Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Genel+Kabuzlık+İştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGenel+Kabuzlık+İştahsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bereketim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bereketim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Genel+Kabuzlık+İştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 14:22
Merhaba, Kadir bey, selamlar ve saygılar.
1 aydan beri takip ediyorum ve yanlış yapmış olduğumuz davranışları yanıtlarınızda buldum. Bilgileriniz için Teşekkürler.Sizi Kızım için rahatsız ediyorum. (bir üni. hast. sağlık teknikeri olarak çalışıyorum)
1. Kızım 02 mayıs 2013 de 41.hafta Kilo: 4375 gr Boy: 50 cm Baş: 35 sağlıklı bir şekilde doğdu.
2. 11. ayda (kontrle gitmedik) şimdi ama 10. ay durumu: ve kilo:8600 gr / boy:70 cm /B.çevresi: 43
Öykü: 6. ayda iye geçirdik nitrit.negatif ve idrar kültürü: üreme oldu-Karışık üreme saptandı,kontaminasyon düşünüldü. olmasına rağmen zinnat kullandık 1 hafta (hata yaptık:( sizin yantlarınızı okuyunca anladık) 8. ayda kabızlığımız gelişti.Kan tahliller yaptırtık. çatlağımız vardı. Anestol falan derken 25 ocak 2014 den beri duphalac kullanıyoruz. 2x3-5 ml arasında. Şimdide iştahsızlığımız başladı. anne kafayı diyor. zorlanıyoruz oldukça.
Sorular.
1.gelişim durumumuz nasıl sizce?
2.duphalac 1-2 yıl kullanılsa olumsuz bir durum olur mu? (lifli gıdalar tüketiyoruz diyet yapıyoruz)
3-9 ayda KKK yapıldı şimdi 12. ayda yapmak istiyorlar ama arasında 6 .ay geçmeli bilgisi aldık uygun mu bu şekilde? 12. ay da yaptıralım mı?
4-Menenjit aşısı bilgileriniz doğrultusunda yaptırmayı düşünmüyoruz, (Dün bir yazı vardı nasıl bir yanıt verdiniz merak ediyorum ama bulamadım.)
5-kabızlığımız 6. aydaki zinnat antibiyotiğinden olabilir mi?
6-İştahsızlığım artmaya başladı ne yapalım öneri ve tavsileriniz ne olabilir eşimle sorunlar yaşıyorsuz iştah açıcı bir ilaç-şurup gerek var mı?
7-anne sütü günde 2-3 defa alıyor ek gıdadan devam ediyoruz.
8-kakası duphalac kullandığımız için mi yeşil çıkıyor yoksa çok yediğinden mi sizce?
9-Hergün kaka yapmasını bekliyoruz yapmazsa yemek yemez diye düşünp akşam dozunu az arttıyoruz? uygun mu?
10-En son gitmiş olduğumuz dr. bağırsakları boş doldurun dedi ama şimdi kaka yeşil? iştahsız.... ne dersiniz bu durumlara.
Teşekkürler.
Tıbbi sekreter Çağatay
Yukarı Dön
ömer mirza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ömer mirza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 14:46
Hocam merhaba aynı sorundan bizde müzdaribiz,
Oğlum 11.10.2013 doğumlu sürekli bi kabızlık sorunu var.^3 aylıktan beri çalışıyorum haliyele sütüm çok azaldı zaten oda emmiyor geceleri ancak kutu sütü veriyoruz ve içine sürekli zeytinyağı koymak zorunda kalıyoruz kaka rengi sarı fakat koyu kıvamlı 3 saatte bir 125-150 cc arası süt veriyoruz nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum lütfen yardım edin oğlum kaka yaparken çok zorlanıyo onu öyle görünce çok canım sıkılıyor sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119632
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 23:44
-bereketim:
1- Gelisimi iyi, boy-kilo ayina uygun. Bas cevresi;2cm ufak(gibi) yanlis olculmus olabilir, siz tekrar evdeki 'terzi mezuru' ile bir olcun.
2- Hicbir zaman; IYE gecirmediniz, artik ne diyeyim bu doktorlara bilemiyorum.Kabizligi icin: Pirinc,patates, muz ve elmayi kesin, duzelince, teker teker ve azdan baslayin. Aralarda, Duphalac kullanin... Duphalac, mushil ilaci degildir, Prebiyotik bir sekerdir, mushil ilaclari gibi yan etkileri yoktur.
3- 9 aylik yapilan KKK asisi, hicbir halta yaramaz, ikincisi icin, 1 ay gecmesi bile yeterlidir. "En az 6 ay olmali" lafinida kim k..indan uydurdu?? Esas muhim olan, 1 yas bittikten sonra, KKK asisinin yapilmis olmasidir.
4- Menenjit asisini yaptirmayin, luzumsuz masraf..
5- kabizlikla Zinnat'in bir alaksi yok.
6- Kilo kaybi olursa(simdilik yok) Sipraktin dusunulur.
7- Kakayi, yesil yapan; cok yemesidir.
8- EGER: kilosu, 8.9kg dan fazla ise, cok yediriyorsunuz demektir.

