Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ÇİTOS
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
|
Konu: DİKİŞ ATILDI Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 10:44 |
Saygıdeğer hocam merhaba.4.5 yaşındaki oğlum kaldırımda yürürken nasıl olduysa düştü.iki kaşının orta yeri merdiven kenarına gelmiş 1-2 cm.kadar yarılmış.hemşireyim.dikişsiz geçermiki dedim ama çok derindi kesi.kederiyi tuttuğumda sanki kmiğe kadar delik açılmıştı.acile götürdüm.prolenle 1 dikiş atıldı.bugün 3. gün.dikiş yeri bantı kaldırdığımda ıslaktı.öneriniz nedir.iz kalırmı.insan kendi canı olunca ne yapacağını şaşırıyor işte.kusuruma bakmayın...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120093
|
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 17:43 |
Eger, dikis duzgun yapildi ise; "minimal" bir iz kalir. Dugum cozuldu ise,yara kenarlari karsilikli getirilmedi ise, dugum cok siki atildi ise, kotu iz kalir. Sanirim bunlari anlayabilirsiniz.
Turkiye de, bakalim ne zaman; dikis yerine, ozel " yara bantlari" kullanilmaya baslanacak....
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Kas 2013 Saat 17:44
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 13:45 |
Hocam merhaba.özel bant dediğiniz zannediyorum steril yapışkanlı bant.onla yapıştırsak dedi önce ama yara derin diye tutmayabilir deyip prolenle 1 dikiş attı.oğlan kaşlarımı oynatamıyorum anne diyor.onun için yeri ıslak sanırım.akşam pansuman yaptım.kaç gün kapalı kalsın.dikişi ne vakit alayım..banyo için ne zaman dersiniz..saygılar..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 20:39 |
Steril yapiskanli bantlar, sadece sathi kesilerde degil, ameliyat kesilerinde bile kullanilirlar.
Kendimden ornek vereyim, 2001'de, ayak bilegimden 15cm lik "flap" acilarak, nakil icin sinir dokusu alindi. o yarim ay seklindeki 15cm lik kesinin tamami bu "Steril yapiskanli bantlarla" kapatildi. Simdi yeri belli-belirsiz.48 saat kapali kalmasi yeterlidir, 1 hafta sonra dikisi alin. Dikkatli bir sekilde, banyo yapmasinda bir sakinca yoktur. Sonrasinda, alkol ile ilave bir pansuman yapin.
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 20:59 |
steril strip yazıyo bantın üstünde.onla kapalı.48 saati geçti.bugün 4 gün oldu.açayımmı bantı.dikişi de c.tesi 7. gün oluyo o vakitmi alayım hocam...sabrınız için teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 21:38 |
hem dikis, hem bantmi konulmus??? ENTERESAN
|
 |