Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beslenme Programı hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeslenme Programı hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Beslenme Programı hk.
    Gönderim Zamanı: 20 May 2013 Saat 13:39

Sayın hocam kızım 18 aylık ben size beslenme programını yazmak istedim. Eğer sizin uygun görmediğiniz bir aksaklık varsa lütfen beni uyarınız.

Ben çalıştığım için kızımı gece 2 veya 3 kez emziriyorum. Uyku esnasında uyanıyor emip geri yatıyor. Sabah işe gitmeden yeniden emziriyorum.

Bakıcı geliyor 07:30 da ve kızım en geç 9 ‘da kahvaltısını yapmış oluyor. Kahvaltı hazırlama menümüz şöyle:

1 çay bardağı kutu sütü kaynatıyorum. İçine 4 adet bebek bisküvisi , 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz , 1 çay kaşığı pekmez , 1 çay kaşığı tereyağ , 1 çay kaşığı tuzsuz zeytin ezmesi ( organik ) 1 tatlı kaşığı keçi labne peyniri  , 1 yumurta sarısının tümü , yarım yumurta beyazını katıyorum. Bunların hepsini karıştırıp yediriyorum. Ölçek 1 kaseye yakın oluyor.

Yaklaşık 2 saat sonra saat 11 gibi uyuyor. Toplamda en fazla 1,5 saat uyuyor genelde 1 saat diyelim. Uyandıktan biraz sonra 1 kase çorba içiyor. Çorbaları da şöyle :

Sütlü Çorbalar yapıyorum çünkü sütü direk içmiyor bende ben yokken sütten faydalansın diye bazı çorbalarını sütlü yapıyorum.

Et çorbası yapıyorum hem kemikli et içine minik minik doğruyorum haşlama şeklinde papates ve havuçla veriyorum.

Kıymalı çorbalar ve kıymalı sebze yemeklerinden

Bunları günde 1 kere hazırlıyorum. Hangisini yapmak istersem menüler bunlar.  Yani bir gün sütlü çorba yaptıysam ertesi gün kıyma ve et ağırlıklı yapıyorum. Ama her gün başka yemek yapıyorum.

Öğleden sonra 1 çay bardağına yakın yoğurt içine 4 bisküvi ve meysim meyvelerinden karıştırıp bir karışım yapıp yediriyoruz.

Akşam saat 6 gibi ben işten eve geliyorum. Beni görünce hemen meme istiyor. Emziriyorum hemen.

Akşam menüde ne varsa yarım kase kadar yediriyorum.

Yatarkende 1 kase muhallebi yada 1 fincan hazır doğal salep içiriyorum. Kutu salep katkısız.

Ve yatarken de uykuya dalmak için beni emerek uyur.

Kızım 18 aylık ve kilosu 11 . Ama zayıfladı size yazmıştım ağız içinde uçuklar çıktı 10 gün sadece beni emdi hiçbirşey yemediı. 3 ay önce zaten 11 kiloydu. Şimdi zayıfladı ve 11 olmuş yine. Siz bana hastalık sonrası kaybedilen kilolar çabuk alınır diyince rahatladım ve size beslenme tablomuzu yazdım.

Çünkü asla sütü direk almıyor her şeyi denedim farklı biberon ve başlıkları aldım olmadı , hatta bardakta direk içirdim yine içmiyor. Sütün içine bisküvi koydum size danıştım soğuk süt ılık su olayını denedik yine almadı. Sütü direk içmediği için sadece anne sütü aldığından günlük süt miktarını kahvaltıyı sütlü yaparak çorbalarına süt koyarak ve yoğurt yedirerek kapatmak mecburiyetinde kalıyorum.

