Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiyotik gereklimi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiyotik gereklimi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiyotik gereklimi?
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 00:09
iyi günler kadirbey 26.02.2007 doğumlu kızım allerjik astım yaklaşık on gündür atak halinde ara ara ateşi çıkıyor.bulunduğum yerde çocuk doktoru yok neyse götürdük kan tahlili istedi;
hemogram   B
lökosit          8.34
eritrosit        4,57
hemoglabin  11,5
hematokrit   D  34
mcv     74,4
mch     23,1
mchc    31
rdw     13,6
trobasit  285
mpv   7,4
pct    0,21
lenfosit  25,3
monosit  7,2
granül   63,2
eozinofil   0,24
bazofil      0,02         tahlil sonuçları macrol250 vermiş antibiyotik kullanmalımıyım?

Düzenleyen meral_87 - 08 Ara 2012 Saat 00:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117670
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 00:59
Kattiyen antibiyotik gerekmiyor. Ne bicim, "Allerjik" ise; Eosinofil; 0.24 cikmis!!! Allerjik Astim teshisiniz bile supheli...  
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 09:57
Allerjik astımı geçtiğimiz mayıs ayında teshis edildi.öncesinde herkış bronşit diyordu ben bronşit değildir her hırıltı bronşitmi işte sizden bahsettim sizi biliyordu ama internetteki doktorunla çocuğu tedavi et ozaman muayne bulgusu;ciğerlerinde hırılt var bunu duymamak olmaz.sonra 3kez böyle tıkanırsa çocuk astım testi yaptırıcaksınız.dedi kışın hasta olduğunda hırıltı geldi bende allerji testi istedim..yaşadığımız bu yerde odoktor iyi yada değil seçenek yok hocam azarıda yiyince iyi demiştim.
birde hastaneye gittiğimizde ventolin nebul veriyordu 3kez 20dk arayla sonra dinlediğinde dahada kabardı yatış yapıyorduk allerjik astım teshisinden sonra antibüyotik vermiyordu.ama o gitti şimdikine ilkkez götürdüm 

Düzenleyen meral_87 - 08 Ara 2012 Saat 15:49
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 10:09
çiğneme tableti verdi, zespira Sonuçlar ;ev tozu akarı df 2+,evtozu akarı dp3+, mantar karışımı 2+,ot karışımı 2+,epidermal karışım 1+,bütün yumurta 1+değer çıkanlar bunlar hocam bazen normalde de hırıltı oluyo kışın hasta olduğunda hemen hırıltı oluyor,allerjik astım bende de olduğundan ondada vardır dedim.kışlarımız zor geçiyor,yakın çevremden üşüttü ben evde geçirmeye çalıştım ve göğüse indi böyle düşünen bile var.coldmix hiç bulamadım ama limonlu bal ilk başvuduğum ilaç.hocam aralık ayından mayıs ayına kadar 10kg bal tüketiyoruz ama yok yine hasta elimden geleni yapıyorum süt ve et dikkat ediyorum yanlışım nerde????
ne yapmalıyım çok huzursuzum kan tahlilini uzman doktor istedi değerleri görmüyormu hocam,kitaplar aynı yazmıyormu 10gün sonra kontrol dedi.bizim orayagitmemiz 45dk içimden boşunamı demek geliyor? değerli vaktinizden zaman verirseniz çok sevinirim neyapmalıyım yardım ederseniz???

Düzenleyen meral_87 - 08 Ara 2012 Saat 12:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 18:00
Bronsit ile Allerjik Astim'in farki neymiski??? Laf... Bir tek; Bronsiolit faklidir. ColdMix bulamiyorsaniz, gogusune Vicks sürüp, ustunu ince bir havlu ile ortun.. Limonlu bal yerine 1-2 dilim portakal veya mandalina da ayni isi gorur. O doktor tahlili goruyorda, ne anliyor acaba? Doktor dedigin, biraz merak eder de okur. Ama simdi Tibbiyede doktor boyle yetisiyor. Kitap okumak yok, hoca anlatiyor, talebe not tutuyor ve suallerde hep o notlardan geliyor, sinif gecilip doktor olunuyor. Sonuc da boyle olur. Bu husus;  Devlet veya Saglik bakanliginin da umurunda degildir, doktor sayisi artsinda, hangi kalitede doktor olursa olsun... Politika ugruna, oy avciligi  yapmak bakalim bu isleri nereye kadar goturecek.
Siz sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Bilhassa kortizonlu spreylerden uzak durun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2012 Saat 18:02
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 18:16
Hocam ben çocuklarımın sağlığı için elimden geleni yapıyorum.allerji testine dayanarak 8 aydır gece çiğneme tableti kullanıyoruz ve mayıs ayına kadar devam edicekmişiz filixotide fıs fısta  vermiş.allerjitesti için ne diyorsunuz?bizim on gün sonra oraya kontrole gitmemiz gerekecek kan tahlili için ne demeliyimki antibiyotik vermesinin gereksiz oduğunu anlasın??? birde bu durum ilerleyen yaşlarda geçermi??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2012 Saat 18:36
Hakiki Astim gecmez, hayat boyu surer. Ilaclar sadece krizlerin arasini acar. Tedavi edildi denilenler, zaten Astim degil, Gripal enfeksiyonlarin ilaclarla rezil edilmis sekilleridir. Cigneme tabletlerinden alirken, gene eskisi gibi, sik sik hasta oluyorsa; kesinlikle teshis yanlis demektir...  Allerji testi yaptirsaniz ne degisecekki, imam gene bildigini okuyacak, ayni ilaclari vermeye devam edecek. Testlerde hic Allerji cikmayanlara bile tedaviyi devam ettiriyorlar. Bosuna paranizi telef etmeyin. Ayrica da; her allerjinin ayri bir tedavisi yok, neye Allerjisi cikarsa ciksin, zaten ayni tedaviyi verecekler.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 12:01
yeni başlık açmadım sorum aynı olduğu için.37.5 civarı ateş var 2 gündür.bugün bademciklerinde iltihap gördüm.dr gitmedik, gidersek hemen antibiyotik verecekler.ağızda koku ve pas yok.halsiz değil sadece ateş varken huysuz biraz.bu arada 26 aylık.ne yapalım antibiyotik verirlerse kullanalımmı.gözle görülür iltihap var boğazında. dr bey mesajımı tekrar düzenledim.bu arada dr a gittik bugün.26 aylık kızıma penisilin iğne vermişti ancak eczanede yokmuş yarın gelecekmiş,yapılamadı.her gün 2 iğne demişti biz çalıştığımızı sabahları yaptıramayacağımızı söyleyince önce cefax biz onu içiremiyoruz kusuyor dediğimizde augmantın 200 yazdı.henüz hiç birşey vermedik.şu an ateş te yok.sabah vardı 37.5 kullanalımmı.iğneyi alalımmı.iğne gereklimi.antibiyotik gerekli mi.2006 doğumlu ablasına ise sinüzit teşhisi koyup antihistaminik,zinnat ve otrivin verdi.onun şikayeti hafif ateş 37.3 ve burunda akmayan yoğun tıkanıklık.ne dersiniz.henüz ikisinede hiç bir ilaç kullanmadık.ateşi çıktığında peditus vermiştik sadece.

Düzenleyen nilcey - 09 Ara 2012 Saat 16:55
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.