|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Papatya2013 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Papatya2013
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 02:14 |
Merhabalar hocam ek gıdalarda ilgili forumlarınızı takip ediyorum ama oğlumun yaş grubuna göre olana rastlayamadı o nedenle belkide defalarca sorulan benzer soruları sorucam şimdiden kusuruma bakmayın
![]() 1)oğlum 13 aylık ve hala emziriyorum hocam ama bunun dışında günlük alması gereken süt miktarı nekadardır hocam 2)ayrıca doğru süt hangisi siz hangisini daha uygun buluyorsunuz(günlük,pastörize,inek sütü,keçi sütü,devam sütü) 3)bu arada forumlarınızı sayesinde pekmez saçmalığını öğrendim ve artık kullanmıyoruz fakat oğlum kahvaltısını bulamaç şeklinde yediği için tatlandırmak için bal kullanabilirmiyim ?bal faydalı olurmu ve ay olarak uygunmuyuz hocam 4)peynir olarak kaşar peynirinin kalsiyum miktarını daha fazla olduğu söyleniyor doğrumudur hocam Hocam birkaç sorum daha olacak ama onu hemen akabinde ikinci bi mail olarak göndericem çünkü sığdıramıyorum
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Papatya2013 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Papatya2013
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5)bugüne kadar haftada bir kez somon çorbası içirmeye çalıştım ama bundan sonrası mevsim olarak uygunmudur hocam ağır gelirmi
6) çocuklara sakatat yedirmeyi öneriyormusunuz hocam(özelliklerde karaciğer ve ilik yedirmenin faydalı olduğunu söylüyorlar) 7)sebze çorbalarını en fazla kaç gün içinde tüketmeliyiz vitamin değerlerini kaybetmemesin için yoksa günlük mü yapmalıyız hocam 8)bıldırcın yumurtsıyla ilgili görüşlerinizi çok merak ediyorum hocam yedirmelimiyiz 9)son olarakta forumlarınızı sayesinde devit3 ampulü öğrendim ne zaman kullanmalıyız hocam kaç kere Şimdiden çok teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Esasinda, bu sualleri tamami eski maillerde mevcut ama neyse!!
1- Almasi gereken en az600ml sutten, anne sutunu cikarin, acik ortaya cikar. Yani sualinizin cevabi yok. Tek yok, memeden sonra, kutu sutlerinden teklif edin...Ne kadar alirsa. 2- Hangi sutu kolay temin edebiliyorsaniz, onu kullanin. En ideali islem gormus olan, "kutu sutleri" dir. Acik, sokak sutleri en son tercihimizdir. 3- Bal veya sofra sekeri kullanin. 4- Dogrudur, kasar peyniri, beyaz peynirden farkli olarak iki kere fermente edildiginden, daha yogundur. 5- Annenizdemi; "somon corbasi" yapardi?? Evde ne varsa onu kullanin, ozel corba yapmiyoruz. Kendinize ne yapiyorsaniz, o corbayi yer. 6- Sakatat cocuk gidasi degildir, eskiden artan surteni cocuklara kakalamak modasi oldugundan, bunlari cocuklarin onune koyarlar ve bunlarin yararli oldugu yalanini soylerlerdi.Bunlar arasinda, "beyin" en zararli olanidir, zira et gibi iyi pisirilmedigi icin, "Deli dana" hastaligini bulastirir..Turk doktorlari bu "Prionlari" 35 senede ogrenebildiler. Sosyete doktorlarindan biri, "beyin" vermedigim icin benimle dalga gecerdi gordu......(zurnanin zirt deligini).. 7-Sebze corbalarini; Amerikali anneler gibi, yemek yapmasini bilmeyenlere anlatiyoruz. 8-6 tane yedirirseniz, 1 tavuk yumurtasi eder. 9- Ilk 1 sene verdiginiz gunluk vitamin bittiginde, 1 ampul Dvit3 icirin ve her sene 1 ampul verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2014 Saat 10:00 |
|
![]() |
|
Papatya2013 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Papatya2013
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam😊😊😊
|
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Detaylı cevaplar için teşekkürler hocam.
Bir sorum olacak kaşar peynirinde kalsiyumun daha yüksek olduğunu bende duymuştum fakat yapılırken nerde kalmış bozulmuş peynir varsa onları tekrardan işlemden geçirerek yapildiginida duymuştum. Bu konudaki düşünceniz nedir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pes yani... Kasar peyniri ilk mayalandiginda, kazein olusur. Buna halk arasinde; "KEŞ" denir..Bazi gerzekler, bu kes'i, "bozulmus peynir" sanirlar. Iste bu KEŞ'in mayalanmasi ile yedigimiz kasar peyniri olusur. Yoksa, bozulmus peyniri siz tekrar mayalarsaniz, ortaya cok igrenc bir "madde" cikar.. Ona zaten, peynir bile denmez.
Bizim milletimiz, bilir-bilmez konusur. Bizde, okumak adeti yoktur..Hoca anlatir, molla dinler.. Sonucda ortada..Hicbir seyi bilmeyen ama herseyi bildigini sana, %60.... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|