-omer mirza:
Verdiginiz sut; acik sut ise ve kaymagini aliyorsaniz, kabiz yapar...
Yaptigi kaka, bezi kirletiyorsa, leke birakiyorsa; kabiz denemez...
Yukarı Dön
ömer mirza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ömer mirza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 10:37
hocam açık süt değil 1 ltlik alıyorum yağlı süt zaten sürekli ondan içtiği için 2 gün gidiyor.Yaptığı kaka bezi kirletiyor yani kabız gibi çok sert ve top tpo değil ama sürekli kaka yapması için bizim müdahalemiz gerekiyor sadece süt içtiği için kabız olabilirmi her akşam 1 portakalı posası ile beraber veriyoruz,suyunu güzel içiyor ama neden hala böyle kaka sorunumuz var bilmiyorum size sormadanda doktora gitmek istemiyorum bir sürü gereksiz tahliller isteyecekler,yada önerirseniz doktora göstermeyi ne yaptırmamızı istersiniz.
İyiki varsınız...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 19:36
Kaka sorununuz yok, kabizligida yok... Bu yaslarda, kaka yapma bu sekilde olur, sakin ilac kullanmayin, kendisi halletmesini ogrenecek.
Kaygilarinizda haklisiniz, zira hicbir TIP FAKULTESINDE, doktor adaylarina, "Normal bebek ve cocuk" davranislari ogretilmiyor... Daha hala sut dislerinin cikarken, bir rahatsizlik vermiyecegini bile bilmeyen ve, Tibbiyede ogrenemedigi konulari, evde duydugu "kocakari" uydurmalari ile gideren doktorlar, maalesef cogunlukta.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Nis 2014 Saat 19:38
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bereketim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 20:01
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

1.Başcevresi şimdi ölçtük 44,5 gibi sanki.Biraz zor oldu ölçmek. normal mi. küçük olysaydı ne yapmamız gerekirdi olumsuz bir durum var mıydı.?

2.Günde 3 öğün ana öğünümüz var birde yatmadan önce sütle buğday unu ile gece maması ile beslemeye çalışıyoruz. Bu yöntem doğru mu? .Yada sizin gece maması öneriniz ne olabilir? (annenin sorusu)yada gece mamasına gerek yok mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 01:30
10 aylik; bas cevresi 45cm dir... Kucuk olsa idi, konusurduk.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bereketim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 21:10
Merhaba Kadir bey,
Size bu sefer Kızımın 11. aylık kontrolü ve ateş sebebi ile yaşadığımız durum hakkında bilgi vermek istedim, önerileriniz nelerdir?

TEST               BULUNAN          BİRİM          REFERANS
               DEĞER                    DEĞER
                                             ( 1-23 aylık )
------------------------------------------------------------------------

Lökosit                   20.2     x10^3/uL   6.0-14.0
Eritrosit                 4.05     x10^6/uL   3.80-5.40
Hemoglobin           10.1     g/dl             10.5-14.5
Hematokrit           31.2     %               32.0-42.0
MCV                      77.1     fl            72.0-88.0
Trombosit           493.0     x10^3/uL     150.0 450.0
CRP                      67.9     mg/L          < 5.0

Öykü: Pazartesi gecesi kulaktan elektronik ölçüm ile ateşimiz 38.5 çıktı.salıaya kadar bu şekilde devam ettim ateşimiz bu aralarda indi çıktı. Ama İştahsızlık ve halzislik+ağlama+tekrar 38.2 de 1 ölçek 5ml calpol verdik. 1 kaç saat sonra düzeldi oyun oynadı keyfi yerine geldi gece 22:00 den sonra tekrar ateşlenmeye başladı gece sadece anne kucağında geçirdi. Sabaha karşı ateşi hafiflemişti ama ateş ve halsizlik arar ara çıkmaya başlamış. Saat 13:00 gibi tekrar ateşi 38.2 ye gelince tekrar aynı doz Calpol vermiş. Kızımızın durumunun kötüye gittiğini düşünerek Üni. hastanesine getirmedik özel bir Dr. gittik bugün 18:00 de.
Genel muayenesi normaldi. İlaç etkisini gösterdiği için.

1. Boy: 73.5 Kilo :8370 Baş:43.7 yani kiloda düşüş var size yazmış olduğum ilk maile göre ne dersini?
2.Hemogram ve Crp testi için yorumunuz nedir. (Lökosit değerine göre bir mikrop var dedi idrar tahlilinede bakalım, iştahsızlık için gaita tahlilinide bakalım dedi.)
3.İdrar tah. gerek var mi sizce? Enf. varsa hala ateşi devam eder mi? calpol u verelimyoksa ne yapalım?
4.Enf. varsa vücut bunu atabilir mi? illa antibiyotik gerekir mi? tabi idrar tahlili gereli ise ve nitrit.pozitif çıkarsa enf. vardır teşhisiniz var ama ne dersiniz*
5.İştahsızlıktan demir eksikliği var gibi dedi,şuan biraz iyiyiz ateşimiz var ama çok yüksek değil
Teşekkrler.vaktınizi aldım. Bekliyoruz merekla, yanıtlarınızı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.