeksiyonu olmaz, bosuna ugrasmayin. hele bir; 10-12 yaslarini bir gecsinler, ondan sonra...
2- Eski maillerde hep anlattim.... Streptokok enfeksiyonu oldugunda: DAIMA: ATES, dilde PAS, agizda; KOKU, ve en muhimi, bulanti ve KUSMA olur.. Mutlaka bu 4 hususun beraber olmasi SARTTIR... 3- Strep-A Testi, baska adi yoktur... Domuz gibi biliyorlar da islerine gelmiyor. Zira; onlarin istedigi; "bogaz Kulturu" yapmak... Bogaz kulturleri, hastalik yapmayan ( A-Grubu olmayan) Streptokoklari'da gosterir.. Namussuzlar, cocuklarin bosu-bosuna igne yemeleri ugruna, bu sahtekarligi yaparlar ve cocuklara; Strep-A Testini degil, Bogaz kulturunu yapmak isterler.. Maalesef, Turk Tibbinin elle tutulur yeri kalmamistir. Idrar tahlilini, kan sayimini, Strep-A testini bile bilmeyenlerle nasil, saglikli bir Hekimlik yapilabilirki!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eyl 2014 Saat 06:46 |
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam uzun bir aradan sonra yine okul başladı havalarda serinlemeye başladı biz de muhabbete başladık :)
"1-1,5 ay öncesinde burun akısntısı ve ses kalınlaşması ve öksürük ile başlayan hastalık 2 yaşındaki kızım ve bende kalıcı oldu. Gündüz vakitleri uyku zamanları var olan kuvvetli sesli öksürük, bazen burun akıntısı bazen yok, ve özellikle sabahları balgam... Uzun süredir böyleyiz tabiii sizin sürekli takipçiniz olduğum için herhangi bir ilaç kullanmadım. Hocam bu nedir böyle aylar geçti, geçmedi." bu bölüme de cvp verebilr misiniz hocam. Yoğun çalışıyorum . 2 ve 3 yaşında 2 çocuğum var ve kreşte büyüyorlar. Hastalanmaları beni çok çok zora sokuyor. kreşten almam gerekiyor ve bi yere bırakamıyorum... okul hergün hasta çocuk diyor. ama 1,5 aydır da düzelmiyor. ne yapayım ??? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117335 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk 2 seneleri aynen boyle, gececek... Sabir. Kresten alirsaniz, iyilsecek, ama tekrar verdiginizde, hastaliklar kaldiklari yerden devam edecekler. Kacis yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|