Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı ve Gelişim (Hepatit A - Dtap ve IPV aşıları)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAşı ve Gelişim (Hepatit A - Dtap ve IPV aşıları)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı ve Gelişim (Hepatit A - Dtap ve IPV aşıları)
    Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 13:30
Sayın hocam kızım 15 .11. 2011 doğumlu
Doğum kilosu 2.990
Boy 49 cm doğdu.
Bugün 18 aylık aşılarına gittik. Hepatit A - Dtap ve IPV aşılarımızı olduk. 2 tanesi koldan birtanesi ağızdan yapıldı. Ateş oluyor ateş düşürücü verebilirsiniz dediler. Bende ateş başlarsa vereceğim. Gelişiminde yani 18 aylık gelişimi
Kilo 10.960 gr.
Boy 78 cm.
Sayın hocam bundan 2 hafta önce kızımın ağzında ve dilinde aft çıkmıştı. 9 gün boyunca sadece anne sütü ve su aldı hiçbirşey yemedi haliyle zayıfladı. Çünkü kızımı 5 martta doktora pişik için götürdüğümde o zaman 10.700 gr.dı. Ağzıda yara çıkmadan öncede güzel kilo almıştı kucağımıza aldığımızda ağırlaştığının farkındaydık. Ama 9 gün ağzına bir şey sokmayınca haliyle zayıfladı. Ama şimdiki kilosuna baktığımızda zayıfladığı halde ayına uygun olarak 10.960 çok kötü bir durum sergilemiyor değil mi? Ben 2 haftadır baya bir üzüldüm zayıfladı diye nasıl değerlendirişiniz hocam saygı ve sevgilerimle.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 19:30
Gelismesi tam ayina uygun. Merak etmeyin, hastalik esnasinda verilen kilolar, iyilesince cok cabuk geri alinir.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 19:38
Teşekkür ederim hocam. Ben çalışıyorum kızıma güvendiğim bakıcı bakıyor. Aşağı katımda oturan komşum geçen hafta çocuğum hastayken dışarı dolaştırmaya çıkarmıştım. Bana dediki senin bu kız gelişmiyor farkındamısın dedi ? Ben de neden gelişmesin düzenli takip ettiriyorum bir arza olsa beni uyarırlardı . Senin torunun şişman sen bütün çocukları zayıf görüyorsun dedim. Üstelik kızım hiç bir şey yemiyor dili hep uçuk dedim bende zorlamıyorum kilo kaybı oldu ama düzelince yer dedim. Ama kafayada taktım. Bugün sağlık ocağına aşı için gittiğimizde boy kilo baktırınca hemen KAdir Hocama sonuçları yazacağım eğer gelişiminde zaten bir aksaklık varsa onun dediklerini uygularım diye kendimi teselli ettim. Cevabınız için teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 20:02
Goruyorsunuz, uyanik olmanizin; size oldugu kadar, kiziniza da faydasi oluyor..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2013 Saat 09:27
Sayın hocam size yazdığım bu mesaj formatında sorumu sormak istedim. Size yazmıştım 18. ay aşılarını yaptırdık cuma günü diye. Ateş olayımız hiç olmadı . (Hepatit A - Dtap ve IPV aşılarımızı olduk. )Sağ kolunu dün farkettim gocam şişlik var ve hafif kızarıklık oluşmuş kolunda. Aşılar koldan yapıldı. Üst kattaki komşum sağlık ocağında hemşire hemen kendisini aradım sağ kolunda kızarıklık ve şişme var dedim. Aşının yan etki yaptığını söyledi. Genelde tüm bebeklerde oluyor. Sen yarım saat içinde soğuk ve sıcak uygulaması yap dedi. ama kızım maalesef acıdığı için koluna dokundurmuyor. Bende ılık duş aldırdım akşam. Sabah aşı yerine baktım şişlik çoğalmamış bölgede hafif kırmızılık var. Bunu size danışmak istedim. Açıkcası tedirginim hocam . Bana yardım edermisiniz ne yapmam gerek. Sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2013 Saat 20:01
Cok onemli degil; asiyi adaleden yapacagina; "deri altina" yapmis, onun reaksiyonu.. Saglik ocagi hemsireleri, yaptiklari asilarin ustunu bir zahmet okusalar, bilirlerde, kim okuyacak!!
I.M.: adeleden, S.C.: Deri altindan demektir.
Soguk tatbiki yeterlidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 May 2013 Saat 20:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.