|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Linam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 18:09 |
Doktor bey biliyorum çok işlendi ama bugün doktorumuza gittik ve menenjit aşısını yaptırmak istemediğimi söyledim. Bana 2006-2007 yıllarında b tipinin yaygın olduğunu, şu anda ise w135 tipinin hacılardan dolayı yaygın olduğunu söyledi. 10 yaşın altındakilere bağışıklık yapmamasının tamamen uydurma olduğunu, çocuğumu düşünüyorsam mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi. Düşüneceğimi söyledim ve yinede yaptırmadım ama çok kararsız kaldım.
Bu arada kızım 12,5 aylık. 11 kilo ve 82 cm. son 3 gündür çok ishal, kakasında hiç pütür yok tamamen su gibi kaka yapıyor, rengi bazen sarı bazen beyazımsı. Hiçbir şey yemiyor, sütü bile çok azalttı. Bol su teklif ediyorum ama bu sıcakta onu bile reddediyor. Ateş kusma yok şimdilik ama ishalinden dolayı çok tedirgin oldum doktor tahlil yapalım dedi ama reddettim doğrumu yaptım bilemiyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz acaba? |
|
![]() |
|
Linam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazmayı unutmuşum doktor bey, eşim de ishal 2 gündür ve çok iştahsız. Sürekli halsiz ve yatıyor. Acaba sadece ikisini etkileyen mikrobik birşey olmuş olabilir mi? Doktora gitmemiz gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gostersinler bir tane; W135 Menenjit'i cocuklarda da gorelim... B-Tipi haricindekiler, Afrika daki "menenjit kusagi" ulkelerinden baska ulkelerde, hastalik yapamiyor.
Bakmayin siz o "mollalara"... Kitap okumazlar, mecmua takip etmezler. Ingilizce desen, nanay!! Ondan sonrada ahkam keserler. SAKIN; ishal icin, ilac-Antibiyotik kullanmayin. Bol su/sivi verin yeterlidir. Yari-yariya; Visne suyu-Soda karistirin en iyi "Tuz-Seker" icecegi yerine gecer. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|