Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı memre111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2014 Saat 17:44
Hocam Ben eczacıyım. Grip aşıları çıktı geçen sene çocuklarıma yaptırmadığıma pişman olmuştum bu sene erken davranıcam. Şuan depolarda Vaxi grip ve Fluarix Tetra var Fluarix tetra devlet tarafından ödenmiyor ama daha iyi olduğunu duymuştum. Çocukarımın birisi 1.5 yaşında diğeri 4. yaşında. İlk kez grip aşısı olacaklar Fluarix Tetra yaptırmayı düşünüyorum ama 3 yaş altı kullanamıyor diye biliyorum. Çocuklara Hangi aşıyı kaç kere ve hangi dozda yaptırmam gerekir sizce.

Birde devit 3 ampul yılda bir kez demiştiniz onda da yaş sınırlaması var mı? Hangi ayda kullandığım fark eder mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2014 Saat 01:26
1- Sonu; "Tetra" ile bitenler, 4'lu Grip asilari..
2- 8 yas alti, ilk defa asi olacaklara; 1 ay ara ile 2 defa, yarim doz asi (Vaxigrip) yapin,
Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir.
2 adet: A-tipi ve 2 adet;B-tipi Grip virusu ihtiva eder.
3- Bu seneki butun asilar, gene "Domuz Gribi" asisini ihtiva etmektedirler.

Hatirliyormusunuz, bilen bilmeyen ne kadar "ulema" varsa; 2009'da "Domuz Gribi Asisi" aleyhinde konusmustu, o tarihten beri her senenin Grip asisinda oldugu halde, muhteremlerden, "tik" yok...
Adam, mecliste, elinde, asinin prospektusunu sallayarak sozum ona protesto ediyordu...
Turkiye boyledir..
Once: "-Yok boyle bir sey-.." derler,
2-3 sene gecince, " - Bu bilinen bir sey, yeni bir sey degil-" derler.

Dvit3 ampul icin bir yas siniri yok. Benim 94 yasindaki annem bile her sene alir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2014 Saat 01:28
Yukarı Dön
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı memre111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2014 Saat 08:46
Hocam 4 yaşındski oğluma 2 defa yarım doz fluarix tetra yaptırabilir miyim? Yoksa vaxigrip mi yaptırıyım yine....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2014 Saat 19:33
Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 00:32
Hocam merhaba özür dileyerek soruyorum...Grip aşılarının herhangi bir yan etkisi varmıydı acaba..herkes bişiler söylüyor yine..aşıdan sonra Grip oluyor mu cocuklar :((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 18:23
Turklerin adetidir... Yeni gelen herseyden korkarlar.
Teflon'dan korkar, Cep telefonundan korkar, Baz istasyonundan korkar, Yuksek gerilim hattindan korkar, Bizin zamanimizda, Buzdolabindan bile korkarlardi... " -Cocuklar buz gibi soguk sulari icecek, bogazlari sisecek-" derlerdi...
Bulasik makinasindan dahi "tirsani" gordum... "-Bulasigi temizledikten sonra, icini nasil temizleyeceksiniz?-" diye tasa ediyordu..
Klima'dan hala korkanlar var. Tv'den korkanlari saymiyorum bile...
Asansorden korkanlar var (hadi onlari mazur gorelim, bazisi "kapali yerden" korkuyor)...
Birde boyle Asilardan korkanlar var,
Bu konu ile ilgili yazi ve makalelerimi okuyun..
Hatirliyormusunuz, 2009'da "domuz Gribi" ilk ciktiginda, yeri-gogu yikan "gemi aslanlarini"?   Nasilda kukruyorlardi, asi soyle kotu boyle zararli diye????
2009'dan beri butun Grip asilarinda hala "Domuz Gribi" asisi var, ne oldu bu muhteremlere, dilleri bir yerlerinemi kacti??? Niye eskisi gibi esip-gurlemiyorlar???

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eyl 2014 Saat 18:26
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2014 Saat 19:21
Cok tesekkur ederim...hocam peki oglum 3 yaş 4 aylık.bu 4 lü Grip aşılarından yaptırabilirmiyim? Yoksa diğerinden mi? 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2014 Saat 07:18
4'lu asidan olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.