Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DİKİŞ ATILDI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDİKİŞ ATILDI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Konu: DİKİŞ ATILDI
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 10:44
Saygıdeğer hocam merhaba.4.5 yaşındaki oğlum kaldırımda yürürken nasıl olduysa düştü.iki kaşının orta yeri merdiven kenarına gelmiş 1-2 cm.kadar yarılmış.hemşireyim.dikişsiz geçermiki dedim ama çok derindi kesi.kederiyi tuttuğumda sanki kmiğe kadar delik açılmıştı.acile götürdüm.prolenle 1 dikiş atıldı.bugün 3. gün.dikiş yeri bantı kaldırdığımda ıslaktı.öneriniz nedir.iz kalırmı.insan kendi canı olunca ne yapacağını şaşırıyor işte.kusuruma bakmayın...Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 17:43
Eger, dikis duzgun yapildi ise; "minimal" bir iz kalir. Dugum cozuldu ise,yara kenarlari karsilikli getirilmedi ise, dugum cok siki atildi ise, kotu iz kalir. Sanirim bunlari anlayabilirsiniz.
Turkiye de, bakalim ne zaman; dikis yerine, ozel " yara bantlari" kullanilmaya baslanacak....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Kas 2013 Saat 17:44
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 13:45
Hocam merhaba.özel bant dediğiniz zannediyorum steril yapışkanlı bant.onla yapıştırsak dedi önce ama yara derin diye tutmayabilir deyip prolenle 1 dikiş attı.oğlan kaşlarımı oynatamıyorum anne diyor.onun için yeri ıslak sanırım.akşam pansuman yaptım.kaç gün kapalı kalsın.dikişi ne vakit alayım..banyo için ne zaman dersiniz..saygılar..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 20:39
Steril yapiskanli bantlar, sadece sathi kesilerde degil, ameliyat kesilerinde bile kullanilirlar.
Kendimden ornek vereyim, 2001'de, ayak bilegimden 15cm lik "flap" acilarak, nakil icin sinir dokusu alindi. o yarim ay seklindeki 15cm lik kesinin tamami bu "Steril yapiskanli bantlarla" kapatildi. Simdi yeri belli-belirsiz.48 saat kapali kalmasi yeterlidir, 1 hafta sonra dikisi alin. Dikkatli bir sekilde, banyo yapmasinda bir sakinca yoktur. Sonrasinda, alkol ile ilave bir pansuman yapin.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 20:59
steril strip yazıyo bantın üstünde.onla kapalı.48 saati geçti.bugün 4 gün oldu.açayımmı bantı.dikişi de c.tesi 7. gün oluyo o vakitmi alayım hocam...sabrınız için teşekkürler..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 21:38
hem dikis, hem bantmi konulmus??? ENTERESAN
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.