Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı(menenjit aşısı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı(menenjit aşısı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Linam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: aşı(menenjit aşısı)
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 18:09
Doktor bey biliyorum çok işlendi ama bugün doktorumuza gittik ve menenjit aşısını yaptırmak istemediğimi söyledim. Bana 2006-2007 yıllarında b tipinin yaygın olduğunu, şu anda ise w135 tipinin hacılardan dolayı yaygın olduğunu söyledi. 10 yaşın altındakilere bağışıklık yapmamasının tamamen uydurma olduğunu, çocuğumu düşünüyorsam mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi. Düşüneceğimi söyledim ve yinede yaptırmadım ama çok kararsız kaldım.

Bu arada kızım 12,5 aylık. 11 kilo ve 82 cm. son 3 gündür çok ishal, kakasında hiç pütür yok tamamen su gibi kaka yapıyor, rengi bazen sarı bazen beyazımsı. Hiçbir şey yemiyor, sütü bile çok azalttı. Bol su teklif ediyorum ama bu sıcakta onu bile reddediyor. Ateş kusma yok şimdilik ama ishalinden dolayı çok tedirgin oldum doktor tahlil yapalım dedi ama reddettim doğrumu yaptım bilemiyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz acaba?
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 111
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Linam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 00:01
Yazmayı unutmuşum doktor bey, eşim de ishal 2 gündür ve çok iştahsız. Sürekli halsiz ve yatıyor. Acaba sadece ikisini etkileyen mikrobik birşey olmuş olabilir mi? Doktora gitmemiz gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 00:28
Gostersinler bir tane; W135 Menenjit'i cocuklarda da gorelim... B-Tipi haricindekiler, Afrika daki "menenjit kusagi" ulkelerinden baska ulkelerde, hastalik yapamiyor.
Bakmayin siz o "mollalara"... Kitap okumazlar, mecmua takip etmezler. Ingilizce desen, nanay!! Ondan sonrada ahkam keserler.

SAKIN; ishal icin, ilac-Antibiyotik kullanmayin. Bol su/sivi verin yeterlidir. Yari-yariya; Visne suyu-Soda karistirin en iyi "Tuz-Seker" icecegi yerine gecer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.