Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2012 Saat 08:37
Hocam merhaba,
Kızım 10 aylık. 71cm ve kilosu 8,530. Persentil hesaplamadan baktığımda 25-50 de yer alıyor acaba gelişimi geriden mi geliyor, ortalamanın altında olunca üzüldüm açıkçası. Bir de genelde 1 yaşında doğum kilosunun 3 katı olur denir ya benim kızım 3,350 doğmuştu ama iki ayda 1,5kilo alıp o kiloya gelmesi imkansız. Sabahları karışım kahvaltı yemiyor, bizde yumurta sarısını veriyoruz peynir belki kaşar diğerine alıştıramadık henüz. Öğlende genelde kıymalı tarhana çorbası yiyor. ikindi vakti 125cc lik yoğurt yiyor. Ben işteyken 120cc*3 biberon(2 biberonu anne sütü) süt içiyor, akşamları ve geceleri emziriyorum.Günlük meyvesini de yiyor. Arada eline bebek bisküvisi veriyorum ama günde 2 yada 3 en fazla.Gelişimi yavaş olunca çok üzüldüm,ben yeterli oluyordur diye düşünüyordum ama birşeyleri yanlış mı yapıyorum sizceConfused

Yorumunuz için şimdiden teşekkürler,

İyi çalışmalar,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119273
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2012 Saat 18:08
Kizinizin kilosu eksik degil, tam ortalamaya uygun. Merak edilcek bir sey yok. O "3 kati olur" palavrasi her zaman icin gecerli degildir. Imtahanda ise yarar da, pratik hayatta hicbir halta yaramaz. Siz aynen devam ettirin, ogunlerdeki miktarlari arttirabiliyorsaniz, arttirin. 1 yasinda olmasi gereken kilo; 9150 gram...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.