Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acaba doymuyor mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacaba doymuyor mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Konu: acaba doymuyor mu?
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2012 Saat 20:37
Merhaba Hocam, 

yine sizin değerli görüşünüze başvurmak için burdayım...

Sorum kuzenim 10 günlük olan bebeği ile ilgili... annenin sütü tam gelmediği için doymuyor diye takviye olarak mama veriyorlar... birkaç gün önce yoğunlaşan sarılığı için ışık aldı ve düzeldiği söylendi.... 

Sorum şu ki; bebek bu sabah bir kez kaka yapmış ve şu saate kadar başka yapmamış... zamanında kendi doktorumun bana söylediğine göre bebek doymazsa kaka yapmadığıydı.... bir de bebek çok uyuyor sanki... acaba bu konudaki görüşünüz nedir? Sanırım anne kendisi emzirmek istediğinden mamayı az veriyor... ne tavsiye edersiniz acaba??

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim....

Düzenleyen sedesa - 25 Ağu 2012 Saat 20:38

Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2012 Saat 21:16
Konuyla ilgili makaleninizi sonradan gördüm ve sanırım cevabımı aldım.... çok bilmişlik yapıp anneyi huzursuz etmek istemeyişimden dikkatle yaklaşmaya açlışıyorum anneye.... kendisi emmesini istiyor bebeğin... mama verirse emmeyi bırakmasından korkuyor... ama kısır döngüye mü giriyor o zman olay acaba.... bebeğin neredeyse 1 saat boyunca memede kaldığını söylüyor.... ara ara emiyormuş.... acaba aç olduğu için gücü kalmıyor olabilir mi emmeye? sizce hangisi doğru bebeğin sütü getirmesini bekleyip az mama mı vermek ya da mama verip güçlenmesini ve anneyi daha iyi emmesini mi sağlamak?

Düzenleyen sedesa - 25 Ağu 2012 Saat 21:17

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2012 Saat 10:07
Aç kaldığı; kaka sayısından değil, yaptığı kakanın kıvamından belli olur. Aç kaldığında, cıvık olan kaka top-top sert kıvamda çıkar. Öncelikle anne sütünü versin, üstüne çocuk ne kadar alıyor ise, o kadar mama versin. Kafası rahat olursa, saf anne sütüne dönebilir. Ayrıca, bir memede 10 dakikadan fazla tutmasın, meme uçları yara olur, tam süt iyi gelmeye başladığında bu yaralar nedeni ile veremez.
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2012 Saat 11:31
Cok cok teşekkür ederim... Umarım doğacak olan bebeğimin kontrollerini de sizin gibi öz olan bir doktorda yaptirabilirim... Ankara'da yasıyorum.... Acaba tavsiye edebileceğiniz birileri var mıdır... Hem kendim hem kuzenim için soruyorum...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2012 Saat 17:10
Maalesef, bu son "kararnamelerden" sonra  kalmadı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.