|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
memre111 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2014 Saat 17:44 |
Hocam Ben eczacıyım. Grip aşıları çıktı geçen sene çocuklarıma yaptırmadığıma pişman olmuştum bu sene erken davranıcam. Şuan depolarda Vaxi grip ve Fluarix Tetra var Fluarix tetra devlet tarafından ödenmiyor ama daha iyi olduğunu duymuştum. Çocukarımın birisi 1.5 yaşında diğeri 4. yaşında. İlk kez grip aşısı olacaklar Fluarix Tetra yaptırmayı düşünüyorum ama 3 yaş altı kullanamıyor diye biliyorum. Çocuklara Hangi aşıyı kaç kere ve hangi dozda yaptırmam gerekir sizce.
Birde devit 3 ampul yılda bir kez demiştiniz onda da yaş sınırlaması var mı? Hangi ayda kullandığım fark eder mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sonu; "Tetra" ile bitenler, 4'lu Grip asilari..
2- 8 yas alti, ilk defa asi olacaklara; 1 ay ara ile 2 defa, yarim doz asi (Vaxigrip) yapin, Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir. 2 adet: A-tipi ve 2 adet;B-tipi Grip virusu ihtiva eder. 3- Bu seneki butun asilar, gene "Domuz Gribi" asisini ihtiva etmektedirler. Hatirliyormusunuz, bilen bilmeyen ne kadar "ulema" varsa; 2009'da "Domuz Gribi Asisi" aleyhinde konusmustu, o tarihten beri her senenin Grip asisinda oldugu halde, muhteremlerden, "tik" yok... Adam, mecliste, elinde, asinin prospektusunu sallayarak sozum ona protesto ediyordu... Turkiye boyledir.. Once: "-Yok boyle bir sey-.." derler, 2-3 sene gecince, " - Bu bilinen bir sey, yeni bir sey degil-" derler. Dvit3 ampul icin bir yas siniri yok. Benim 94 yasindaki annem bile her sene alir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2014 Saat 01:28 |
|
![]() |
|
memre111 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 4 yaşındski oğluma 2 defa yarım doz fluarix tetra yaptırabilir miyim? Yoksa vaxigrip mi yaptırıyım yine....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir.
|
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
Hocam merhaba özür dileyerek soruyorum...Grip aşılarının herhangi bir yan etkisi varmıydı acaba..herkes bişiler söylüyor yine..aşıdan sonra Grip oluyor mu cocuklar :((
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turklerin adetidir... Yeni gelen herseyden korkarlar.
Teflon'dan korkar, Cep telefonundan korkar, Baz istasyonundan korkar, Yuksek gerilim hattindan korkar, Bizin zamanimizda, Buzdolabindan bile korkarlardi... " -Cocuklar buz gibi soguk sulari icecek, bogazlari sisecek-" derlerdi... Bulasik makinasindan dahi "tirsani" gordum... "-Bulasigi temizledikten sonra, icini nasil temizleyeceksiniz?-" diye tasa ediyordu.. Klima'dan hala korkanlar var. Tv'den korkanlari saymiyorum bile... Asansorden korkanlar var (hadi onlari mazur gorelim, bazisi "kapali yerden" korkuyor)... Birde boyle Asilardan korkanlar var, Bu konu ile ilgili yazi ve makalelerimi okuyun.. Hatirliyormusunuz, 2009'da "domuz Gribi" ilk ciktiginda, yeri-gogu yikan "gemi aslanlarini"? Nasilda kukruyorlardi, asi soyle kotu boyle zararli diye???? 2009'dan beri butun Grip asilarinda hala "Domuz Gribi" asisi var, ne oldu bu muhteremlere, dilleri bir yerlerinemi kacti??? Niye eskisi gibi esip-gurlemiyorlar??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eyl 2014 Saat 18:26 |
|
![]() |
|
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
Cok tesekkur ederim...hocam peki oglum 3 yaş 4 aylık.bu 4 lü Grip aşılarından yaptırabilirmiyim? Yoksa diğerinden mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4'lu asidan olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|