Sizin ilave edeceğiniz ya da benim yanlış yaptığım bir şey varsa bilmek isterim selam ve saygılarımla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2013 Saat 20:21
1- "- 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz , 1 çay kaşığı pekmez , 1 çay kaşığı tereyağ , 1 çay kaşığı tuzsuz zeytin ezmesi ( organik ) 1 tatlı kaşığı keçi labne peyniri , 1 yumurta sarısının tümü , yarım yumurta beyazını-"   ..
Bunlarin tumu gerkesiz. ceviz, tereyag ve pekmez, istahini kapatacak. Ayricada, "Keci peyniri" ne oluyor? Herhangi bir "Tam yagli beyaz peynir" isinizi gorur. 9aydan itibaren, yumurtanin tamami verilebilir. Boyle "atraksiyonlara" hic gerek yok.
2- "-Et çorbası yapıyorum hem kemikli et içine minik minik doğruyorum haşlama şeklinde papates ve havuçla veriyorum.-"
Buda gereksiz eziyet, teferruat, sadece sizin isinizi arttiriyor. Eve pisirdiginiz, herhangi bir kiymali sebze yemegi de ayni isi gorur.
3- "- yada 1 fincan hazır doğal salep içiriyorum. Kutu salep katkısız.-" Seviyorsa icebilirde;SART degil...
4- Anne sutu oldugu icin, kutu sutlerinde SIMDILIK cok israr etmeyin. Anne sutu bittikten sonra. soguk sut ile baslanir.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 09:38

Hocam kızımın kahvaltına hergün koyduğum ceviz tereyağ ve pekmezin iştahını kapatacağını yazmışsınız. Peki ben bunları nasıl verebilirim. Doğrusunu bana tarif edebilirmisiz. Ben bu zamana kadar bunu bu şekilde verdim kahvaltısına. İyiki de size danışmışım. Doğru şekilde nasıl hazırlayayım kahvaltısını yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 18:20
1-Bir kere rahat olun. Cocuk besleyeceksiniz diye bu kadar kendinizi paralamaniza gerek yok. En azindan; mecbur degilsiniz. Eliniz bos oldugunda verebilirsiniz. Tereyag ve Pekmez en luzumsuzlari. Zaten sutunu icerken, gerekli tereyagini aliyor. Ilave seker(pekmeze) ise hic gerek yok. Yarisi;Glikoz, yarisi;Fruktoz olan "Sofra sekerine" laf edip, SAF Glikoz olan ve insulini en fazla azdiran pekmezi vermeleri de bizdeki bazi Proflarin ne kadar cahil olduklarini gosterir...
2- Sebze corbalari ile ilgili yazilarimi okudunuz ise, burada donen dolaplari anlamis olmaniz gerekir. Sebze corbalarina, yemek pisirmesini bilen annelerin hic ihtiyaci yoktur, tamamen sizi her ay muayenehaneye getirtebilmek icin planlanmis bir tezgahtir.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 10:45
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim bana yol gösterdiniz. Dediklerinizi uygulayacağım. Yalnız bu noktada kafama takılan pekmezi hergün kahvaltısına sütün içine katıp 1 çay kaşığı kadar vermemde ciddi sakıncalar olmamıştır değil mi? Yada bunu anlamak için herhangi bir test var mı baktırmam gereken bilmek isterim. İnsülini en fazla azdıran pekmez diyorsunuz bizde bir arza bırakmamıştır değil mi ? 1 çay kaşığı kadar verdim hergün sütün içinde şimdi tedirginlik yaşıyorum yardımcı olumusunuz ? Sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2013 Saat 17:45
Degil "ciddi", ciddi olmayan sakincalari bile (simdilik) olmamistir. Bu tedbirler; 10-20 sene sonrasina donuk tedbirlerdir.Hatta seker yerine, sivilarda daha kolay eridigi icin, Pekmez kullanabilirsiniz. Ama dedigim gibi, tadlandirma gayesi ile. Oyle isin cilkini cikarip, "sifali imis" diye, bardak-bardak icirilmesi zararli..Malum, bizim insanlarimizin, isleri ABARTMAKTA uzerlerine yoktur. Soguk sivilara kolay karismasi disinda da hic bir ustunlugu yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2013 Saat 17:46
Yukarı Dön
maper Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 14:49
merhaba özüdoğru kızının kahvaltısında keçi sütünden labne peyniri kullandığını yazmışsın benim kızımda inek sütü alerjisi var ve ben keçi peynirini özlikle labne peynirini bulamadım hangi markanın var nerden bulabilirim yardımcı olabilirmisin.teşekküredrim.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 19:29
Baltalı Marka % 100 keçi labnesi diye geçiyor. Ben çok memnunum ben zaten tüm gıdalarını organik alıyorum. Ankara 'da tüm büyük marketlerde var. Eğer bulmazsanız bulunduğunuz yerden firma ile görüşün derim.
0232 746 86 68 diye bir telefon mevcut.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.