Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt ve süt ürünleri alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt ve süt ürünleri alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: süt ve süt ürünleri alerjisi
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 05:58

Hocam merhaba, Size bir tanıdık için yazıyorum.

Kızı 3300 gr doğmuş, şuan kilosu 6750 den 6400 e düşmüş bebek yarın 5. aydan gün alıyor.

Annesi emmeme, halsizlik, kusma şikayetiyle bebeği hastaneye götürüyor tahlil falan yapıyorlar kanda asit çıkmış bebekte birde süt alerjisi çıkmış anneye süt ve süt ürünlerini yasaklatmışlar. Bebeğe laktozsuz bir mama verilmiş.

Bebek bu mamayı beğenmiyor anneyi de emmiyor, poposunda da bebeğin egzama tarzı bişi çıkmış tekrar doktora gidiyorlar bi krem vermiş doktor eğer geçmezse akciğere bakalım demişler ( ne alakaysa! )

Anne perişan hocam, bebek şuanda ishal 9-10 kere kaka yapıyormuş 350 gr kilo vermiş annesi de ishalden dolayı reflor veriyormuş ( doktor reflor verin demiş )

Bu kadar bebekte süt alerjisi olur mu hocam?? Reflor vermemelerini söyledim ama kilo kaybediyrmuş çocuk kanda da asit mi ne çıkmış su kaybıda varmış

Cevabınızı anneye okutucam hocam aynen.

Şimdiden sonsuz teşekkürler

HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 09:48

hocam bir de bebek buz gibiymiş, kalın giydirdikleri halde.. ben terliyodur teride soğudu için cildi soğuyodur dedim ama terlemediğini söyledi annesi, bu neden olabilir hocam?

Annesi ve ben şimdiden teşekkür ediyoruz.
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120658
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 00:36
ACIL: Eger cocugun, karnini ellediginizde de, elinize soguk geliyorsa, ACIL hastaneye kosun...Gerisini sonra konusuruz. Eger karni sicak ve size gulumsuyorsa, acil bir durum yok, oturun evde ve bana yazin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 02:26

hocam karnı sıcak sadece açıkta kalan yerler soğuk...

peki bu süt alerjisi hocam? 350 gr kilo kaybetmiş kilosu 6400 şuanda kız bebek 4 aylık
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 06:02

hocam az evvel süt alerjisiyle ilgili bir üyenin mesajını buldum okudum onu. Yeni cevaplamışsınız zaten. Her ebbeğe aynı teşhis konuluyor emzirmeye devam demişsiniz..

Bu annede emzirmeye devam etsin mi? Perşembe günü sonuçları alıcaklarmış. Kanında asit çıkmış bebeğin süt alerjisi var denmiş anne çok üzgün 2 gözü 2 çeşme ağlıyor çok korkutmuşlar anneyi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120658
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 18:46
1- "-Kanında asit çıkmış-". Bu ne demek? Yani, Asidozmu varmis? Su "Kan tahlilindeki" degerleri, birimleri ile birlikte yazarmisiniz.
2- Dogru, 1kg eksigi var ama, sebebi ne? O simdilik mechul. Emzirmeye devam etsin.
3- Reflor; ishal ilaci degildir. Bakteri tozu ihtiva eder ve sadece; antibiyotik ishallerinde ise yarar. Antibiyotiklerin yokettigi "yararli bakterileri" yerine koymaya yarar.
4- Su kaybi olan bir cocuk; eve gonderilmez, Serum takilir. boyle bir firsati da asla kacirmayacaklarina gore; su kaybi iddiasi palavra.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 02:42

hocam çok teşekkür ederim, tahlil sonuçları geldinğinde size yazıcam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.