Sayın hocam kızım 18 aylık ben size beslenme programını yazmak istedim. Eğer sizin uygun görmediğiniz bir aksaklık varsa lütfen beni uyarınız.
Ben çalıştığım için kızımı gece 2 veya 3 kez emziriyorum. Uyku esnasında uyanıyor emip geri yatıyor. Sabah işe gitmeden yeniden emziriyorum.
Bakıcı geliyor 07:30 da ve kızım en geç 9 ‘da kahvaltısını yapmış oluyor. Kahvaltı hazırlama menümüz şöyle:
1 çay bardağı kutu sütü kaynatıyorum. İçine 4 adet bebek bisküvisi , 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz , 1 çay kaşığı pekmez , 1 çay kaşığı tereyağ , 1 çay kaşığı tuzsuz zeytin ezmesi ( organik ) 1 tatlı kaşığı keçi labne peyniri , 1 yumurta sarısının tümü , yarım yumurta beyazını katıyorum. Bunların hepsini karıştırıp yediriyorum. Ölçek 1 kaseye yakın oluyor.
Yaklaşık 2 saat sonra saat 11 gibi uyuyor. Toplamda en fazla 1,5 saat uyuyor genelde 1 saat diyelim. Uyandıktan biraz sonra 1 kase çorba içiyor. Çorbaları da şöyle :
Sütlü Çorbalar yapıyorum çünkü sütü direk içmiyor bende ben yokken sütten faydalansın diye bazı çorbalarını sütlü yapıyorum.
Et çorbası yapıyorum hem kemikli et içine minik minik doğruyorum haşlama şeklinde papates ve havuçla veriyorum.
Kıymalı çorbalar ve kıymalı sebze yemeklerinden
Bunları günde 1 kere hazırlıyorum. Hangisini yapmak istersem menüler bunlar. Yani bir gün sütlü çorba yaptıysam ertesi gün kıyma ve et ağırlıklı yapıyorum. Ama her gün başka yemek yapıyorum.
Öğleden sonra 1 çay bardağına yakın yoğurt içine 4 bisküvi ve meysim meyvelerinden karıştırıp bir karışım yapıp yediriyoruz.
Akşam saat 6 gibi ben işten eve geliyorum. Beni görünce hemen meme istiyor. Emziriyorum hemen.
Akşam menüde ne varsa yarım kase kadar yediriyorum.
Yatarkende 1 kase muhallebi yada 1 fincan hazır doğal salep içiriyorum. Kutu salep katkısız.
Ve yatarken de uykuya dalmak için beni emerek uyur.
Kızım 18 aylık ve kilosu 11 . Ama zayıfladı size yazmıştım ağız içinde uçuklar çıktı 10 gün sadece beni emdi hiçbirşey yemediı. 3 ay önce zaten 11 kiloydu. Şimdi zayıfladı ve 11 olmuş yine. Siz bana hastalık sonrası kaybedilen kilolar çabuk alınır diyince rahatladım ve size beslenme tablomuzu yazdım.
Çünkü asla sütü direk almıyor her şeyi denedim farklı biberon ve başlıkları aldım olmadı , hatta bardakta direk içirdim yine içmiyor. Sütün içine bisküvi koydum size danıştım soğuk süt ılık su olayını denedik yine almadı. Sütü direk içmediği için sadece anne sütü aldığından günlük süt miktarını kahvaltıyı sütlü yaparak çorbalarına süt koyarak ve yoğurt yedirerek kapatmak mecburiyetinde kalıyorum.
Sizin ilave edeceğiniz ya da benim yanlış yaptığım bir şey varsa bilmek isterim selam ve saygılarımla.