Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 21:10
Merhaba Kadir bey,
19 aylık oğlum ağır bir grip geçiriyor. 4 gündür ateşi devam ediyor. Geçtiğimiz aralık ayının 24 ünde ateşli havale geçirmişti tekrar eder mi korkusuyla diken üstündeyiz tabiri caizse. Balgamlı öksürük ve burun akıntısı da var. Limonlu bal veriyorum. Cold mix kullanıyorum dünden beri yeni aldık. Birde yatarken göğsüne vicks sürdüm. Bunlar haricinde ateş düşürücü olarak gündüz calpol akşam pedifen veriyorum. Babannesiyle beraberken geçtiğimiz iki gün aferin vermiş..
Doktora gitmedik ama dayanamadım yarına randevu aldım. Ateşe dair makalelerinizi maillerinizi defalarca okumama rağmen korkuyorum böyle uzayınca. ne yapmali bilmiyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 22:59
SAKIN: Aferin vermeyin.. Aferin'de; 160mg. Calpol hammaddesi olan Parasetamol vardir.
Atesi; 4-5 gun surecek. SAKIN kan sayimi yapilmadan antibiyotik baslamayin. WBC:17 'den yuksek gelirse baslanir..
Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 15:57
Doktora gittik bugün. Göğsünü sırtını dinledi kulaklarına bakti bişey yok dedi. Boğazı çok kızarık dedi. Balgamlı bir şekilde orda da öksürdü. Öksürük şurubu veriyorum dedi. Asist verdi bir de klamoks bid diye surup yazdi ( alınca gördüm antibiyotik yazıyor üstünde) ben antibiyotik verdigini dusunmedigim icin kan sayimi yapalim demedim. Birde ates dusurucu olarak tylol yazmis. Kullanmayi dusunmuyorum ilaclari ama etrafimdakilere nasil laf anlaticam.bilmiyorum:(
Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 20:43
Boğazının çok kızarık olması bakteriyel enfeksiyon belirtisimidir. Koku veya dilinde tabaka yok. Acaba kan sayimi yaptirsak mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 20:44
SAKIN; Asist'i kullanmayin, bronslarda daralma yaparak, hiriltilara sebep olacak...
Eger: Agizda pis bir koku, dilinde kalin bir tabaka yoksa, HICBIR ilaci kullanmayin. Grip demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.