Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dörtlü karışım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdörtlü karışım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arascan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: dörtlü karışım
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 11:52
Hocam; şimdi piyasada satılan arı sütü, bal, polen, propolis karışımları var. Bunların sağlığa faydalarını öve öve bitiremiyorlar. Eşim zaten bir süredir kullanıyor ve faydasını gördüğünü söylüyordu. Ben 3 yaşındaki oğlum için de kullanmak istiyorum ama 5 yaşından küçük çocuklar için doktor önerisi olmadan kullanmayınız gibi ibareler mevcut. Benim de önerisine en güvendiğim doktor siz olduğunuz için şahsınıza sual etmek istedim. Faydasını görmesek bile zararı olmayacaksa bir denemek istiyorum ben zaten evde var. Ne dersiniz çocuğa kullanabilir miyim? İçindeki maddelerin bir oranı olması gerekir mi?

Bir diğer sorum da d vitamini. Siz 1 yaşından sonra ampul öneriyorsunuz ama ben günde 5 damla veriyorum hala. Damlanın bir zararı veya 1 yaşından sonra etkisizliği mi mevcut yoksa ampul daha ucuz ve pratik diye mi onu öneriyorsunuz.

Teşekkür ederim, saygılar...
Her Şey Senin İçin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 21:15
Bunlarla ilgili; cocuklarda yapilmis bir calisma YOK...
Ari sutu ve Propolis, bu kadar yaygin bir sekilde satisi yapilabilecek kadar uretilemez... Tanidik bir "Arici" ahbabiniz varsa, ona sorun, anlatsin size isin icyuzunu..
Ne kadar entersandir ki, seker aleyhinde, yeri-gogu yikan Prof. lar, Bal ve Pekmezin seker yapisini bilmezden gelirler ve seslerini cikarmazlar...Kullananlar bir; "Kan sekerlerini" kontrol ettirirlerse iyi olur...

1 yasindan sonra, gunluk D vit de verilebilir ama ampul; ucuz ve pratiktir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2014 Saat 19:00
Yukarı Dön
arascan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 23:25
Biliyorum Kadir Bey, bunlar gramla satılan yüksek fiyatlı ürünler. Ama zaten yetişkinler günde bir tatlı kaşığı kullanıyor çocuklara da yarım  çay kaşığı öneriliyor. Çocuğa vermeyeyim o zaman öyle mi hocam?
Her Şey Senin İçin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2014 Saat 19:02
Dedigim gibi, hic ilmi bir calisma ile faydalari gosterilebilmis degil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.